woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Acteurs in Hollywood leggen werk neer

lees ook ...

$40 million for homes and a $56 million water system for Que...

The building of a new $56.3 million water distribution system is expected to have a substantial positive impact on Quebanang Village, which is located in Region Seven's Upper Mazaruni area. The neighb...

Ook acteurs in Hollywood verlangen naar betere werkomstandigheden en inkomsten van streamingdiensten. Hiervoor zijn ze in onderhandeling gegaan met grote studio’s, en toen het op niets uitliep legden 160.000 acteurs massaal het werk neer. In veertig jaar is dit de grootste staking. Ze volgen hiermee, de scenarioschrijvers van films en series op, die nu al twee maanden in actie zijn.

Na 1960 is het niet meer voorgekomen dat de vakbonden van scriptschrijvers en acteurs in Hollywood simultaan staken. Alle Amerikaanse film- en televisieproducties zijn nu on hold, nu De Amerikaanse vakbond SAG-AFTRA staakt.

De actie van de schrijvers had al tientallen producties vertraagd, waaronder populaire series als The White LotusStranger Things en The Last of Us.

Het is de laatste optie van de acteurs ,”maar we zien geen enkel alternatief meer”.

Actrice Fran Drescher, de voorzitter van SAG-AFTRA is niet te spreken. “Ze moeten zich schamen. Ze verdienen zoveel geld aan ons. Maar de rek is eruit. Dit is een keerpunt in de geschiedenis. Als we nu niet de gelederen sluiten, dan worden we in de toekomst misschien allemaal vervangen door machines.” Robotten(AI) schijnen steeds meer ingezet te worden.

Bron Foto: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandActeurs in Hollywood leggen werk neer