woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ander zwarte Amerikaan omgekomen na geweldadige arrestatie

lees ook ...

Leerkrachten en leerlingen doodgeschoten op school in Nashvi...

Tijdens een “nachtmerrie” op een christelijke privé-basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zijn drie kinderen en drie volwassenen doodgeschoten. Over de oorzaak tast men nog in het duister. De d...

Een 29-jarige zwarte Amerikaan, Tyre Nichols is omgekomen na een geweldadige arrestatie. In verschillende steden zijn de mensen op straat gegaan. Demonstraties vinden plaats in onder andere Memphis, New York, Atlanta, Asheville en Sacramento. Nabestaanden en president Biden hebben opgeroepen om de demonstraties vreedzaam te houden.

Beelden van de aanhouding zijn vrijgegeven. Demonstraties zijn over het algemeen vreedzaam gebleven. De snelweg is geblokkeerd in Memphis, waardoor er lange files zijn ontstaan. Zonder politie in de omgeving verloopt dit toch vreedzaam.

Volgens The New York Times werd een demonstrant gearresteerd, die het nodig vond een ruit van een politiewagen te vernielen. Social media toont beelden van vreedzame demonstraties.

Nichols werd drie minuten lang door vijf zwarte politie-agenten afgeranseld, terwijl hij was geboeid. De agenten zijn ontslagen, en worden nu verdacht van moord in wat leek op een verkeersactie. Nichols stierf enkele dagen daarna in het hospitaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAnder zwarte Amerikaan omgekomen na geweldadige arrestatie