zondag 16 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ander zwarte Amerikaan omgekomen na geweldadige arrestatie

lees ook ...

Amerikaanse vrouw vrijgelaten na 43 jaar onterecht vast te h...

Een Amerikaanse vrouw is vrijgelaten nadat ze 43 jaar onterecht gevangen heeft gezeten voor moord. Tijdens het proces tegen Sandra Hemme (63) uit Missouri zijn er grote fouten gemaakt. Volgens haar ad...

Een 29-jarige zwarte Amerikaan, Tyre Nichols is omgekomen na een geweldadige arrestatie. In verschillende steden zijn de mensen op straat gegaan. Demonstraties vinden plaats in onder andere Memphis, New York, Atlanta, Asheville en Sacramento. Nabestaanden en president Biden hebben opgeroepen om de demonstraties vreedzaam te houden.

Beelden van de aanhouding zijn vrijgegeven. Demonstraties zijn over het algemeen vreedzaam gebleven. De snelweg is geblokkeerd in Memphis, waardoor er lange files zijn ontstaan. Zonder politie in de omgeving verloopt dit toch vreedzaam.

Volgens The New York Times werd een demonstrant gearresteerd, die het nodig vond een ruit van een politiewagen te vernielen. Social media toont beelden van vreedzame demonstraties.

Nichols werd drie minuten lang door vijf zwarte politie-agenten afgeranseld, terwijl hij was geboeid. De agenten zijn ontslagen, en worden nu verdacht van moord in wat leek op een verkeersactie. Nichols stierf enkele dagen daarna in het hospitaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAnder zwarte Amerikaan omgekomen na geweldadige arrestatie