Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

16 Doden bij ongeluk met schoolbus in Italië

Geplaatst

op

Het Hongaarse Szinyei Merse Pal Gimnazium in Boedapest is in rouw. 16 leerlingen van de school kwamen vannacht om, en 26 leerlingen raakte gewond, bij een busongeluk bij de Italiaanse stad Verona.

Voor het schoolgebouw staan huilende leerlingen, ouders en medewerkers van de school. Ze leggen bloemen neer en steken kaarsen aan. In het schoolgebouw zijn veel leerlingen bij elkaar gekomen. “Er zijn psychiaters om de leerlingen te helpen. We zijn al sinds 01:30 uur vannacht wakker en veel collega’s zijn naar school gekomen. Zij zeiden dat ze niet meer thuis wilden zitten nadat ze het nieuws hadden gehoord.”, aldus de directeur.

De leerlingen waren op skikamp geweest in Frankrijk. Op de terugweg naar Hongarije ging het mis bij een afslag van de A4 in Noord-Italië. De chauffeur verloor de macht over het stuur, waardoor de bus de vangrail raakte en tegen de pijler van een viaduct botste, waarna het voertuig in brand vloog.

De Italiaanse politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Het lijkt erop dat er geen andere voertuigen bij betrokken waren.

Een vrachtwagenchauffeur die achter de bus reed, vertelde aan een Italiaanse radiozender dat de bus een probleem had met een wiel en dat hij de chauffeur nog probeerde te waarschuwen.

De Hongaarse premier Orbán heeft op televisie zijn medeleven uitgesproken en liet weten te bidden voor de nabestaanden die zijn getroffen door deze tragedie.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Marijke

    zaterdag 21 januari 2017 at 19:40

    Mijn tijd. wat gebeurt er in Itali.. sneeuw aardbeving nu weer zoveel doden.. ik ff niet daar op vakantie hoor. zielig voor al die mensen die dit moeten meemaken

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen