Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

AstraZeneca stemt ermee in om een COVID-19-vaccin voor Europa te maken

Geplaatst

op

AstraZeneca, een gigant uit de pharmaceutische industrie, sloot vandaag een deal met de Europese Alliantie voor Inclusieve Vaccins, om tot 400 miljoen doseringen van een experimenteel COVID-19-vaccin te leveren.

De door Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland tot stand gebrachte alliantie om de productie van een vaccin te bespoedigen, zal tegen eind 2020 het door de Universiteit van Oxford geteste vaccin, in ontvangst nemen. De overeenkomst met AstraZeneca beoogt ook om het vaccin beschikbaar te stellen voor andere Europese landen die willen deelnemen.

De kosten zullen naar verwachting worden gecompenseerd middels financiering van de overheden.

De CEO van AstraZeneca, Pascal Soriot gaf aan dat deze overeenkomst ervoor zal zorgen dat honderden miljoenen Europeanen, na goedkeuring, toegang hebben tot het vaccin van de universiteit van Oxford. Astrazeneca hoopt het vaccin breed en snel beschikbaar te kunnen stellen, nu dat de Europese toeleveringsketen binnenkort met de productie zal beginnen.

De overeenkomst is de laatste in een reeks om het vaccin te maken, hoewel het niet zeker is of het zal werken. Maar zo wanhopig is de behoefte, dat de opschaling van de productie ondanks het risico doorgaat.

Het Engels-Zweedse bedrijf heeft onlangs soortgelijke overeenkomsten gesloten met Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, en Gavi, the Vaccine Alliance voor 700 miljoen doseringen. Er is ook een licentie overeengekomen met het Serum Institute of India voor nog eens 1 miljard doseringen.

Het vaccin is ontwikkeld door het Jenner Institute van Oxford University, in samenwerking met de Oxford Vaccine Group.

Het testen van het experimentele COVID-19-vaccin begon bij gezonde vrijwilligers in Groot-Brittannië in april, met meer dan 1.000 mensen in de leeftijd van 18-55 jaar. Vorige maand begon een nieuwe ronde met 10.000 vrijwilligers.

Andere bedrijven, waaronder Moderna en Sanofi, racen om een ​​vaccin tegen het nieuwe coronavirus te ontwikkelen en te produceren, een stap die volgens experts cruciaal zal zijn om landen in staat te stellen hun lockdowns en beperkingen op het openbare leven te verminderen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Braziliaanse president besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Brazil's Supreme Court Files A Request To Seize President Bolsonaro's Phone

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus. Dit is eerder als een klein griepje aangekomen. Eerder deze week vertoonde hij een hoge lichaamstemperatuur. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een vierde test van het staatshoofd die als positief binnen kwam.

Eerder heeft Bolsonaro aangegeven dat het maar om een kleine griepje gaar en dat hij niet ernstig getroffen zou worden door het virus. Ook heeft hij de regionale gouverneurs op aangedrongen de beperkingen te verminderen. Dit zou de economie volgens hem schaden. De regels voor het dragen van een gezichtsmasker heeft hij maandag nog verminderd. De eerder testen die het staatshoofd is ondergaan waren volgens hem negatief. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen