Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

17-jarige jongen verdacht van dertig huurmoorden in Colombia

Geplaatst

op

In het zuiden van Colombia is een 17-jarige jongen opgepakt op verdenking van dertig huurmoorden, die hij sinds zijn twaalfde zou hebben gepleegd.

 

De jongen, die de bijnaam Frijolito (Boontje) kreeg, werd al enige tijd gezocht. “Hij wordt vervolgd voor de huurmoorden en voor ontvoering, afpersing, roof en diefstal”, aldus de politiechef van de stad Cali. De tiener liep tegen de lamp tijdens een politieonderzoek in Cali in kringen van drugsbendes.

Twee moorden, gepleegd in een winkelcentrum, zijn vastgelegd door bewakingscamera’s, gepleegd in een winkelcentrum, en daardoor niet moeilijk te bewijzen. Door deze moorden kwam justitie de jongen eind september vorig jaar op het spoor. Zijn echte naam is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen