Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Belgische agenten met elkaar op de vuist

Geplaatst

op

door

Bij een zware vechtpartij tussen leden van de Antwerpse politie en hun federale collega’s uit Brussel zijn afgelopen nacht verschillende gewonden gevallen. Bij het gevecht werd Café Modeste op het Zuid zowat kort en klein geslagen. Het Comité P heeft een onderzoek opgestart.

De vechtpartij ontstond tijdens een informeel feestje van politieagenten, dat elke donderdagavond van de maand plaatsvindt in café Modeste op het Zuid. Leden van de politiezone Antwerpen kregen het tijdens het feest aan de stok met leden van DSU Brussel, het zogenaamde Speciale Interventie Eskadron (SIE).

Bij het gevecht werden volgens getuigen zware vuistslagen uitgedeeld en werd er met meubilair gegooid. Voor alle duidelijkheid: de politieagenten waren op dat moment niet van dienst.

De vechtpartij escaleerde nog verder, toen geüniformeerde interventieploegen ter plaatse kwamen bij café Modeste. Ook zij deelden in de klappen. Een bron: “Verschillende mensen raakten gewond bij het gevecht”, aldus de politieman. “Er zijn mensen met schade aan het gebit en geperforeerde trommelvliezen.”

Bij de Antwerpse politie bevestigt men dat er in de nacht van donderdag op vrijdag een vechtpartij heeft plaatsgevonden in het café op het Zuid. “Er zijn volgens onze informatie minstens twee lichtgewonden gevallen. Of er politieambtenaren bij betrokken waren, kan ik niet bevestigen. Dat zal verder onderzocht worden”, zegt woordvoerder Willem Migom.

Volgens welingelichte bronnen wilden de Antwerpse politieagenten die een pak slaag kregen geen klacht indienen tegen hun Brusselse collega’s. “Een typisch geval van politie-omerta”, aldus de politieman. “Ook al liggen ze met elkaar overhoop, toch zijn politiemensen vaak geneigd om elkaar in te dekken en geen klacht in te dienen.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Karlijn

Wat een onzin. En zij moeten een voorbeeld zijn voor andere feest gangers. Rommel. Deze agenten begrijpen nu hoe het in de uitgaansleven is. En dan optreden? Nee. Pak maar nog een paar pilsjes en morgen je politie uniformAdvertentie

Buitenland

Onbeduidend Leonesa kegelt Atlético Madrid uit de beker

Geplaatst

op

door

Cultural Leonesa, een club die uitkomt op het derde niveau in Spanje, heeft topclub Atlético Madrid uitgeschakeld in de achtste finales van de Copa del Rey, het bekertoernooi. Dat gebeurde na verlenging.

Atlético, de huidige nummer drie in La Liga, moest naar León voor het duel met het onbeduidende Cultural Leonesa. Het ging vanaf het begin niet makkelijk, maar uiteindelijk viel na ruim een uur de goal voor de Madrilenen via Ángel Correa.

Het bleek geen verlossende treffer, want Leonesa vocht zich terug in de wedstrijd en Julen Castaneda maakte in de 83e minuut de gelijkmaker. Een verlenging was nodig om een winnaar uit te wijzen. Wat Atlético ook probeerde, het lukte niet te scoren. Dat deed Sergio Benito wel in minuut 108. Hij schoot daarmee verrassend Atlético uit de beker.

ANP

Lees verder

Buitenland

Na Wuhan nu tweede Chinese miljoenenstad geïsoleerd vanwege coronavirus

Geplaatst

op

door

Ook de Chinese stad Huanggang is door de autoriteiten geïsoleerd vanwege het coronavirus. Chinese media melden dat al het uitgaande verkeer en het openbaar vervoer in de stad van 7 miljoen inwoners met ingang van vandaag vrijwel wordt stilgelegd. In de Chinese stad Wuhan, waar de eerste besmetting met het coronavirus werd vastgesteld, was dit al het geval. 

De steden hebben inwoners gevraagd de stad niet te verlaten tenzij er een bijzondere noodzaak is. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN maakt vandaag bekend of de uitbraak van het virus een wereldwijde noodsituatie is. De organisatie vergaderde woensdag over de situatie in het Zwitserse Genève. Als de corona-uitbraak tot noodsituatie wordt gebombardeerd, zal de VN-organisatie bestrijding internationaal gaan coördineren. Tot nu toe heeft de WHO zes keer een noodsituatie uitgeroepen. Dat gebeurde onder andere bij uitbraken van zika, polio en ebola.

De autoriteiten in China hebben gewaarschuwd dat het SARS-achtige virus zou kunnen muteren en zich verder kan verspreiden. Op dit moment lijkt het virus minder dodelijk en besmettelijk dan SARS en MERS, andere virussen uit de coronafamilie. De snelle toename van het aantal besmettingen van afgelopen dagen heeft volgens de Chinese autoriteiten vooral te maken met aangescherpte monitoring en betere detectiemethoden. 

Ook in de VS, Thailand, Taiwan, Zuid- Korea en Japan zijn mensen met het potentieel dodelijke virus besmet. Het gaat in al die gevallen om reizigers die afkomstig waren uit Wuhan, de Chinese miljoenenstad waar het virus waarschijnlijk is uitgebroken op een markt.

In Hongkong is woensdag een 39-jarige man uit Wuhan opgenomen ter observatie, omdat wordt gevreesd dat hij ook het virus heeft. Het is de eerste patiënt in Hongkong met de verschijnselen van het coronavirus. Dinsdag kwam hij als toerist met de trein in Hongkong aan. Symptomen van de ziekte zijn longontsteking, koorts, hoesten en kortademigheid. Er bestaat nog geen vaccin tegen de ziekte.

Lees verder

Meest gelezen