maandag 30 januari 2023
26.6 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

BBC verslaggever mishandeld en gearresteerd in China

lees ook ...

Kinderen ontdekt in Oostenrijkse wijnkelder

In Weinviertel, een omgeving in het noord-oosten van Oostenrijk zijn zes jonge kinderen tussen 2 en 6 jaar in een wijnkelder ontdekt. De indentiteit van de kinderen is onbekend bij de overheid, omdat ...

Een verslaggever van BBC is gearresteerd in China. Hij werd daarbij geschopt en geslagen. Terwijl Ed Lawrence verslag deed van de groeiende corona-protesten werd hij opgepakt door de politie, ondanks hij de juiste papieren heeft. Nieuw voor China is dat er openlijk wordt geprotesteerd tegen de president en het beleid. De BBC is niet te spreken en protesteert fel tegen de behandeling van de journalist. Op beelden is te zien hoe hij door mannen in uniform wordt afgevoerd.

“Het is bijzonder verontrustend dat een van onze journalisten zo is aangevallen tijdens zijn werk”, maakt de omroep bekend. BBC zegt dat de reporter de juiste papieren heeft om verslag te mogen doen in het land.

Kort daarna liet men hem vrij, onder de mededeling, dat hij werd meegenomen om te voorkomen dat hij corona zou oplopen. “Dit zien we niet als een geloofwaardige verklaring”, geeft over deze verklaring.

De overheid in China voert nu een covid-19 zerobeleid na de strenge covid-lockdownregels, die geresulteerd hebben in een brand waarbij onnodig slachtoffers zijn gevallen in Shanghai. In de Urumqistraat waar het noodlot toesloeg is er een concentratie van de protesten.  Kaarsen en bloemen worden achtergelaten en leuzen gescandeerd tegen president Xi en zijn beleid. Ook op andere plaatsen. Dit is nieuw voor China.

De overheid heeft geen succes in het stopzetten van de protesten in de straten of social media.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBBC verslaggever mishandeld en gearresteerd in China