Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Amerikaanse president Donald Trump en first lady Melania COVID-19-positief

Geplaatst

op

Skynews Donald Trump Melania Trump 5115795

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Lady Melania Trump zijn positief getest op het coronavirus en in zelfquarantaine. De 74-jarige Trump maakte de besmetting zelf bekend. De Amerikaanse leider die in een risicogroep zit, schreef op Twitter: “We komen hier samen doorheen.”

De positieve besmetting komt nadat Hope Hicks, één van zijn naaste assistenten, positief was getest. De aankondiging van Trump komt iets meer dan een maand voor de presidentsverkiezingen op 3 november, waar hij tegenover de democratische uitdager Joe Biden staat. Hicks (31) reisde dinsdag met Trump op Air Force One naar het eerste presidentiële tv-debat met Biden in Ohio. Sommige familieleden van Trump die het debat bijwoonden, droegen geen maskers.

Een persoon moet zichzelf isoleren na het vertonen van coronavirus-symptomen of een positieve test. Ondertussen beperkt quarantaine de bewegingen van degenen die in contact zijn geweest met een geïnfecteerde persoon, maar zelf niet positief of symptomatisch zijn. Trump heeft het dragen van maskers veelal afgewezen en is vaak afgebeeld zonder sociale afstand met assistenten of anderen tijdens officiële engagementen.

Het coronavirus heeft meer dan 7,2 miljoen Amerikanen besmet, waarvan meer dan 200.000 zijn overleden. In reactie op het nieuws schreef de Britse premier Boris Johnson op Twitter: “Mijn beste wensen aan president Trump en de first lady. Ik hoop dat ze allebei snel herstellen van het coronavirus.”

Andere wereldleiders, waaronder de Indiase premier Narendra Modi en zijn Israëlische tegenhanger Benjamin Netanyahu, stuurden ook steunbetuigingen naar het Amerikaanse presidentiële echtpaar.

De arts van Trump, Sean Conley, gaf gisteren laat een verklaring af waarin hij zei dat de president en de first lady “op dit moment allebei gezond waren, en dat ze van plan zijn om tijdens hun herstel thuis in het Witte Huis te blijven”.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ALI
vrijdag 2 oktober 2020 16:34

Haha. Stand-by. Toch. Nu jij. Hopelijk kan iedereen straks feest vieren als er een nieuws komt wat vele zwarte mensen hebben meegemaakt die ook coroma hadden ……… Stand-byAdvertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen