Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Autoriteiten China waarschuwen voor monster partij besmette kippenvleugels

Geplaatst

op

Marel Stork2. Thumbnail

De autoriteiten in de Chinese stad Shenzhen waarschuwen consumenten om liever geen bevroren voedingsproducten aan te schaffen. Kippenvleugels in grote partijen uit Brazilië zijn positief getest op het coronavirus, dat nu wereldwijd bekend is.

Het bedrijf Aurora Alimentos staat achter het kweken van deze partij kippen. Dit bedrijf bevindt zich in het Zuidelijk deel van Brazilië. Ook ingevroren garnalen zijn eerder deze week positief getest. De testen werden in verschillende Chinese steden afgenomen. Mensen die eerder mogelijk deze producten hebben geconsumeerd zijn negatief getest op het virus zeggen autoriteiten in China. –Cultutu.com

Fotobron: Pluimveeweb.nl

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fidel
zaterdag 15 augustus 2020 14:28

Eet geen vlees meerAdvertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen