Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

82-jarige President van Guinea deelt rake klappen uit

Geplaatst

op

Polish 20200917 234857446

De 82 jarige Alpha Condé  van het West-Afrikaanse Guinea haalde de pers op een ongebruikelijke manier. Er doet een  filmpje de ronde waar hij zijn chef-staf publiekelijk vuistslagen toebrengt. Dit gebeurde enkele dagen geleden na een kabinetsvergadering. Het zou gaan om covid fondsen die  door zijn Chef-Staf verkeerd gebruikt waren.

President Alpha Condé van Guinea is al vanaf 2010 de gekozen  president van het land en is  dit jaar aan zijn derde termijn begonnen wat feitelijk ongrondwettelijk was. Vanwege een vorig jaar gehouden referendum voor het veranderen van de grondwet verkreeg hij recht op een eventuele derde termijn na verkiezingswinst. Hij is eerder ook verwikkeld geweest in corruptieschandalen van de mijnsector en werd verdacht van verkiezingsfraude. In 2012 leverde hij een kwart van zijn salaris in uit solidariteit met de arme bevolking. Het Bruto Binnenlands Product(BBP) van Guinea is 879 US dollar per hoofd van de bevolking.   –  culturu.com

 

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jay
vrijdag 18 september 2020 06:00

Moeilijke situatie. Ga toch met pensioen. Waarom willen die oude bokken niet stoppen.?

Percy
vrijdag 18 september 2020 09:16

Ha ha, ze doen daar het zelfde als in Suriname in het verleden.
Gewoon de grondwet veranderen en blijven zitten.
Waarschijnlijk omdat die man al zoveel slechts heeft gedaan dat als hij president af is hij vermoord zal worden.
Je ziet het, overal waar de Creolen aan de macht zijn is het chaos en ellende.
Het is even wachten tot hij dood is en dan komt de volgende ellendeling aan de macht.

Bryan
vrijdag 18 september 2020 12:35

Kraboe ini barie

Dennis Vaarwater
donderdag 24 september 2020 12:55

Zo een bejaarde man zou geen president mogen zijn.
Kan alleen maar weer in Afrika.
En wat een gruwel daden weer, en zelf blijft hij lekker veilig op een plak.
Deze soort mensen daar zijn er helaas heel veel van.
Ik vraag mij altijd af waarom zou iemand President willen zijn van een stelletje armoe zaaiers.Advertentie

Buitenland

Guyanese bedrijven krijgen financiering van agentschappen VS

Geplaatst

op

President Ali 2

Guyanese bedrijven krijgen US$ 200 miljard van verschillende agentschappen in de Verenigde Staten (VS). In de komende jaren verwacht Guyana een goede ontwikkeling zeker op het gebied van olie. Een brug tussen Suriname en Guyana is een van de zaken die opgepakt zal worden. Hiernaast zal er ook ontwikkeling worden gebracht in een diepzeehaven en een nieuwe Demerara- havenbrug over de Demerara rivier. Het land gelooft in vaste inkomsten die zullen voortvloeien uit de olie en gassector van Guyana.

Het land is momenteel bezig hard te werken aan een betere ontwikkeling. Ook heeft de VS een vertegenwoordiging van personen van zeg agentschappen gestuurd voor gesprekken met het land. De ontmoeting is gepland voor morgen, waarbij de zes agentschappen de locale Private Commission zullen ontmoeten. De delegatie zal bestaan uit; Department of Treasury, de Export- Import Bank of the United States, de US International Development Finance Corporation, het Department of State, het Department of National Security en het Department of Homeland Security.

Naast de ontmoeting met de Private Sector Commission en andere commerciële belanghebbenden zal de delegatie ook Guyana’s president Irfaan Ali ontmoeten. Het zal een tweedaagse bezoek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Geschiedenisleraar Frankrijk onthoofd om vertonen cartoons profeet Mohamed

Geplaatst

op

Ouders Van De Leerling Gearresteerd Door De Franse Politie. Foto News One

In een voorstad van Parijs is een Franse geschiedenisleraar onthoofd. De Franse politie heeft negen verdachten aangehouden. Onder de aangehouden mensen zouden familieleden van de dader zijn. De man werd gisteravond gedood op straat in Conflans Sainte Honorine, een voorstad van Parijs. Het zou gaan om een geschiedenisleraar die cartoons van de profeet Mohammed had laten zien tijdens een les over vrijheid van meningsuiting.

Volgens Franse media is de dader van de onthoofding een 18-jarige Tsjetsjeen, die werd geboren in de Russische hoofdstad Moskou. Hij was gewapend met een mes en een luchtdrukgeweer. De politie was gealarmeerd, omdat iemand zich verdacht ophield bij de school.

Op die locatie vonden zij de vermoorde leraar en de verdachte, waarna agenten het vuur openden. De verdachte stierf later aan zijn verwondingen, hij zou ‘Allah Akbar’ hebben geroepen naar de politie.  De politie is bezig met het onderzoek van een tweet waarin een foto van het hoofd van het slachtoffer werd getoond. De tweet is inmiddels verwijderd. Echter is het nog onduidelijk of het door de aanvaller is gepost.

Volgens de Franse president Emmanuel Macron gaat het om een ‘islamitische terreuraanslag’. Hij heeft de plek van de moord bezocht waar hij collega’s van de omgekomen docent heeft gesproken.

Het staatshoofd riep de Fransen op om ‘samen op te staan tegen extremisme’. “Een van onze landgenoten is vermoord omdat hij kinderen de vrijheid van meningsuiting leerde, de vrijheid om wel of niet te geloven’.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen