maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Aanhangers Bolsonaro demonstreren bij Braziliaans parlement

lees ook ...

Turkije veroordeelt eenmans koranprotest

De Nederlandse ambassadeur in Turkije moest zich aanmelden bij het ministerie van Buitelnandse Zaken in het land, omdat een Nederlander in Den haag een koran vernielde tijdens een eenmans protestactie...

In Brasilia hebben aanhangers van Bolsonaro de verkeizingsuitslag nog steeds niet geaccepteerd. Ze bestormden zondag jongstleden het parlementsgebouw. Het lukte zelfs om het gebouw binnen te dringen. Drie duizend aanhangers zien  Luis Inacio Lula da Silva nog steeds niet als president, ondanks zijn beëdiging.

 De politie was genoodzaakt traangas te gebruiken om de menigte uit elkaar te drijven.  Bolsonaristen wisten door de veiligheidskordons heen te breken en het gebouw te bereiken. Maartregelen van de politie om het gebied af te zetten, mochten niet baten volgens persbureau AFP.

Ook het hooggerechtshof en het presidentieel paleis werden aangedaan, en de schade is te zien op sociale media. De gebouwen werden uren bezet. Nu bewaken ordetroepen de panden.

Bolsonaro en zijn aanhangers hebben de uitslag niet geaccepteerd. Vanaf 30 december is hij uitgeweken naar Amerika. Kort daarvoor sprak hij zijn aanhang toe via social media, en bemoedigde hen de strijd voort te zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandAanhangers Bolsonaro demonstreren bij Braziliaans parlement