donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
4
(4)

Aziatisch bedrijf wil 51% aandelen van SLM

lees ook ...

De noodlijdende National carrier, de SLM wordt door de overheid gemonitord en er wordt bekeken hoe de SLM uit de rode cijfers gehaald kan worden. Intussen heeft het Aziatisch bedrijf RAFTINVEST LLC  aangegeven dat het 51 procent van de aandelen wil kopen. 

Romeo Stienstra, bij de gemeenschap bekend van de politieke partij DA91,  is vertegenwoordiger van de maatschappij in Suriname en zegt dat RAFTINVEST LLC meerdere malen haar belangstelling  heeft aangegeven om 51 procent van de aandelen te kopen. Jammer genoeg is er daarop geen reactie ontvangen, zegt Stienstra.

RAFTINVEST LLC  zal volgens Stienstra,  alvast 25 miljoen US Dollars investeren in de SLM om het bedrijf gezond te maken en daarna zou er een tweede geldinjectie komen van 25 miljoen USD, waarna er ook nog fondsen zijn waaruit de SLM verder zou kunnen putten.

De gewezen directeur van de SLM Robby Lachmising zegt, dat privatisering op zich niet slecht is, maar dat de overheid er wel voor moet zorgen minimaal 51 procent van de aandelen te behouden en niet omgekeerd, als zij de SLM voor Suriname wil behouden.

Lachmising geeft ook aan dat de overheid er op moet letten dat kapitalisten geen misbruik maken van het noodlijdende bedrijf. Er moet volgens hem onder andere gelet worden op hun solvabiliteit. Veel Surinaamse bedrijven zijn nu vooral aantrekkelijk voor avonturiers, omdat Suriname zich in een moeilijke financieel-economische positie bevindt en men denkt dat we daarom uitverkoop gaan houden.

Minister Albert Jubithana laat weten dat deze zaak met de grootste zorgvuldigheid wordt bestudeerd alvorens er besluiten genomen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAziatisch bedrijf wil 51% aandelen van SLM