Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Amerikaanse National Hurricane Center: orkaan Delta aangesterkt als categorie 2 orkaan storm

Geplaatst

op

617

Het Amerikaanse National Hurrican Center (NHC) heeft vandaag laten weten dat orkaan Delta is aangesterkt tot een categorie 2 storm. Dit kan leiden tot het toenemen van de intensiteit. Wanneer de orkaan aan land komt, zal het als een grote storm aankomen. Zeker nabij de Caribische resorts van Cancun en Tulum in Mexico.

De verwachte tijd van versterking is in de komende 48 uur zegt het NHC. In de nacht van dinsdag op woensdag zal het oog van de orkaan het noordoosten van Yucatan naderen. In de vroege ochtend van woensdag komt Delta aan in de Golf van Mexico. Het zuiden van de VS zal bereikt worden op donderdagavond en vrijdagochtend.

De plaatsen waar het in Texas, Lousiana, Mississippi of Alabama zal bereiken is nog niet bepaald.

Culturu.com

Foto- bron: NHC

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen