Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Arsenal op koers voor finale Europa League

Geplaatst

op

door

Arsenal heeft de thuiswedstrijd tegen Valencia in de halve finales van de Europa League met een redelijke marge gewonnen. De huidige nummer 5 van de Premier League zegevierde met 3-1. Daarmee is de strijd nog zeker niet beslist. Volgende week donderdag is de return in Spanje.

Arsenal kon de verdiende zege goed gebruiken. De voorgaande drie competitieduels gingen verloren, waardoor plaatsing voor de Champions League nog lang niet zeker is. Met de titel in de Europa League kan echter ook nog een ticket voor het kampioenenbal worden verdiend.

Mouctar Diakhaby zorgde in de beginfase voor de kostbare uittreffer van Valencia. Dankzij twee goals van Alexandre Lacazette leidde Arsenal bij de rust met 2-1. De Franse spits miste na de rust een dubbele kans op 3-1. Dankzij Pierre-Emerick Aubameyang viel in de laatste minuut de derde treffer van de thuisclub alsnog.


Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Reisbeperking vrouwen Saudi-Arabië opgeheven

Geplaatst

op

door

Saudi-Arabië is begonnen met het opheffen van de reisbeperkingen die golden voor vrouwen in dat land. Tot nu toe mochten volwassen vrouwen alleen met toestemming van de overheid zelfstandig reizen.

De versoepeling van de reisregels was al eerder aangekondigd en vormt onderdeel van een reeks hervormingen die vrouwen meer bewegingsvrijheid moeten geven in het van oorsprong aartsconservatieve islamitische koninkrijk.

Zo werd vorig jaar al het verbod voor vrouwen om een auto te besturen opgeheven.

Lees verder

Buitenland

Italië dirigeert migrantenschip naar Sicilië

Geplaatst

op

door

Een Italiaanse aanklager heeft beslag gelegd op het vluchtelingenschip Open Arms. Het vaartuig is richting Sicilië gedirigeerd, alwaar de ongeveer tachtig opvarenden naar verwachting dinsdagavond van boord zullen gaan. Volgens een bron bij de Italiaanse justitie is dit besloten vanwege de “moeilijke omstandigheden” aan boord.

De opvarenden zitten al een kleine drie weken op het schip. De afgelopen dagen lag het voor anker nabij Lampedusa, maar Italië weigerde de migranten toe te laten.

Het leek erop dat de vluchtelingen naar Spanje zouden worden overgebracht. Dat land had beloofd zich te ontfermen over de mensen en ze met een Spaans schip te vervoeren naar haven van Palma de Mallorca, zei de Spaanse regering in een verklaring. Dat moest een einde maken aan de impasse rond het schip dat na negentien dagen op zee bij het Italiaanse eiland Lampedusa is gestrand.

Lees verder

Meest gelezen

X