Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

2017 is begonnen

Geplaatst

op

Op veel plaatsen in de wereld is het al 2017. Tonga en Samoa in de Polynesische Driehoek en Kiribati in de Pacific waren de eerste plaatsen in de wereld waar ze 2017 konden inluiden. Het begin van het jaar werd daar gevierd met traditionele dansen en vuurgooien. Zij werden gevolgd door Auckland, Nieuw-Zeeland met vuurwerk bij de Sky Tower.

Ook Australië heeft het nieuwe jaar al ingeluid. In de haven van Sydney was een ‘purple rain’ van schitterend vuurwerk te zien als eerbetoon aan de overleden zanger Prince. Het jaar 2016 kenmerkt zich door het groot aantal overleden grootheden. Naast Prince en David Bowie werden er in de vuurwerkshow in Australië een aantal geëerd.

Na Tokio volgden steden als Peking en Hong Kong. Daar werd in de haven aan de rand van de stad vuurwerk de lucht ingeschoten. En inmiddels is het ook in Thailand 2017. In Moskou is de jaarwisseling om 18:00 uur Surinaamse tijd. Sommige delen van Rusland hebben dan al Oud en Nieuw gevierd, omdat verschillende delen in een andere tijdzone vallen.

De afgelegen en onbewoonde Amerikaanse eilanden, waaronder Baker Island en Howland Island, zullen de laatste zijn die 2016 achter zich mogen laten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen