Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

EasyJet houdt depressieve piloot aan de grond na appje over zelfmoord

Geplaatst

op

door

Een easyJet-piloot is onmiddellijk op non-actief gezet nadat hij in een Whatsapp-groep tegen vrienden had gezegd dat hij zelfmoord wil plegen. De vrienden hebben zijn werkgever geïnformeerd, die vervolgens kordaat ingreep.

De piloot schreef in de Whatsapp-groep (in het Engels) dat hij zichzelf “waarschijnlijk van kant gaat maken”. Hij kwam erg depressief over: “Ik dacht dat ik mensen zou ontmoeten, vrienden zou worden met collega’s… Mijn leven is al een ramp sinds ik ben geboren.”

Nadat easyJet over deze berichten geïnformeerd was, vertelde de piloot tegen zijn bazen dat hij niet suïcidaal is. Maar de budgetmaatschappij wil geen risico nemen en houdt hem aan de grond tot er een uitgebreid mentaal onderzoek is afgerond, zo meldt de Britse krant The Sun.

De nationaliteit van de piloot is niet bekendgemaakt, maar het is wel duidelijk dat hij in het Verenigd Koninkrijk gestationeerd is. Hij krijgt volgens EasyJet ondersteuning in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Dennis

als hij daar ontslagen word kan hij zo weer in een ander land of maatschappij aan de slag. lopen heel veel zieke mensen rond met geweldige banen. bid god elke dag dat wanneer jij het vliegtuig in stapt de piloten goed bij kennis zijnAdvertentie

Buitenland

Oud-premier May komt Johnson te hulp

Geplaatst

op

door

De vorige Britse premier Theresa May steunt de brexitdeal van haar opvolger Boris Johnson. Ze riep parlementariërs op voor de nieuwe overeenkomst met de EU te stemmen. “Als jullie het land vooruit willen helpen, moeten jullie vandaag voor de deal stemmen”, zei ze in het Lagerhuis. Dat stemde eerder drie keer tegen haar brexitovereenkomst met de EU.

May mag als Conservatieve parlementariër ook stemmen over de deal van Johnson. Die was eerder minister van Buitenlandse Zaken in haar regering, maar nam ontslag vanwege onenigheid over haar brexitkoers. Hij ontpopte zich in het parlement tot een van haar felste critici en vergeleek haar brexitplan onder meer met een “zelfmoordvest”.

De oud-premier sprak zaterdag parlementariërs toe die willen voorkomen dat hun land zonder deal de EU verlaat. “Als jullie geen brexit zonder deal willen, moeten jullie voor een deal stemmen”, zei May. Ze stelde dat bedrijven, investeerders en burgers genoeg hebben van de onzekerheid rond de brexit.

Lees verder

Buitenland

Eerste ruimtewandeling met alleen vrouwen een feit

Geplaatst

op

door

Voor het eerst in de geschiedenis hebben vrijdag twee vrouwen tegelijkertijd een ruimtewandeling gemaakt. Daarmee heeft ruimtevaartorganisatie NASA een nieuwe mijlpaal bereikt. 

De New York Times meldt dat de tocht van astronauten Jessica Meir en Christina Koch 7 uur en 17 minuten duurde. Het tweetal zit in het internationale ruimtestation ISS.

De Amerikaanse ruimtevaarders hebben buiten het ISS succesvol accu’s vervangen van het zonne-energiesysteem. Koch zou eigenlijk al in maart zo’n ruimtewandeling maken met een andere vrouwelijke astronaut. Maar kort tevoren bleek er geen tweede ruimtepak in de maat medium beschikbaar te zijn.

De wandeling in de ruimte was live te volgen op video. De ruimtevaarders droegen ook camera’s op hun helmen. Ook de Amerikaanse president Donald Trump stond in contact met de twee. Eerder noemde hij ze al “dapper en briljant” en zei hij dat het tweetal de Verenigde Staten “erg goed vertegenwoordigt”.

Sinds de eerste ruimtewandeling in 1965 hebben pas 14 vrouwen zo’n uitstapje gemaakt, tegen 213 mannen. Meir en Koch zijn nu dus nummer 15 en 16.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X