dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Aardbeving eist levens in Noordoost-China

lees ook ...

Nieuwe sancties VS en VK tegen Rusland

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze een nieuw pakket sancties tegen Rusland zullen implementeren. De VS zal sancties opleggen aan 500 be...

Een aardbeving in het noordoosten van China heeft het trieste verlies van minstens 116 levens veroorzaakt, terwijl meer dan vijfhonderd mensen gewond raakten, aldus Chinese staatsmedia. Volgens de Amerikaanse seismologische dienst had de aardbeving een kracht van 5.9 en vond plaats op een diepte van 10 kilometer in het grensgebied van de provincies Qinhai en Gansu. Beide provincies werden zwaar getroffen: in Gansu kwamen ten minste 105 mensen om het leven en raakten 397 anderen gewond, terwijl in de stad Haidong in Qinhai minstens 11 doden vielen en 140 mensen gewond raakten.

De autoriteiten in Gansu melden schade aan meer dan 4700 huizen, waarvan sommige zijn ingestort. Wegen zijn geblokkeerd en in sommige gebieden ontbreekt elektriciteit en water. Reddingsoperaties zijn momenteel in volle gang.

Chinese staatsmedia tonen aangrijpende beelden van mensen die hun huizen zijn ontvlucht en zich, gehuld in dekens, op straat bevinden. Het getroffen gebied ervaart temperaturen rond de -10 graden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAardbeving eist levens in Noordoost-China