woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Aardbeving in Japan eist 64 levens

lees ook ...

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterre...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen v...

Het aantal slachtoffers als gevolg van de aardbeving in Japan is gestegen tot 64, terwijl reddingswerkers zich haasten om mensen onder het puin vandaan te halen voordat regenval het risico op aardverschuivingen vergroot.

Op nieuwjaarsdag werd de westkust van Japan opgeschrikt door een reeks aardbevingen, waarvan de krachtigste een magnitude van 7,6 had. De kuststad Wajima werd zwaar getroffen, met veel slachtoffers tot gevolg. Het gebied Ishikawa wordt nog steeds geplaagd door naschokken.

De aardbevingen hebben wegen afgesloten en de infrastructuur beschadigd, wat de reddingsoperaties bemoeilijkt. Een deel van het getroffen gebied is bovendien een schiereiland, wat de toegang over land bemoeilijkt. Om hulp beter te kunnen bieden, heeft de Japanse regering een zeeroute geopend, waardoor vrachtwagens nu het getroffen gebied kunnen bereiken.

“Ruim veertig uur zijn verstreken sinds de eerste aardbeving. Dit is een race tegen de klok, en ik denk dat dit een cruciaal moment is in die race”, verklaarde de Japanse premier Kishida tijdens een persconferentie.

Het totale aantal slachtoffers van de aardbevingen blijft nog onduidelijk, maar met 64 doden is het nu al de dodelijkste aardbeving sinds 2016.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAardbeving in Japan eist 64 levens