dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

BBC verslaggever mishandeld en gearresteerd in China

lees ook ...

Een verslaggever van BBC is gearresteerd in China. Hij werd daarbij geschopt en geslagen. Terwijl Ed Lawrence verslag deed van de groeiende corona-protesten werd hij opgepakt door de politie, ondanks hij de juiste papieren heeft. Nieuw voor China is dat er openlijk wordt geprotesteerd tegen de president en het beleid. De BBC is niet te spreken en protesteert fel tegen de behandeling van de journalist. Op beelden is te zien hoe hij door mannen in uniform wordt afgevoerd.

“Het is bijzonder verontrustend dat een van onze journalisten zo is aangevallen tijdens zijn werk”, maakt de omroep bekend. BBC zegt dat de reporter de juiste papieren heeft om verslag te mogen doen in het land.

Kort daarna liet men hem vrij, onder de mededeling, dat hij werd meegenomen om te voorkomen dat hij corona zou oplopen. “Dit zien we niet als een geloofwaardige verklaring”, geeft over deze verklaring.

De overheid in China voert nu een covid-19 zerobeleid na de strenge covid-lockdownregels, die geresulteerd hebben in een brand waarbij onnodig slachtoffers zijn gevallen in Shanghai. In de Urumqistraat waar het noodlot toesloeg is er een concentratie van de protesten.  Kaarsen en bloemen worden achtergelaten en leuzen gescandeerd tegen president Xi en zijn beleid. Ook op andere plaatsen. Dit is nieuw voor China.

De overheid heeft geen succes in het stopzetten van de protesten in de straten of social media.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBBC verslaggever mishandeld en gearresteerd in China