Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Belgische agenten met elkaar op de vuist

Geplaatst

op

door

Bij een zware vechtpartij tussen leden van de Antwerpse politie en hun federale collega’s uit Brussel zijn afgelopen nacht verschillende gewonden gevallen. Bij het gevecht werd Café Modeste op het Zuid zowat kort en klein geslagen. Het Comité P heeft een onderzoek opgestart.

De vechtpartij ontstond tijdens een informeel feestje van politieagenten, dat elke donderdagavond van de maand plaatsvindt in café Modeste op het Zuid. Leden van de politiezone Antwerpen kregen het tijdens het feest aan de stok met leden van DSU Brussel, het zogenaamde Speciale Interventie Eskadron (SIE).

Bij het gevecht werden volgens getuigen zware vuistslagen uitgedeeld en werd er met meubilair gegooid. Voor alle duidelijkheid: de politieagenten waren op dat moment niet van dienst.

De vechtpartij escaleerde nog verder, toen geüniformeerde interventieploegen ter plaatse kwamen bij café Modeste. Ook zij deelden in de klappen. Een bron: “Verschillende mensen raakten gewond bij het gevecht”, aldus de politieman. “Er zijn mensen met schade aan het gebit en geperforeerde trommelvliezen.”

Bij de Antwerpse politie bevestigt men dat er in de nacht van donderdag op vrijdag een vechtpartij heeft plaatsgevonden in het café op het Zuid. “Er zijn volgens onze informatie minstens twee lichtgewonden gevallen. Of er politieambtenaren bij betrokken waren, kan ik niet bevestigen. Dat zal verder onderzocht worden”, zegt woordvoerder Willem Migom.

Volgens welingelichte bronnen wilden de Antwerpse politieagenten die een pak slaag kregen geen klacht indienen tegen hun Brusselse collega’s. “Een typisch geval van politie-omerta”, aldus de politieman. “Ook al liggen ze met elkaar overhoop, toch zijn politiemensen vaak geneigd om elkaar in te dekken en geen klacht in te dienen.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Karlijn

Wat een onzin. En zij moeten een voorbeeld zijn voor andere feest gangers. Rommel. Deze agenten begrijpen nu hoe het in de uitgaansleven is. En dan optreden? Nee. Pak maar nog een paar pilsjes en morgen je politie uniformAdvertentie

Buitenland

Depay terug in selectie Lyon

Geplaatst

op

door

Aanvaller Memphis Depay is bij Olympique Lyon teruggekeerd in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Benfica woensdag in de Champions League. Hij haakte ruim anderhalve week geleden na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland in Rotterdam (3-1) af bij Oranje wegens bovenbeenklachten.

Depay, die in De Kuip twee keer scoorde, miste daardoor de gewonnen uitwedstrijd tegen Wit-Rusland in Minsk (1-2). Ook afgelopen zaterdag bleef hij aan de kant tijdens de competitiewedstrijd tegen Dijon (0-0).

De nieuwe coach Rudi Garcia heeft Kenny Tete eveneens opgenomen in zijn selectie van 21 spelers voor het duel in Lissabon.

Lyon staat in groep G met vier punten op de tweede plek. Benfica is nog puntloos.

ANP

Lees verder

Buitenland

Onlusten in opvangkamp Malta

Geplaatst

op

door

Migranten hebben voor onlusten gezorgd in een opvangkamp op Malta. De auto’s van zeker vijf medewerkers werden in brand gestoken. Een politieagent raakte afgelopen nacht bij de onlusten lichtgewond.

De ongeregeldheden vonden plaats in een voormalige Britse legerbarak in Hal Far, vlakbij het vliegveld van Malta. Een politiewoordvoerder meldde vanochtend dat de situatie weer onder controle is.

Malta en buurland Italië klagen al geruime tijd dat zij worden opgescheept met duizenden migranten die vanuit Afrika en het Midden-Oosten de Middellandse Zee oversteken. Vorige maand hebben beide landen een deal gesloten met andere EU-lidstaten die de opvang van migranten moet regelen.

De aankomsten van migranten in Italië en Malta nemen de laatste tijd opnieuw toe. De kustwacht van Malta maakte vorige week nog bekend dat er 76 migranten werden gered op zee. Enkele uren daarvoor had de ngo AlarmPhone de Maltese regering ervan beschuldigd reddingsoproepen gedurende “meer dan zes uur” te negeren.

Lees verder

Meest gelezen

X