Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

17-jarige scholier opgepakt na schietpartij op Franse school

Geplaatst

op

Zeker één gewapende jongeman heeft donderdag in het Zuid-Franse Grasse in een school het vuur geopend op onder anderen het schoolhoofd. Een 17-jarige student is gearresteerd.

Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Volgens de laatste berichten vmelden lokale autoriteiten drie gewonden: het schoolhoofd en twee leerlingen.

Volgens een politiebron zou de jongen bewapend zijn geweest met een geweer, twee pistolen en twee handgranaten. Hij was geen bekende van de politie.

Een andere bron meldde dat het erop leek dat twee studenten het vuur openden op het schoolhoofd. De tweede verdachte zou zijn gevlucht. Een speciale politie-eenheid is op zoek naar deze mogelijke tweede verdachte.

De nieuwssite Bfmtv berichtte dat er direct groot alarm werd geslagen in Grasse en dat de bevolking via alle media kanalen is opgeroepen binnen te blijven. De politie liet al snel weten dat het nog te vroeg was om van een ’terroristische aanval’ te spreken en dat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om geweld tussen twee scholieren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |