woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Aanhangers Bolsonaro demonstreren bij Braziliaans parlement

lees ook ...

Amerikaanse vrouw vrijgelaten na 43 jaar onterecht vast te h...

Een Amerikaanse vrouw is vrijgelaten nadat ze 43 jaar onterecht gevangen heeft gezeten voor moord. Tijdens het proces tegen Sandra Hemme (63) uit Missouri zijn er grote fouten gemaakt. Volgens haar ad...

In Brasilia hebben aanhangers van Bolsonaro de verkeizingsuitslag nog steeds niet geaccepteerd. Ze bestormden zondag jongstleden het parlementsgebouw. Het lukte zelfs om het gebouw binnen te dringen. Drie duizend aanhangers zien  Luis Inacio Lula da Silva nog steeds niet als president, ondanks zijn beëdiging.

 De politie was genoodzaakt traangas te gebruiken om de menigte uit elkaar te drijven.  Bolsonaristen wisten door de veiligheidskordons heen te breken en het gebouw te bereiken. Maartregelen van de politie om het gebied af te zetten, mochten niet baten volgens persbureau AFP.

Ook het hooggerechtshof en het presidentieel paleis werden aangedaan, en de schade is te zien op sociale media. De gebouwen werden uren bezet. Nu bewaken ordetroepen de panden.

Bolsonaro en zijn aanhangers hebben de uitslag niet geaccepteerd. Vanaf 30 december is hij uitgeweken naar Amerika. Kort daarvoor sprak hij zijn aanhang toe via social media, en bemoedigde hen de strijd voort te zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAanhangers Bolsonaro demonstreren bij Braziliaans parlement