Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

12 nieuwe COVID-19-gevallen in Guyana; teller op 183

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Guyana heeft 12 nieuwe COVID-19-gevallen bevestigd, uren nadat enkele van de beperkingen die sinds 3 april van kracht waren, werden versoepeld. Dit brengt het totale aantal gevallen op 183. De 12 nieuwe bevestigingen kwamen van 42 tests, die in 24 uur zijn uitgevoerd. Het buurland van Suriname telt 12 doden.

Het ministerie van Volksgezondheid merkte in zijn dagelijkse update op dat alle nieuwe positieve gevallen afkomstig zijn uit regio 1 (Barima –Waini) “waar het aantal positieve gevallen met 100 procent is toegenomen.” Tot nu toe zijn in totaal 2.048 personen getest op de ziekte waarvan er 1.865 negatieve resultaten waren.

Tot en met gisteren waren er 102 personen hersteld, terwijl er 12 patiënten zijn bezweken aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Guyana heeft 69 actieve gevallen die in institutioneel isolement zijn, terwijl 24 anderen in quarantaine zijn.

Van alle positieve gevallen is 52 procent man en 48 procent vrouw. De leeftijdsgroepen met de meeste gevallen zijn 20-29, 30-39 en 40-49; in wezen hebben we het over de volwassenen. Van die groepen heeft de leeftijdscategorie 20-29 het hoogste aantal.

Regio 4 heeft 56 procent van de gevallen, gevolgd door Regio 7 met 16 procent en Regio 1 met 13 procent. De 3 regio’s vertegenwoordigen 85 procent van alle COVID-19-gevallen. De andere 5 regio’s hebben 15 procent van de gevallen. Het ministerie van Volksgezondheid concludeert uit deze analyse dat er behoefte is aan gedragsverandering bij de volwassen bevolking, vooral mannen in de leeftijdsgroep van 20-29 jaar.

De Nationale Task Force Covid-19 (NCTF) keurde woensdag een gefaseerde versoepeling van de beperkingen goed. De avondklok van 6 tot 6 blijft gehandhaafd.

Suriname

Sinds de uitbraak van het coronavirus in het land zijn 277 personen positief getest. Momenteel is er sprake van 197 actieve gevallen, 72 personen zijn genezen verklaard, terwijl 333 anderen in quarantaine zitten.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Braziliaanse president besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Brazil's Supreme Court Files A Request To Seize President Bolsonaro's Phone

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus. Dit is eerder als een klein griepje aangekomen. Eerder deze week vertoonde hij een hoge lichaamstemperatuur. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een vierde test van het staatshoofd die als positief binnen kwam.

Eerder heeft Bolsonaro aangegeven dat het maar om een kleine griepje gaar en dat hij niet ernstig getroffen zou worden door het virus. Ook heeft hij de regionale gouverneurs op aangedrongen de beperkingen te verminderen. Dit zou de economie volgens hem schaden. De regels voor het dragen van een gezichtsmasker heeft hij maandag nog verminderd. De eerder testen die het staatshoofd is ondergaan waren volgens hem negatief. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen