Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Aanslag op nachtclub in Istanbul

Geplaatst

op

Bij een aanslag in Nachtclub Reina, in het Turkse Istanbul, zijn vannacht zeker 39 mensen om het leven gekomen en nog eens 69 mensen gewond geraakt.

Tijdens een oud en nieuwfeest opende een nog onbekende dader het vuur op de feestende menigte en doodde 39 mensen. 69 mensen liggen in het ziekenhuis waarvan vier er slecht aan toe zijn. Inmiddels zijn 21 slachtoffers geïdentificeerd. Onder hen zijn 15 of 16 buitenlanders en een politieagent.

De politie is op zoek naar de dader, die na de aanslag een vuurwapen zou hebben achtergelaten in de club. Op weg naar binnen vermoordde de schutter een politieman en een burger om vervolgens in het wilde weg om zich heen te schieten.

Nachtclub Reina is één van de populairste clubs in Istanbul en ligt aan de oever van de Bosporus. In het pand zouden vele honderden feestvierders zijn geweest. Door het schieten brak paniek uit. Volgens ooggetuigen vielen mensen over elkaar heen bij het vluchten. Sommige aanwezigen zijn in het water gesprongen om aan de kogels te ontkomen.

De dader is nog voortvluchtig, de Turkse politie is met man en macht naar hem op zoek. De aanslag is nog niet opgeëist. “Onze veiligheidsdiensten zijn de nodige acties gestart. Wij hopen hem snel te pakken te hebben”, zei minister van Binnenlandse Zaken Soylu.

De Turkse president Erdogan zegt dat de aanslag gepleegd is om chaos te scheppen en de bevolking moedeloos te maken. “Turkije zet de strijd tegen terrorisme voort en is vastbesloten om ervoor te zorgen dat alle burgers in veiligheid kunnen leven”, zei hij. Ook condoleerde hij de nabestaanden van de omgekomen slachtoffers.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Morlon

    zondag 1 januari 2017 at 17:08

    erg dat er onschuldige mensen dood gaan om een strijd die al jaren voortgaat.wanneer zal het goed gaan in deze wereld waarin wij leven. elke dag gebeurt er weer eens iets waar onschuldige mensen betalen met hun leven. feest zou het moeten zijn. 1 januari 2017 ..vrede op aarde ..
    wie weet wanneer er vrede zal zijn voor onschuldige mensen.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen