Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

2017 is begonnen

Geplaatst

op

Op veel plaatsen in de wereld is het al 2017. Tonga en Samoa in de Polynesische Driehoek en Kiribati in de Pacific waren de eerste plaatsen in de wereld waar ze 2017 konden inluiden. Het begin van het jaar werd daar gevierd met traditionele dansen en vuurgooien. Zij werden gevolgd door Auckland, Nieuw-Zeeland met vuurwerk bij de Sky Tower.

Ook Australië heeft het nieuwe jaar al ingeluid. In de haven van Sydney was een ‘purple rain’ van schitterend vuurwerk te zien als eerbetoon aan de overleden zanger Prince. Het jaar 2016 kenmerkt zich door het groot aantal overleden grootheden. Naast Prince en David Bowie werden er in de vuurwerkshow in Australië een aantal geëerd.

Na Tokio volgden steden als Peking en Hong Kong. Daar werd in de haven aan de rand van de stad vuurwerk de lucht ingeschoten. En inmiddels is het ook in Thailand 2017. In Moskou is de jaarwisseling om 18:00 uur Surinaamse tijd. Sommige delen van Rusland hebben dan al Oud en Nieuw gevierd, omdat verschillende delen in een andere tijdzone vallen.

De afgelegen en onbewoonde Amerikaanse eilanden, waaronder Baker Island en Howland Island, zullen de laatste zijn die 2016 achter zich mogen laten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |