Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

2017 is begonnen

Geplaatst

op

door

Op veel plaatsen in de wereld is het al 2017. Tonga en Samoa in de Polynesische Driehoek en Kiribati in de Pacific waren de eerste plaatsen in de wereld waar ze 2017 konden inluiden. Het begin van het jaar werd daar gevierd met traditionele dansen en vuurgooien. Zij werden gevolgd door Auckland, Nieuw-Zeeland met vuurwerk bij de Sky Tower.

Ook Australië heeft het nieuwe jaar al ingeluid. In de haven van Sydney was een ‘purple rain’ van schitterend vuurwerk te zien als eerbetoon aan de overleden zanger Prince. Het jaar 2016 kenmerkt zich door het groot aantal overleden grootheden. Naast Prince en David Bowie werden er in de vuurwerkshow in Australië een aantal geëerd.

Na Tokio volgden steden als Peking en Hong Kong. Daar werd in de haven aan de rand van de stad vuurwerk de lucht ingeschoten. En inmiddels is het ook in Thailand 2017. In Moskou is de jaarwisseling om 18:00 uur Surinaamse tijd. Sommige delen van Rusland hebben dan al Oud en Nieuw gevierd, omdat verschillende delen in een andere tijdzone vallen.

De afgelegen en onbewoonde Amerikaanse eilanden, waaronder Baker Island en Howland Island, zullen de laatste zijn die 2016 achter zich mogen laten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Nederlandse ’heroïnekoning’ (61) gearresteerd in Spanje

Geplaatst

op

door

In de Spaanse regio Galicië is een netwerk van drugssmokkelaars opgerold waar een Turks-Nederlandse heroïnehandelaar de grote leverancier voor was. Volgens de Spaanse media gaat het om Sadullah U., “koning van heroïne”. Hij zou zijn opgepakt met zeven kilo heroïne in zijn auto. 

Naast hem werden nog 16 andere mensen gearresteerd.

Sadullah U. wordt gezien als een van de grootste heroïnehandelaars van Europa. Naar verluidt woonde hij praktisch in zijn Audi A3, waarmee hij dagelijks grote afstanden aflegde. Ook wordt gemeld dat U. nooit mobiele telefoons gebruikte.

In Januari ontdekte De Spaanse politie dat een drugshandelaar in de stad Ourense veel heroïne begon te verhandelen en startte een onderzoek dat tot de arrestaties van gisteren heeft geleid. Rechercheurs namen naast de heroïne ook 66 kilo speed en duizenden euro’s contant geld in beslag.

Sadullah U. werd twee keer eerder gearresteerd. De laatste keer was in 2008 toen de Spaanse politie de grootste heroïnevangst ooit in Spanje deed. Toen werd op een jacht bij Barcelona meer dan 300 kilo drugs ontdekt. In 1994 belandde U. in de de gevangenis na de vondst van 118 kilo heroïne in Madrid.

Lees verder

Buitenland

Engeland wint van Argentinië

Geplaatst

op

door

Door de overwinning van Engeland op Argentinië, is het verzekerd van een plek in de volgende ronde van het WK voetbal voor vrouwen. Argentinië speelde heel verdedigend en maakten het de Engelsen zo moeilijk mogelijk, maar kon niet weerhouden dat er na 1 uur spelen gescoord werd, 1-0.

De keepster van Argentinië, Correa hield haar doel met een paar knappe reddingen schoon, met als hoogtepunt een gestopte strafschop. Toch wisten de Engelsen een gaatje te vinden in de Argentijnse verdediging. Speelster Beth Mead had een goede pass richting Jody Taylor en deze kon de bal eenvoudig binnen lopen.

Argentinië, kon alleen maar verdedigen en was niet in staat om het Engeland nog moeilijk te maken. Eindstand bleef daarom in het voordeel van Engeland 1-0.

In de andere poule wedstrijd wist Italië met gemak van Jamaica te winnen met 5-0 en plaatst zich hiermee voor de achtste finales.

Japan wist met 2-0 te winnen van Schotland, door deze overwinning neemt Japan de leiding in poule D met vier punten.

Lees verder

Meest gelezen

X