Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Afrikaanse voetbalsterren furieus op Franse dokters

Geplaatst

op

Frans

Afgelopen weekend op de Franse Televisie is er een item uitgezonden waar twee dokters een suggestie doen om in Afrika te experimenteren met anti-coronavaccins. Hierop hebben Franse voetbalsterren geïrriteerd maar vooral met boosheid gereageerd.

Lees hieronder hetgeen wat de dokters op de Televisie vertelden; “Dit is wellicht controversieel, maar zouden we geen onderzoek moeten doen in Afrika, waar ze geen maskers, defibrillators en behandelingen hebben? Vergelijkbaar met aidsonderzoek waar ze prostituees testen omdat die meer blootgesteld worden en zichzelf minder beschermen. Wat denk je?” oppert dokter Jean Paul Mira, hoofd reanimatie van het Cochin-ziekenhuis in Parijs, op de Franse zender LCI.

Zijn collega-dokter Camille Locht knikt bevestigend. “Je hebt gelijk. We hebben zelf ook gedacht aan een onderzoek in Afrika met eenzelfde methode als gebruikt bij BCG-placebo’s (tuberculose, red.).”

Furieus

Afrikaanse ex-topvoetballers hebben hier furieus op gereageerd.

Samuel Eto’o reageerde op het bericht: ‘De klootzakken.’ ‘Afrika is niet jullie pretpark,’ Schreef hij op zijn Instagram account. 

Ex-topvoetballer en international Demba Ba, voormalig speler van Chelsea en Newcastle United, spreekt van een schande, ‘Welkom in het Westen, waar blanken zichzelf zo superieur vinden dat racisme en domheid iets alledaags worden. Het is tijd om op te staan.’

Ook Didier Drogba heeft met walging gereageerd. ‘Het is onvoorstelbaar dat we hiervoor moeten blijven waarschuwen. Afrika is geen laboratorium! Ik wil deze vernederende, valse en vooral diep racistische woorden krachtig veroordelen,’ laat hij weten via zijn Twitter account. ‘Help ons Afrika te redden!’

Culturu.com

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Drumpie

Wat hebben ze met Afrika? Er zal een dag komen dat Afrika zal bloeien en bestaat zal zijn tegen deze ziektes waar anderen zullen omvallen en dan zullen ze Afrika nodig hebben. Is een schande dat het in ze opkomt op het te bedenken..slaverij hebben ze al veel Afrikanen vermoord. Nu willen ze Afrikanen als proefkonijnen gebruiken. Laten ze het zelf op hun mensen uit proberen.

Maureen

Hopelijk zegt de mensenrechten er iets van. dit moet zeker een staartje krijgen. waarom moeten ze steeds Afrika hebben?

Makki

Ok ze willen in Afrika testen ? Dat mag. Test dan op die blanke mensen die daar zijn . Want een hoop hebben Corona. Laat mijn zwarte mensen met rust. Ze zijn geen dieren. Dit is gewoon discriminatie . Ik hoop dat al de zwarte voetballers die Fransen verlaten. Laten ze die goede blanke spelers uit de lucht halen . Niet fijn dit !!Advertentie

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen