Geen geluk in mijn liefdes leven | Culturu.com
Suriname Nieuws Magazine

Geen geluk in mijn liefdes leven

 • 16 reactie(s)
 • 6837 x bekeken
 • 16 reactie(s)
 • 6837 x bekeken
*

chelle2509

Geen geluk in mijn liefdes leven
« Gepost op: 06 februari 2014, 12:56 »
Dag lieve mensen
.
Ik bn een dame die geen moeilijk mens is.  Maar ik weet gewoon weg niet hoe het komt dat ik geen geluk heb in mijn liefdesleven.  ik hb een relatie van 4 jrn achter de rug. Bn zo n een jaar vrijgezel. Vanaf mijn 17e jaar hb ik vriendjs gehad. Maar kon nooit lang met een jongen zijn, ik verveelde snel van die persoon. Op mijn 25ste jaar heb ik mijn ex vriend leren kennen en ben een relatie toen met hem begonnen,  prima was het niet altijd tussen ons. Na 4 jrn relatie is het nu afgelopen.  Ik probeer mijn leven nu op te pakken maar het lukt op het 1 of ander manier steeds maar niet, ik leer mannen kennen, maar plotseling trekken ze weg van mij.  Zonder geen enkel reden, we praten nu zo goed met elkaar, morgen staat de persoon op en is hij gewoon totaal veranderd. Idereen in mijn direkte omgeving vind het raar. Ik snap het zelfs niet hoor. Kan dit soms een cultureele probleem zijn of mischien iets anders of zo. Ik voel me soms echt zo moe, uitgeput . Soms baal ik vn mn zelf.


Advertentie
Advertentie

*

lady S

Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #1 Gepost op: 30 april 2014, 14:46 »
Hoi hoi,
Ik zit namelijk met ditzelfde probleem en vraag me ook af of dit een cultureel probleem is of iets kwaads ofzo en hoe dit opgelost kan worden.
*

Offline luangupikinte

 • *****
 • 807
 • tide mi du den bun tamara den wani kiri mi
  • Bekijk profiel
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #2 Gepost op: 30 april 2014, 23:10 »
Odi odi dames

Ik weet dat je geen spotu moet maken met mensen hun problemen ik zal jullie allebei een privé berichtje sturen en vanuit daar mag je zelf zeggen of het zo is of nietRe: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #3 Gepost op: 20 november 2015, 22:46 »
zou
Odi odi dames

Ik weet dat je geen spotu moet maken met mensen hun problemen ik zal jullie allebei een privé berichtje sturen en vanuit daar mag je zelf zeggen of het zo is of niet

zou u mij ook een berichtje willen sturen ik heb namelijk het zelfde probleem. alvast bedankt.
*

Offline raz

 • *
 • 2
  • Bekijk profiel
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #4 Gepost op: 24 november 2015, 17:38 »
Kan het zijn dat een ampuku een rol speelt?
ik zit namelijk ook in dit probleem en vraag me af als dat de reden is en hoe dit opgelost kan worden.
Advertentie
Advertentie

Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #5 Gepost op: 09 december 2015, 03:38 »
zou
zou u mij ook een berichtje willen sturen ik heb namelijk het zelfde probleem. alvast bedankt.

\
Brada, anga ala lespeki< heeft u voor mij ook een boodschap/mededeling. bikasi ook bij mij is ook aan de orde wat de topic starter heeft gemeld.

grang tangi.

Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #6 Gepost op: 11 januari 2016, 21:04 »
heeft niemand een antwoord of misschien kan helpen met deze topic

obiaman misschien dat u kan helpen want ik begin nu wel een beetje radeloos te worden.


*

Offline blacksugard

 • *****
 • 487
 • Zijn licht niet onder de korenmaat zetten
  • Bekijk profiel
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #7 Gepost op: 17 januari 2016, 10:36 »
Odi odi na lontoe,

Ik grap niet over de topic bika mi srefie mekie het een en ander mee op liefdes gebied.
Wij mensen willen graag iemand naast ons om het leven samen te delen maar soms kan het zijn dat het verlangen iemand naast ons te hebben ons (soms)verkeerde keuzes laat maken.Inderdaad ligt of liggen er soms ook culturele aspecten ten grondslag maar soms zijn het de keuzes die we maken. Soms stapt men van de ene relatie op de ander zonder even een break te nemen en lering te trekken van wat er verkeerd was bij de afgelopen relatie en na een tijdje loopt het mis of komen tot de conclusie dat degene in ons leven tog niet is wat we hadden gehoopt of gedacht. Soms moeten we ook kijken wat ons eigen inbreng is/ was in de relatie en niet altijd de schuld bij de ander zoeken. In het leven( dat geloof ik stellig) is het ook zo dat diverse mensen( liefdes partners) onze wegen kruizen voor even, hoe erg we dat ook vinden als de relatie uit is.It was not ment to be.... Dont give up en probeer het weer maar trek lering uit. Niemand is perfect. Het is wikken en wegen. Als jij je soulmaatje hebt gevonden, koester het maar vaak moeten wij samen het beste van maken. De prins of de prinses op het witte paard moeilijk fu feni( sprookjes tijd).
Maak je niet druk over wat men van je zal zeggen zoals... Je kenki mang/ Uma leki fa sma e kenkie ondro broekoe.... Te veel van partner wisselen....Wat je ook doet, mensen gaan praten( roddelen). Ga voor je geluk want denk eraan, jij alleen kan voor je geluk zorgen, niet de ander die over je praat....
Soms duurt het ook een paar jaren voordat je de partner tegen komt met wie je door het leven gaat tot de dood jullie scheidt, zelfs dan weet je niet van tevoren of het een langdurige relatie is.
Soms willen we ook die knappe dame/ heer en laten juist degene die een langdurige relatie met ons kan opbouwen/ onderhouden links liggen want hij/ zij is niet knap, heeft geen geld etc etc terwijl je wel samen iets kan opbouwen. Je moet samen investeren in de relatie en later de vruchten van plukken.
Dus ano altijd is het skieng sani/ Apuku die het doet. Soms zijn het ook andere psychologische aandoeningen of ons eigen handelen / gedachten gang. Ons gedachten is soms ons erge vijand in een harmonieus ( liefdes)leven.
Dus lieve mensen probeer alle aspecten na te gaan en wie weet wordt in 2016 of later de match van je soul gevonden.

Blessie, geluk en veel wijsheid gewenst.


BSD
 
Doe wel en zie niet om bika tangi fu bung na kodja

pasensi na wan bita bon, ma en froktu switi fu nyan
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #8 Gepost op: 13 maart 2016, 17:40 »
Dag lieve mensen
.
Ik bn een dame die geen moeilijk mens is.  Maar ik weet gewoon weg niet hoe het komt dat ik geen geluk heb in mijn liefdesleven.  ik hb een relatie van 4 jrn achter de rug. Bn zo n een jaar vrijgezel. Vanaf mijn 17e jaar hb ik vriendjs gehad. Maar kon nooit lang met een jongen zijn, ik verveelde snel van die persoon. Op mijn 25ste jaar heb ik mijn ex vriend leren kennen en ben een relatie toen met hem begonnen,  prima was het niet altijd tussen ons. Na 4 jrn relatie is het nu afgelopen.  Ik probeer mijn leven nu op te pakken maar het lukt op het 1 of ander manier steeds maar niet, ik leer mannen kennen, maar plotseling trekken ze weg van mij.  Zonder geen enkel reden, we praten nu zo goed met elkaar, morgen staat de persoon op en is hij gewoon totaal veranderd. Idereen in mijn direkte omgeving vind het raar. Ik snap het zelfs niet hoor. Kan dit soms een cultureele probleem zijn of mischien iets anders of zo. Ik voel me soms echt zo moe, uitgeput . Soms baal ik vn mn zelf.
Odi, soms na takru maniri, soms na apuku, soms na noem het maar op.
maar als je altijd pech hebt in de liefde dan yu moes opo luku. als er vaak gevochten word dan is er iets niet goed.
jaloesi, vuur)pratilobi' dat gestrooid word tussen jij en geliefde,dan blijf je met elk ander liefde problemen houden.tenzij je het weer weg wast..
geen geluk in de liefde, veel mensen kennen dat. sommige mensen kunnen gewoon niet samen zijn met een man-vrouw.
2 basi kapting no mang fining. de 1 kan geen order aannemen want een vraag word gezien als een opdracht. enz enz..
je mag nog zo lief zijn. maar is hoe je gebekt bent, of je manier van doen of van de man.

de 1 zal moeten inbinden en soms lukt het niet.. na jaren komt de aap uit de mouw..
en om de juiste man te vinden, ze zijn er,,, maar dan moet je soms jaren zoeken.
de 1 komt en gaat,,totdat de juiste deksel wel op het potje past.

zoveel kan er aan toedoen dat een man niet blijft of een vrouw niet blijft. wat leuk is en snel veranderd in  :fighting0091:

in zo een situatie moeten man en vrouw samen baden en elkaar respecteren , en soms is het geen winti probleem ,maar dan heb je hulp nodig , relatie therapie , een deskundig die dan helpt wat er fout gaat binnen een relatie.

dus of een bonuman of een relatie therapeut kan bemiddelen hierin.

sosm na jaren zoeken komt het heus wel GOED. :love: :love: :love:
*

Offline Loverboy

 • ******
 • 6529
  • Bekijk profiel
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #9 Gepost op: 25 maart 2016, 07:22 »
odi...
niemand wilt pech hebben......  vooral niet in de liefde..eenzaamheid is nooit leuk  ...je leert iemand kennen en steeds weer gaat het stuk..
kan jij een beetje duidelijker zijn waar de ruzies zoals om gingen.  was het echt om hele kleine dingentjes .. soms kan iemand opzettelijk ruzie zoeken als hij of zij de relatie zat zijn . als er geen liefde meer is..  als dit vaak jou voorkomt dat kan het inderdaad zijn dat jij niet met iemand in 1 huis kan zijn  ... of dat jij toch even kritisch naar jezelf moet kijken.... wat gaat er fout 
niet altijd is het winti.... soms is het mentaliteit en takrumanirie    ... in een relatie moet men van elkaar kunnen verdragen  en respecteren... als dat er niet is dan geeft men zomaar de apuku de schuld terwijl het aan de persoon zelf ligt  ... soms de apuku  daar is al zoveel over gesproken   ...  zoek de fout bij jezelf als het je met meerdere mannen niet is gelukt   ..... 1 van de 5 zou toch mieten passen  .. zoniet   da na apuku..e trobi ding manoe e jagi ding...  pech zal ik het niet roepen   je kan het zelf veranderen   of manieren    of apuku en waar het bij jou fout gaat  ... zoek de fout  ..
als je lekker   lief  leuk en fezellig bent  en die man houd van je dan kan hij veel van je pikken  ...  maar elke man rent weg als hij hoofdpijn krijgt  en op den duur houd hij niet meer van  dan gaat zijn liefde weg en is er ergens een ander die liever is dan jou wat hem gelukkiger maakt en gaan ze weg.... wat heb jij wat een man bind  ....  dus je streke punten  ...waarom zou ik bij jou blijven  ... liefde..niet gierig. lief...lekker...gezellig ..met je over van alles kunnen praten  enz.....als dat er niet is  dan gaat het snel over..dus begin de fout bij jezelf te zoeken..... ben je wel echt zo lief.... of na apuku..
maak me blij, maak me gelukkig  en ik zal je geven wat je wenst.mijn naam is Loverboy
Advertentie
Advertentie

Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #10 Gepost op: 13 september 2016, 09:29 »
Baja mag ik ook tips en trucs. Want bij mij lukt t ook niet.  Ik leen iemand kennen en hij vind me leuk en alles.  Na een tijdje gewoon zonder ruzie zonder iets weg. Kan toch geen domme pech zij of elk keer de verkeerde? ?
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #11 Gepost op: 14 september 2016, 16:14 »
goede dag allemaal

wat ik lees merk ik ook vaak bij me zelf zodra ik iemand leerkennen enzo dan opgegeven moment is t zo weer weg en zo weer klaar ik weet zelf dat ik een ampuku heb maar weet niet of het daaraaan ligt het is echt vervelend want mensen gaan heel anders denken enzo omdat je dan nooit met een vriendin komt ofzo. het is echt heel vervelend

alvast een fijne dag allemaaal!!
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #12 Gepost op: 14 september 2016, 16:43 »
Mijn visie:
Het geluk in het leven (liefdesleven) is van meerdere factoren afhankelijk.
Vaak wordt er gezegd als het niet gaat met iemand dat het aan de ampuku ligt.
Ik geloof wel dat er in sommige gevallen kern van waarheid in zit.

Maar waarom is het altijd die ampuku?
Zijn jullie ook ervan op de hoogte dat andere winti soorten ook een partner uit je leven kan bannen.
De oorzaak waarom een partner uit je leven wordt verbannen, dat is iets om uit te laten zoeken.

Misschien moet je partner wel een teri geven, maar komt het er maar niet van.
Of is die persoon gewoon niet iemand die in jouw leven past. En dan kunnen winti's ook ingrijpen.

Maar ze kunnen ook een partner op jouw pad brengen, waarvan hun vinden dat hij/zij bij je past.
Maar ook dan is het geen garantie dat de relatie soepel zal verlopen.

Dus als je wilt weten waarom het op het liefdesgebied niet lukt, ga dan op onderzoek uit.
Want het kan ook een bere probleem zijn, die bepaalde geluk in het leven blokkeert.
*

Offline Kunta

 • ***
 • 51
  • Bekijk profiel
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #13 Gepost op: 14 september 2016, 17:59 »
Odi odi,
Ik ben namelijk een jongen van 21. Ik heb dat zelfde probleem. Ik heb gewoon geen geluk in de liefde. Ik weet niet waaraan het ligt.

Ik heb namelijk begrepen dat ik een uma apuku heb. Maar ik weet niet als het door haar komt dat de meeste meiden mij niet willen. Ik heb opgemerkt dat wanneer ik een afspraak hebt met bepaalde meiden het gewoon niet gebeurd. Er komt gewoon altijd iets ertussen. Krijg ik ruzie met die meid. Ik ben ook bazig en raak snel geirriteerd. Maar mijn gevoel zegt mij dat het door de ampuku komt. Het lijkt alsof ik iets moet doen, zodat ze tot rust moet komen.
 
Ik weet niet wat ik doen moet.

Ik vroeg een man die ingevingen krijgt van een persoon als hij naar je foto krijgt.
Hij zei me dat ik nu geen geluk krijgt in mijn liefdes leven en dat was waar. Hij zegt dat ik gewoon moet wachten en niet moet vechten met de liefde, want die komt wel als je wat ouder bent geworden.  :'( :'(

*

Offline JAG

 • *****
 • 541
 • Macedonie sept 2011
  • Bekijk profiel
Re: Geen geluk in mijn liefdes leven
« Reactie #14 Gepost op: 16 september 2016, 10:25 »
Odi odi,
Vooralsnog denk ik dat wij eens dieper naar de term "geluk" moeten durven kijken en nadenken. Wat is geluk? Dit is ongetwijfeld voor een ieder anders, wij zijn immers niet gelijk.
Verder denk ik dat ook kennis van de transactionele analyse nodig is om geluk te kunnen definieren ongeacht wie het betreft.

Mijn voorbeeld.

