donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Barbados houdt algemene verkiezingen op 19 januari

lees ook ...

Uganda maakt LHBTI strafbaar

In Uganda en tientallen andere Afrikaanse landen zijn relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht verboden. Recentelijk nam Uganda een wet aan, die alle uitingen van lhbti'ers verbiedt. Uitkomen voo...

Premier Mia Mottley van Barbados heeft aangekondigd dat men op 19 januari, een aantal weken nadat het eiland een Republiek werd,  naar de stembus gaat. Het eiland dat in 1966 onafhankelijk werd, maar de Britse Koningin nog als staatshoofd had, koos op 30 november 2021 Mason als president  ter vervanging van de banden met de Britse Monarchie.

Mottley zei op haar social-media accounts, dat de verkiezingen worden gehouden om de natie van iets minder dan 300.000 zielen bij elkaar te brengen, terwijl zij strijd leveren tegen covid-19.

“Medeburgers en inwoners, de datum waarop u naar de stembus gaat en uw volgende regering en uw volgende leider kiest om dit land door Omicron te leiden, om dit land door de moeilijke tijden te leiden die we nog steeds doormaken, door covid en terug naar sociale en economische harmonie en welvaart, om dit land naar wereldklasse te leiden is 19 januari 2022”, aldus Mottley.

De afgelopen jaren steeg in Barbados de roep om volledige soevereiniteit en leiderschap. Dit heeft geleid tot het einde  van de lang onderhouden banden met de Britse monarchie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBarbados houdt algemene verkiezingen op 19 januari