Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

10 jaar cel voor ontvoeren baby en opvoeden als eigen kind

Geplaatst

op

Stel je voor: de vrouw die je je hele leven heeft opgevoed, is niet je biologische moeder, maar je ontvoerder. Het gebeurde de Zuid-Afrikaanse Zephany. Haar ‘moeder’ is nu veroordeeld tot tien jaar cel.

Negentien jaar geleden, op 27 april 1997, ontvoerde de vrouw het meisje uit het Groote Schuur-ziekenhuis in Kaapstad. Haar biologische ouders Celeste en Morne Nurse noemden het meisje Zephany. Toen Celeste van de bevalling lag bij te komen, stal de vrouw het kind.

Ze voedde Zephany op als haar eigen kind. De inmiddels 51-jarige vrouw kwam onder verdenking te staan toen opviel dat twee meisjes op dezelfde middelbare school zo op elkaar leken. Eén van de meisjes, Cassidy, was de dochter van Celeste en Morne Nurse. Na een DNA-test bleken de meisjes inderdaad zusjes te zijn.

In maart werd de vrouw al door een rechtbank schuldig bevonden aan ontvoering. Vandaag werd de strafmaat bekend. Ze is veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Veel Zuid-Afrikanen zijn gefascineerd door de zaak. Zephany wil geen contact met haar biologische ouders. Ze zegt haar ontvoerder en de vrouw die haar opvoedde, te beschouwen als haar eigen moeder. Volgens kennissen zit ze door de zaak in een identiteitscrisis. De veroordeelde vrouw zou tot haar daad zijn gekomen door een reeks miskramen. Ze was radeloos en wilde een kind.

Ze zegt dat ze Zephany niet heeft gestolen, maar dat ze haar in haar handen gedrukt kreeg op een busstation door ene ‘Silvia’. Die is na langdurig onderzoek nooit gevonden.

De man van de nu veroordeelde vrouw wist niets van de situatie. Hij is haar wel altijd blijven steunen. “We blijven altijd dankbaar voor haar fantastische ouderschap”, zei hij eerder tegen een Zuid-Afrikaanse nieuwssite.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Aanklagers willen Cosby maandag opsluiten

Geplaatst

op

By

Maandag zal Bill Cosby worden veroordeeld op het drogeren van Andrea Constand voordat hij haar seksueel misbruikte in zijn huis in Philadelphia in 2004. De legendarische komiek zou diezelfde dag naar de gevangenis kunnen gaan.

Nadat hij schuldig was bevonden in april, vroegen de aanklagers om Cosby om onmiddellijk te worden opgesloten, maar de rechter liet hem vrij op borgtocht van $ 1 miljoen en beval hem om zijn huis te blijven tot de veroordeling.

Nu, volgens TMZ: “Instanties die met de zaak te maken hebben, zeggen tegen TMZ … openbare aanklagers zullen erop aandringen dat de onteerde komiek / misdadiger onmiddellijk naar de gevangenis wordt gebracht zodra de rechter hem maandag AM heeft veroordeeld.” Cosby wordt veroordeeld in het County Court of Common in Montgomery en de 81-jarige wordt 30 jaar in de gevangenis gezet.

Meer dan enkele decennia is hij ervan beschuldigd meer dan 60 vrouwen te hebben aangevallen. Constand en minstens vijf andere aanklagers zullen bij de veroordeling zijn, maar ze zullen niet kunnen getuigen. Volgens NBC News, “verzetten de advocaten van Cosby zich tegen het verzoek om extra getuigen in de veroordeling te laten spreken.

Het juridische team van Cosby doet een beroep op het vonnis en als hij wordt vrijgelaten terwijl hij vecht voor een hoger beroep, zal hij waarschijnlijk nooit in de gevangenis zitten.

Lees verder

Buitenland

China zet zich in voor Venezuela

Geplaatst

op

By

De Venezolaanse president Nicolas Maduro reist naar China om economische overeenkomsten te bespreken, omdat de door de crisis getroffen OPEC-natie probeert de belangrijkste Aziatische financier ervan te overtuigen nieuwe leningen te verstrekken.

“Ik ga met hoge verwachtingen en we zullen elkaar over een paar dagen weer zien met grote successen”, zei de linkse leider woensdag in een staat die werd uitgezonden vanaf de luchthaven, zonder details te geven.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van China zei dat Maduro van donderdag tot en met zaterdag zou komen op uitnodiging van president Xi Jinping. “Onlangs heeft de Venezolaanse president actief economische hervormingen doorgevoerd en daar is een positieve reactie op uit de samenleving gekomen”, vertelde ministerie woordvoerder Geng Shuang. “Ik denk dat een gestaag groeiend Venezuela in ieders belang is. China heeft er vertrouwen in dat het Venezolaanse volk en de overheid in staat zullen zijn om met zijn binnenlandse zaken om te gaan met het wettelijke kader, “voegde hij eraan toe.

Lees verder

Meest gelezen