Ik lees deze topic een paar keer en wilde niet reageren maar ik heb besloten een stukje van mezelf bloot te geven.
Ik had een nare eigenschap, ik kon destructief zijn. Ik kon niet goed communiceren zoals velen. Ik dacht dat ik communiceerde maar ik bleef altijd op de oppervlakte, diepte ontbrak. Ik had immers ook niet geleerd om te communiceren of voor mezelf opkomen want alles wat mijn leven betreft werd door iets buiten mijzelf om geregeld en bepaald. Mijn partners pikten dat natuurlijk niet en ik wilde weten wat er zoal misging. Jaren bij elkaar en toch daar die breuk, men trok mij letterlijk niet meer. Ik kreeg van kenners te horen "Na Obia na mang fu eng srefi, 2 kaimang no mang tan ini wan oso etc. Wij kennen het wel, het werd aan Winti gelinkt. Echter de volgende relatie weer hetzelfde liedje na verloop van tijd. Ik had ook een destructieve inborst, op het manipulatieve af, als niet aan mijn eisen werd voldaan. Dit zag ik natuurlijk toen niet in want ik was te vol van mijzelf en mijn Winti (die uiteindelijk niets mee van doen had). Omdat ik geloofde wat tegen mij gezegd werd kreeg ik ook dominante dromen. Echter als het idee in je onderbewuste is geplant dan zal je ook over dromen dat het probleem met Winti te maken heeft terwijl het een persoonlijkheidsstoornis is. Maar neen, Sranang mang nanga stoornis, hoe dan, Winti zorgt toch voor ons!
Als je je eigen stoornis uitwerk dan kom je niet onderuit om je jeugd helemaal uit te pluizen en terug de baarmoeder in. In de meeste gevallen zal je ook verder moeten kijken naar patronen binnen de familie. Vaak denken wij dat wij de eerste zijn die zo is of zo reageert maar iemand is ons voor geweest. In de spiegel kijken is ons niet geleerd en vele begeleiders komen evenmin niet verder dan het is iets buiten jou.

De studie heeft mij veel goeds gebracht evenals de 2 laatste relaties waar ik met de billen bloot moest. Ik MOEST mijn stoornis uitwerken en elk mens ongeacht welk dorp die ontspruit of Winti, elk mens heeft een stoornis. Niet een ieder heeft last van diens stoornis uiteraard.
In 99% van de gevallen heeft het niets met Winti te maken. Ja wij kunnen het daarop gooien en baden en wat nog meer en het gaat 10 jaar mee echter wat in het lichaam als lichaamspanning is opgeslagen komt vroeg of laat weer naar de oppervlakte. Gaan wij dan weer rituelen doen of gaan wij eens voor de spiegel staan en onszelf diep in de ogen aankijken. Is het fair om het op Winti te gooien? Is dat respect naar Winti toe?

Transactionele analyse of TA is de term die gebruikt wordt voor de persoonlijkheidstheorie en tevens psychotherapeutische behandelmethode zoals deze is ontwikkeld door Eric Berne in de jaren 50 van de twintigste eeuw.
De TA gaat ervan uit dat ervaringen in de vroege levensjaren ervoor zorgen dat een mens besluiten neemt over zichzelf en zijn omgeving. Deze positieve of negatieve besluiten zijn van invloed op de kwaliteit van de verdere levensloop (het script). Groei en ontwikkeling worden geremd door negatieve besluiten, terwijl positieve besluiten een stimulerende invloed hebben.

Behandelmethoden zijn erop gericht de scripts te analyseren en door gedragsveranderingen te proberen het script om te buigen.


Krakti
JAG
« Laatst bewerkt op: 16 september 2016, 10:29 door JAG »
Mi no bin de, mi go na waka, di mi doro nomo Sriba dede!

Iedereen zei dat het onmogelijk was. Totdat er iemand langs kwam die dat
niet wist...


The world as we have created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking.
~ A. Einstein