Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

2017 is begonnen

Geplaatst

op

Op veel plaatsen in de wereld is het al 2017. Tonga en Samoa in de Polynesische Driehoek en Kiribati in de Pacific waren de eerste plaatsen in de wereld waar ze 2017 konden inluiden. Het begin van het jaar werd daar gevierd met traditionele dansen en vuurgooien. Zij werden gevolgd door Auckland, Nieuw-Zeeland met vuurwerk bij de Sky Tower.

Ook Australië heeft het nieuwe jaar al ingeluid. In de haven van Sydney was een ‘purple rain’ van schitterend vuurwerk te zien als eerbetoon aan de overleden zanger Prince. Het jaar 2016 kenmerkt zich door het groot aantal overleden grootheden. Naast Prince en David Bowie werden er in de vuurwerkshow in Australië een aantal geëerd.

Na Tokio volgden steden als Peking en Hong Kong. Daar werd in de haven aan de rand van de stad vuurwerk de lucht ingeschoten. En inmiddels is het ook in Thailand 2017. In Moskou is de jaarwisseling om 18:00 uur Surinaamse tijd. Sommige delen van Rusland hebben dan al Oud en Nieuw gevierd, omdat verschillende delen in een andere tijdzone vallen.

De afgelegen en onbewoonde Amerikaanse eilanden, waaronder Baker Island en Howland Island, zullen de laatste zijn die 2016 achter zich mogen laten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen