Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Amerikaanse vrouw doodgeschoten in eigen huis door politieagent

Geplaatst

op

door

Een zwarte vrouw is in haar eigen huis in Wort Forth (Texas) doodgeschoten door een agent. De politieman had in eerste instantie gereageerd op een oproep van haar buur. Die had het verdacht gevonden dat haar voordeur in het holst van de nacht openstond. Toen de agent een silhouet in huis zag, haalde hij in een paniekreactie de trekker over.

De buurman (62) wist dat Atatiana Koquice Jefferson alleen thuis was met haar achtjarig neefje. Vreemd dus dat haar voordeur wagenwijd openstond én de lichten brandden om 2.25 uur ’s nachts. Voor de zekerheid belde hij de politie om eens langs te komen.

Vijftien minuten nadat agenten ter plaatse gekomen waren, hoorde James Smith plots een schot. Met fatale gevolgen, zou later blijken… Hij zit nu met een verpletterend schuldgevoel. “Ik sta te trillen op mijn benen. Ik ben kwaad, dit is deels mijn fout. Als ik niet gebeld had, zou ze nu nog leven.”

Op de beelden van de bodycam is te zien hoe de agent in kwestie met getrokken wapen rond het huis loopt en door de ramen kijkt. Plots ziet hij Jefferson. Hij roept dat ze haar handen in de lucht moet steken, maar bijna onmiddellijk erna vuurt hij. Het 28-jarige slachtoffer had geen schijn van kans.

De agent in kwestie ervoer naar eigen zeggen “een dreiging”. De man, die anderhalf jaar in dienst was, is tijdelijk ontheven van zijn taken.

In het huis van Jefferson werd uiteindelijk wel een wapen gevonden. Of ze dat op het moment van de feiten binnen handbereik had, is niet duidelijk.

Smith is er kapot van. “Als je de politie niet meer kan vertrouwen, hoe moet je je hier dan nog veilig voelen? Of moeten we misdadigers anders zomaar hun gangen laten gaan? ‘Als je iets verdachts ziet, verwittig ons’, zeggen ze dan. Wel, daar heb ik nu dik spijt van.”

De zwarte gemeenschap maakt zich zorgen na de zoveelste dodelijke ‘vergissing’. “We zijn die leugens van de politie beu. Blijkbaar is er enkel sprake van een dreiging als iemand met een zwarte huidskleur erbij betrokken is”, stelt pastoor Michael Bell. Of nog: “Laat er geen misverstand over bestaan: ze werd afgeslacht in haar eigen huis. Dit mag niet zomaar passeren. De politie blijft ons vermoorden.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ronnie

Wie is er verantwoordelijk voor?
Niemand zegt meneer de president het word tijd dat iedereen die fout is de bak in gaat voor levenslang.Advertentie

Buitenland

Zorgen om zware blessure James bij Colombiaans elftal

Geplaatst

op

door

De Colombiaanse voetballer James Rodriguez van Real Madrid heeft mogelijk een zware knieblessure opgelopen. De 28-jarige spelmaker raakte donderdag in Miami geblesseerd tijdens een training van de nationale ploeg, die op Amerikaanse bodem een oefeninterland speelt tegen Peru. De vrees bestaat dat James z’n kruisbanden heeft gescheurd, maar een exacte diagnose ontbreekt nog.

James blonk uit op het WK van 2014 in Brazilië, waar hij met zes treffers de topscorer werd. Zijn tweede doelpunt in de achtste finales tegen Uruguay (2-0) leverde hem de Puskás Award op, voor de mooiste goal ter wereld van dat jaar. James verhuisde na het WK van AS Monaco naar Real Madrid, maar hij kon de hooggespannen verwachtingen in de Spaanse hoofdstad nooit helemaal waarmaken. De Colombiaan is na twee seizoenen op huurbasis bij Bayern München nu terug in Madrid. In zeven competitieduels tekende hij dit seizoen voor één doelpunt.

ANP

Lees verder

Buitenland

Ronaldo laat Portugal juichen

Geplaatst

op

door

Mede dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo heeft Portugal riant zicht op deelname aan het EK van 2020. De titelverdediger versloeg in Faro Litouwen met 6-0.

Ronaldo opende in de zevende minuut de score door een strafschop te benutten. Een kwartier later zorgde de aanvaller van Juventus ook voor de 2-0. Kort na rust vergrootte Pizzi de marge. Niet veel later gevolgd door doelpunten van Gonçalo Paciência en Bernardo Silva: 5-0. Uiteraard kon Ronaldo niet achter blijven. In de 65e minuut trof hij nogmaals doel.

Achter het reeds geplaatste Oekraïne bezetten de Portugezen de tweede plaats in groep B met 14 punten. Servië, met Ajacied Dusan Tadic, won van Luxemburg (3-2) en volgt op 1 punt. De Serven ontvangen in de laatste speelronde Oekraïne, terwijl Portugal een uitwedstrijd tegoed heeft tegen Luxemburg.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X