donderdag 25 april 2024
24.4 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

Ander zwarte Amerikaan omgekomen na geweldadige arrestatie

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

Een 29-jarige zwarte Amerikaan, Tyre Nichols is omgekomen na een geweldadige arrestatie. In verschillende steden zijn de mensen op straat gegaan. Demonstraties vinden plaats in onder andere Memphis, New York, Atlanta, Asheville en Sacramento. Nabestaanden en president Biden hebben opgeroepen om de demonstraties vreedzaam te houden.

Beelden van de aanhouding zijn vrijgegeven. Demonstraties zijn over het algemeen vreedzaam gebleven. De snelweg is geblokkeerd in Memphis, waardoor er lange files zijn ontstaan. Zonder politie in de omgeving verloopt dit toch vreedzaam.

Volgens The New York Times werd een demonstrant gearresteerd, die het nodig vond een ruit van een politiewagen te vernielen. Social media toont beelden van vreedzame demonstraties.

Nichols werd drie minuten lang door vijf zwarte politie-agenten afgeranseld, terwijl hij was geboeid. De agenten zijn ontslagen, en worden nu verdacht van moord in wat leek op een verkeersactie. Nichols stierf enkele dagen daarna in het hospitaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAnder zwarte Amerikaan omgekomen na geweldadige arrestatie