woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
0
(0)

Bekende Iraanse actrice opgepakt na steun aan protest

lees ook ...

Coalitievorming na verkiezingen in Pakistan: PML-N en PPP bu...

De twee belangrijkste partijen in Pakistan lijken erin geslaagd te zijn een coalitie te vormen na de verkiezingen van vorige week. Oud-premier Nawaz Sharif en zijn partij PML-N hebben met de gedoogste...

De 38-jarige actrice Taraneh Alidoosti  is gearresteerd door de autoriteiten, naast andere acteurs in Iran, omdat zij “nepnieuws” verspreid over de protesten tegen het regime in dat land op Instagram. Mohsen Shekari, die deelnam aan de protesten werd op 9 december opgehangen. Zij heeft steun betuigd aan deze man. Haar Instagram account is nu verdwenen. Eerder sprak zij zich uit voor vrouwenrechten.

De staat heeft haar opgepakt omdat zij geen bewijs kon tonen “die haar claims ondersteunen”.

“Iedere internationale organisatie die dit bloedvergieten aanschouwt en geen actie onderneemt, is een schande voor de mensheid”, schreef Alidoosti op social media. Zij  plaatste ook een foto van haar op social media waar zij een vel papier vasthield met de tekst “Vrouw leven, vrijheid”.  De Engelse krant The Guardian zegt dat de foto meer dan 1 miljoen likes kreeg.

Alidoosti geniet  internationale bekendheid door haar hoofdrol in de film The Salesman, die met een Oscar werd bekroond. Zij is ook te zien in diverse andere films van de bekende Iraanse regisseur Asghar Farhadi.

Ruim 18.000 mensen zijn gearresteerd tijdens deze protesten en 495 zijn omgebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBekende Iraanse actrice opgepakt na steun aan protest