Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Agent betreed verkeerd appartment en schiet man neer in Dallas

Geplaatst

op

door

Een politieagent in Dallas, de Verenigde Staten heeft een man doodgeschoten waarvan ze dacht dat ze in haar appartement was – alleen, het was niet echt haar appartement, zeiden de autoriteiten.

Nadat haar dienst afgelopen donderdag was geëindigd, ging de officier ten onrechte het verkeerde appartement binnen, vertelde politiecommandant Dallas Renee Hall vrijdagmiddag aan verslaggevers. De man die daar woonde werd geïdentificeerd als 26-jarige Botham Shem Jean. Het is onduidelijk wat er precies gebeurde tussen Jean en de officier, zei Hall, maar de officier schoot haar wapen.

De officier belde 911 en de spoeddiensten haastte de man naar het ziekenhuis. Hij stierf kort daarna. Verslaggevers drongen de politiechef aan over de mentale toestand van de officier toen ze het appartement binnenging op in Dallas. Was ze onder invloed? De officier, een vijfjarige veteraan die nog niet publiekelijk is geïdentificeerd, is op administratief verlof geplaatst, aldus autoriteiten. “Op dit moment zijn er meer vragen dan we antwoorden hebben,” zei Hall. Ze voegde eraan toe dat “terwijl we het onderzoek voortzet, werd duidelijk dat we te maken hadden met wat een zeer unieke situatie lijkt te zijn.”

Tot dusverre zijn dit jaar minstens 694 mensen neergeschoten en gedood door de politie, volgens een database van de Washington Post over politie-betrokken opnames. In die zaken waren echter officieren betrokken die op het moment van de schietpartijen dienst hadden.

Jean kwam van Saint Lucia, een klein Caribisch eiland, volgens zijn Facebook-pagina. Hij studeerde in 2015 af aan de Harding University, waar hij boekhouding studeerde en bekendstond om zijn krachtige zangstem, meldde de Christian Chronicle. Hij leidde vaak het zingen in de universiteitskapel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Corbyn belooft nieuw brexitreferendum in juni

Geplaatst

op

door

Jeremy Corbyn belooft in juni 2020 een nieuw brexitreferendum te houden als zijn partij Labour bij landelijke verkiezingen een meerderheid behaalt. Dat zei de leider van de grootste oppositiepartij in het Verenigd Koninkrijk zondag in een interview met de BBC.

Bij het referendum krijgen de kiezers volgens Corbyn dan de keuze tussen ‘in de EU blijven’ of een ‘brexit met een geloofwaardige deal’. De Labour-leider zei niet wat hij onder een ‘geloofwaardige’ deal verstaat.

Op de vraag of Labour in de EU wil blijven of vertrekken, antwoordde Corbyn dat hij daarvoor eerst de standpunten binnen de partij wil inventariseren. “Ik ga mee in de beslissing die de partij daarin neemt”, reageerde hij.

De conservatieve politicus Michael Gove is fel tegen een tweede referendum, omdat dit de kloof tussen de politiek en het publiek volgens hem alleen maar vergroot. “Een tweede referendum leidt waarschijnlijk tot een grote volkswoede”, aldus Gove.

Lees verder

Buitenland

Gevaarlijke situaties metrostations Rome

Geplaatst

op

door

Gebrekkig onderhoud van het metrosysteem en het veiligheidssysteem voor de roltrappen in Rome heeft op de bij toeristen populaire metrostations tot gevaarlijke situaties geleid. Burgemeester Virginia Raggi van de Italiaanse hoofdstad heeft het contract met het onderhoudsbedrijf ontbonden, maar de problemen en de gevaren, blijven aldus het Openbaar Ministerie. “Wij sluiten niet uit dat door verborgen gehouden gebreken zich nog meer incidenten kunnen voordoen”.

De politie begon een onderzoek nadat in oktober vorig jaar bij het metrostation Repubblica 24 mensen gewond waren geraakt, van wie één ernstig. Een groep voetbalsupporters op weg naar het stadion stond op een roltrap die ineens snel begon te draaien. Ze buitelden over elkaar heen. Onderaan de doordraaiende roltrap lag een kluwen gewonden, bij wie bij een uiteindelijk een voet moest worden afgezet. Een half jaar later sloeg ook de roltrap in een ander metrostation in Rome op hol. Dat was in station Barberini, bij de Trevi Fontein en dus veel gebruikt door toeristen.

“Een groot gevaar voor de samenleving”, noemt het OM de uitkomst van het politieonderzoek. Het OM is geschokt door “de slechte manier waarop met de installaties wordt omgegaan en de totale desinteresse voor de veiligheid”. Uit het onderzoek bleek onder meer dat de noodrem niet goed werd gerepareerd en dat de sensoren die de snelheid van de roltrap meten, buiten werking waren gesteld.

Het levert ook een enorm probleem op voor de mobiliteit. Station Barberini is een half jaar na dato nog steeds gesloten en Repubblica is sinds een paar weken weer open. Bijna een jaar was het toeristische hart van Italiaanse hoofdstad moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. En dat in een stad die toch al geteisterd wordt door verkeersopstoppingen. Op dit moment zijn 65 roltrappen in 23 stations in de Romeinse metro buiten gebruik.

Vier managers van het gemeentevervoersbedrijf in Rome zijn op non-actief gesteld nadat was gebleken dat gebrekkig onderhoud niet werd gemeld. Er zijn geen arrestaties verricht. Er wordt wel naar in totaal elf mensen onderzoek gedaan.

Lees verder

Meest gelezen

X