woensdag 28 september 2022
26.1 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Amerikaanse First Lady bezoekt Oekraine om te bemoedigen

lees ook ...

Ex-leerling school in Moscow schoot pupillen en leerkrachten...

Een gewapende  ex-leerling in Rusland schoot vandaag 15 mensen dood. Hij vermoorde  leerkrachten en kinderen, en liet ook 24 gewonden achter, voordat hij de hand aan zichzelf sloeg. De man was geheel ...

De gevluchte Oekraïense moeders in Slowakije werden op Moederdag verrast door de Amerikaanse First Lady Jill Biden. Daarna bracht zij ook onaangekondigd een bezoek aan First Lady Olena Zelenska van Oekraïne als onderdeel van een vierdaagse trip. Biden wilde bewust  op Moederdag  komen en gaf Zelenska een groot boeket cadeau. 

De busstation van  het Oost-Slowaakse Kosice is veranderd in een opvangcentrum voor  zo’n 300 Oekraïense vluchtelingen. Het zijn vooral vrouwen en kinderen. De stad is dichtbij de grens met  Oekraïne.

“Ik wilde langskomen en jullie onze steun betuigen”. woorden van de 70-jarige First Lady  Jill Biden tegen de gevluchte moeders in Kosice. De steun was welkom. Het heeft emoties losgemaakt. Moeder Victoria deelt mee dat zij haar eigen kinderen niet kan uitleggen wat er gaande is. “Ik kan het niet uitleggen omdat ik het zelf niet begrijp. En ik ben leraar. Ze komen naar ons land en ze doden ons, maar ze zeggen dat ze ons beschermen”, zegt zij.

Biden legde ook uit dat ook zij de oorlog niet begrijpt. “Het is zinloos”, zei ze. De presidentsvrouw ging tafels af, en nam de tijd om alle moeders en kinderen te omhelzen.De Amerikaanse first lady is vandaag ook in Oekraine geweest. Haar man heeft Oekraine nog niet bezocht.

Jill Biden heeft het wel gedaan om haar Oekraïense collega Olena Zelenska te ontmoeten, de vrouw van president Zelenski. De twee vrouwen hebben afgesproken elkaar te ontmoeten  in Uzhhorod, een grensstadje in het Westen van Oekraïne.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAmerikaanse First Lady bezoekt Oekraine om te bemoedigen