maandag 20 maart 2023
23.8 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
0
(0)

Aanslag op Argentijnse vicepresident mislukt

lees ook ...

Tik Tok is onder vuur

Gebruik van Tik Tok door ambtenaren is verboden in een aantal landen. Chinese medewerkers hadden toegang tot gegevens van gebruikers in westerse landen. Deze medewerkers hebben ook banden met de chine...

Cristina Kirchner, vicepresident van Argentinië, heeft een aanslag op haar leven overleefd. Ze zou zijn aangevallen door een 35-jarige Braziliaan die sinds 1993 in Argentinië woont, melden Argentijnse media. De man heeft een strafblad, omdat hij in maart vorig jaar met een mes in zijn bezit in zijn auto werd aangehouden door de politie. Hij zou ook neonazi-tatoeages hebben.

Volgens de man had hij het mes bij zich om zichzelf te verdedigen. Hij werd aangehouden, omdat hij geen kentekenplaat aan de achterkant van zijn auto had. Toen hij de deur van zijn auto opende, viel er een 35 centimeter lang mes uit.

De Argentijnse krant Clarín verwijst ook naar een post op het Instagram-account van de man. Daar zegt hij dat hij een hakenkruis-tatoeage had laten zetten. Ook zou hij andere tatoeages hebben die met neonazi’s geassocieerd worden. De sociale media-accounts van de Braziliaan zijn inmiddels gesloten, zeggen de media.

De vicepresident werd op straat door de man aangevallen. Op camerabeelden is volgens media te zien dat de man een pistool op de politica richt. Echter bleek het wapen niet te werken. De man werd door lijfwachten weggetrokken en gearresteerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAanslag op Argentijnse vicepresident mislukt