Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

3 jaar stadion verbod voor 17 jarige jongen om racisme

Geplaatst

op

door

Een jonge supporter van Bournemouth heeft een verbod van 3 jaar gekregen en mag niet meer naar het stadion. De 17 jarige heeft toegegeven racistische uitingen te hebben gedaan tijdens de wedstrijd Bournemouth – Tottenham Hotspur, in november 2019.

Afgelopen woensdag gaf hij in de rechtbank toe racistische leuzen te hebben geroepen. Daarvoor kreeg hij dus het verbod om stadions te betreden, hem werd ook een boete van 90 euro opgelegd.

“We nemen alle meldingen van racisme heel serieus en deze zaak laat zien dat er actie ondernomen wordt tegen de mensen die dit soort misdaden begaan tijdens voetbalwedstrijden.”, aldus de politie inspecteur belast met de zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Manchester City officieel in beroep tegen zware straf UEFA

Geplaatst

op

door

Manchester City is officieel in beroep gegaan tegen een zware straf van twee seizoenen zonder Europees voetbal. Dat meldt het hof van arbitrage voor sport (CAS) op de eigen website.

De Europese voetbalbond UEFA wil de regerend kampioen van Engeland straffen wegens “ernstige schendingen” van financiële regels. City, dat in handen is van een schatrijke Arabische investeringsgroep, zou bewust veel hogere sponsorgelden hebben opgegeven dan daadwerkelijk het geval was, om zo de inkomsten en uitgaven in balans te krijgen. Ondertussen zou de Abu Dhabi United Group veel geld in de club hebben gepompt.

City is het oneens met de UEFA en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. De club hoopt de straf te ontlopen door naar het CAS te stappen. Het hof van arbitrage van sport kan nog niet melden wanneer de zaak wordt behandeld en afgerond.

ANP

Lees verder

Buitenland

Kustwacht Aruba onderschept boot met 5 ton drugs uit Venezuela

Geplaatst

op

door

Culturu.com- De kustwacht van Aruba heeft een uit Venezuela afkomstige boot met 5 ton drugs aangehouden. Het schip, de Aressa, vertrok zondag uit Venezuela en was onderweg naar Griekenland meldden plaatselijke media woensdag. 

De tien opvarenden zijn gearresteerd. Het zouden allemaal Europeanen zijn. Het is niet bekendgemaakt om wat voor drugs het gaat. Venezuela is een belangrijk doorvoerland voor cocaïne geworden. Algemeen wordt aangenomen dat Venezolaanse militairen, politici en functionarissen betrokken zijn bij de internationale drugscriminaliteit.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen