Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Angelina Jolie : “Het systeem beschermt mij, maar mijn dochter niet”

Geplaatst

op

Img 713e30869faf 1

De bekende filmster Angelina Jolie heeft ook van zich laten horen in het ‘Black Lives Matter’ discussie. Angelina heeft toegegeven dat zij de toekomst somber inziet. Zij beseft dat haar 15 jarige dochter, Zahara slachtoffer zal zijn van racisme. “Zij zal heel haar leven het slachtoffer worden van systematisch racisme.” 

De dochter van Angelina Jolie is afkomstig vanuit Ethiopië, sinds baby heeft Jolie haar geadopteerd. Jolie vreest dat haar dochter uitgesloten zal worden door ‘het huidige systeem in de maatschappij’. Dit verteld Jolie in een interview met Harpers Bazaar omtrent de Black-Lives Matter -beweging.

“Wereldwijd zijn er 70 miljoen mensen die hun thuis moesten ontvluchten wegens oorlog of de vervolging. Ook in Amerika is er nog sprake van racisme en discriminatie. Een systeem dat mij beschermt, maar mijn dochter niet – of eender welke andere man, vrouw of kind op basis van hun huidskleur, daar kán ik niet mee akkoord gaan.” 

Jolie is van mening dat er verdere stappen moeten worden ondernomen. Sympathie en goede bedoelingen zijn niet voldoende. Er moeten wetten komen die donkere mensen beschermen tegen structureel racisme. Mensen die donkere mensen bewust uitsluiten moeten worden vervolgd. Er zal meer aandacht moeten worden besteed aan het onderwijs en ons politiek systeem moeten worden aangepakt.

“Het doet me goed om al die demonstranten te zien. Het geeft me hoop voor de toekomst. Hopelijk zijn de mensen nu wakker geschud. Dit is nog maar het begin, we hebben nog een lange pad te bewandelen, maar het gaat nu in ieder geval de goede kant op”.

Img 1fc91c89950e 1

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Braziliaanse president besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Brazil's Supreme Court Files A Request To Seize President Bolsonaro's Phone

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus. Dit is eerder als een klein griepje aangekomen. Eerder deze week vertoonde hij een hoge lichaamstemperatuur. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een vierde test van het staatshoofd die als positief binnen kwam.

Eerder heeft Bolsonaro aangegeven dat het maar om een kleine griepje gaar en dat hij niet ernstig getroffen zou worden door het virus. Ook heeft hij de regionale gouverneurs op aangedrongen de beperkingen te verminderen. Dit zou de economie volgens hem schaden. De regels voor het dragen van een gezichtsmasker heeft hij maandag nog verminderd. De eerder testen die het staatshoofd is ondergaan waren volgens hem negatief. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen