Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Amerika rouwt om basketballegende Kobe Bryant

Geplaatst

op

door

Binnen enkele uren na het bericht dat een van de grootste basketbalspelers allertijden is omgekomen bij een helikoptercrash, staat een groot paars bloemstuk voor het Staples Center in Los Angeles. 

Fans in paars-gele Lakers-shirts rouwen rond het rouwboeket dat een fan razendsnel in elkaar heeft gezet. Ze leggen er bloemen, brieven en kaarsen onder, zo is te zien op de eerste foto’s van het terrein rond de basketbaltempel. Voor deze Amerikanen was Kobe Bryant niet zomaar een toegewijde atleet, hij was een mentor. “Hij leerde ons dat je met hard werken de beste kunt zijn in wat dan ook. 

Bryant kwam om toen de helikopter waarmee hij was vertrokken uit woonplaats Orange County crashte in mistig weer, zo’n 65 kilometer ten noordwesten van Los Angeles. Acht andere passagiers overleefden de crash ook niet, onder wie zijn tienerdochter Gianna. Ze zouden op weg zijn geweest naar een basketbaltoernooi.

Het zou gaan om de privéheli van Bryant. Hij reisde al jaren met zijn eigen helikopter om en rond Los Angeles, waar filerijden bij het leven hoort. Naar de oorzaak van de crash wordt nog onderzoek gedaan. Zijn vrouw en drie andere dochters, van wie de jongste nog geen jaar is, waren niet aan boord. Bryant werd 41 jaar.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sharia

R.I.P wat erg. Een legende is heengegaan.. erg voor elk leven dat op tragische zo uit het leven word gerukt. Jammer hoor. Ga je net van je pensioen genieten…. ga je dood .. oneerlijk kan de wereld soms zijn.Advertentie

Buitenland

Barcelona versterkt de aanval met Braithwaite

Geplaatst

op

door

FC Barcelona heeft in Martin Braithwaite de gewenste versterking van de voorhoede gevonden. De Spaanse kampioen betaalde aan Leganés de gelimiteerde afkoopsom van 18 miljoen euro die in het contract van de Deense international stond. Braithwaite verbond zich voor 4,5 jaar aan de club van onder anderen Frenkie de Jong en Lionel Messi. Hij streed met Leganés tegen degradatie uit de hoogste Spaanse afdeling.

Barcelona had dringend behoefte aan aanvallende versterking omdat Luis Suárez (knieblessure) en Ousmane Dembélé (hamstring) maanden zijn uitgeschakeld. Hoewel de transfermarkt sinds 1 februari weer is gesloten, mocht Barcelona toch een nieuwe speler aantrekken. De Spaanse bond staat toe dat clubs bij een langdurige blessure van een speler een vervanger mogen halen, mits die al in Spanje speelt of geen club heeft. Barcelona probeerde eerder tevergeefs om Dusan Tadic weg te plukken bij Ajax.

De Catalanen kwam uiteindelijk uit bij de 28-jarige Braithwaite. De Deen, die eerder voor onder meer Toulouse, Middlesbrough en Bordeaux speelde, is geen erkende doelpuntenmachine. Dit seizoen scoorde hij zes keer in La Liga voor Leganés.

ANP

Lees verder

Buitenland

Manchester City vaster op tweede plaats in Premier League

Geplaatst

op

door

Manchester City heeft de tweede plaats in de Premier League verstevigd. De titelhouder won op eigen veld met 2-0 van degradatiekandidaat West Ham United. City heeft nu vier punten meer dan nummer 3 Leicester City, dat vrijdag niet verder kwam dan 0-0 bij Wolverhampton Wanderers. Liverpool leidt met een riante marge van 22 punten op City.

Rodrigo opende de score met een kopbal uit een hoekschop van Kevin De Bruyne, die voor zijn zestiende assist dit seizoen in de Premier League tekende. Na ruim een uur bracht de Belgische spelmaker uit een moeilijke hoek zelf 2-0 op zijn naam.

Het getergde City kwam voor de eerste keer in actie na de geruchtmakende sanctie die de Europese voetbalbond UEFA afgelopen vrijdag oplegde. De landskampioen werd voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal wegens ernstige schendingen van de financiële regels. De clubleiding heeft tegen de zware schorsing beroep aangetekend bij het internationaal sporttribunaal CAS.

ANP

Lees verder

Meest gelezen