Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

88 Jarige koning Bhumibol overleden

Geplaatst

op

De Thaise koning Bhumibol is overleden. De langstzittende vorst ter wereld was al een lange tijd ziek en is 88 jaar oud geworden. 

De koning van het Aziatische land was al tijden in slechte gezondheid. Het merendeel van de tijd bracht hij daarom door in het Siridaj ziekenhuis in Bangkok. Artsen wisten de koning keer op keer op de been te houden.

Bhumibol leed aan een hele hoop gezondheidskwalen zoals een hoge bloeddruk, longinfecties, vocht in de hersenen en hoge koortsen. De laatste week verslechterde zijn gezondheidstoestand opnieuw en dit keer stonden de doktoren machteloos.

Bhumibol zou op 5 december zijn 89e verjaardag vieren. Bhumibol was zeer geliefd bij de Thai, waardoor hij de status van ‘heilig’ kreeg. In elke huiskamer, winkel of belangrijke straat hing zijn portret. Op beledigen van de koning stond/staat een zeer zware straf. In het land is een jaar van nationale rouw afgekondigd.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen