zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Alabama executeert veroordeelde moordenaar met stikstof

lees ook ...

NS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam

De NS heeft besloten om toch met minder treinen te rijden op het hogesnelheidslijntraject tussen Breda en Amsterdam, ondanks eerdere toezeggingen van staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) dat dit ...

In Alabama is de veroordeelde moordenaar Kenneth Eugene Smith geëxecuteerd, een primeur waarbij stikstof als executiemethode werd gebruikt. De staat beweert dat de methode humaan is, maar critici vinden het wreed en in strijd met het internationaal recht. De hele procedure duurde volgens persbureau AP 22 minuten. Smith (58) kreeg een masker op waardoor stikstof werd toegediend.

Vooraf hadden de autoriteiten voorspeld dat Smith binnen een minuut het bewustzijn zou verliezen en dat zijn dood snel zou volgen. Volgens persbureau AP bleef Smith echter ogenschijnlijk minutenlang bij bewustzijn, waarbij zijn lichaam begon te schudden en zijn ademhaling zwaar werd.

“Voor zeker twee minuten leek hij te schudden en kronkelen op de stretcher, waarbij hij soms de boeien strak aantrok”, beschreef een aanwezige journalist het proces. “Daarna volgden enkele minuten van moeizame ademhaling, tot het ademen niet meer waarneembaar was.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAlabama executeert veroordeelde moordenaar met stikstof