Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

21 juni Wereld Yoga Dag

Geplaatst

op

De president van India, dhr. Modi, zegt, dat yoga een beschermend schild is tegen het coronavirus.

De Zuid-Aziatische natie met 1,3 miljard inwoners is het vierde zwaarst getroffen land ter wereld met meer dan 380.000 virusinfecties en meer dan 12.000 doden, zo blijkt uit de officiële cijfers.

Modi, een fervent yogabeoefenaar die de voordelen van de oude Indiase praktijk al lang omarmt, gaf het advies in een YouTube-bericht voorafgaand aan de internationale yogadag op zondag 21 juni aanstaande.

De Indiase leider, die zelf  vegetariër is, richtte in 2014 een ministerie op om yoga, ayurveda en andere traditionele Indiase behandelingen te promoten.

Modi stelde aanvankelijk Wereld Yoga Dag voor aan de Verenigde Naties en kreeg datzelfde jaar de goedkeuring. Op 21 juni 2015 werd over de hele wereld de eerste Internationale Yogadag gehouden.
De dag ziet normaal gesproken massa’s mensen samenkomen voor openbare yoga-evenementen, niet alleen in India, maar wereldwijd . Dit jaar roept Modi de mensen op om “naar binnen” te gaan.
Modi roemt yoga ook als een manier om de buitengewone stress te verminderen die mensen door het virus ondergaan.
Verder gaf hij aan dat yoga het potentieel heeft om in te spelen op de mentale, fysieke en psychologische uitdagingen, welke het leven van alledag met zich meebrengt.

In januari van dit jaar bracht het Indiase ministerie van AYUSH (Ayurveda, Yoga & Naturopathy, Unani, Siddha, Sowa Rigpa en Homeopathy) een advies uit over hoe oude homeopathie en Ayurveda-remedies Indiërs zouden kunnen helpen het coronavirus te bestrijden.

Organisaties, waaronder de Amerikaanse National Institutes of Health, hebben echter gewaarschuwd dat  er geen wetenschappelijk bewijs is, dat een van deze alternatieve middelen COVID-19 kan voorkomen of genezen.

De nationale en deelstaatregeringen van India hebben daarom ook het belang benadrukt van het dragen van maskers en in acht nemen van sociale afstand.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen