bere fjo fjo | Culturu.com
Suriname Nieuws Magazine

bere fjo fjo

  • 2 reactie(s)
  • 752 x bekeken
  • 2 reactie(s)
  • 752 x bekeken
bere fjo fjo
« Gepost op: 07 mei 2018, 23:24 »
Beste leden,

Wie heeft ervaring met bere fjo fjo en kan je er ziek van worden als je het niet laten behandelen?
Graag zou ik meer hierover willen weten.

Alvast bedankt.
TinaAdvertentie
Advertentie

*

surin

Re: bere fjo fjo
« Reactie #1 Gepost op: 20 juni 2018, 18:52 »
Fjo Fjo is een straf, naast tegenspoed valt ook ziekte hieronder. Hoe langer iets al speelt hoe zwaarder en lastiger Fjo Fjo wordt. Stel familie ruziet al 20 jaar onderling over van alles en nog wat. Dan kan dit uiten tot een zeer groot probleem wat niet enkel en simpel met een wasie goed te maken is. Heel veel pardon, respect en offers zijn vaak dan ook nodig om alles en iedereen weer tot rust te brengen.

Fjo Fjo komt niet zomaar bij de eerste beste ruzie. Vaak spelen dingen al langer (of jaren). Hoe sneller je er zelf bij bent hoe makkelijker je er van af kan komen. Natuurlijk rekening houdend wat jou eigen rol in alles.

Met Fjo Fjo geven ze op geestelijk gebied hun grenzen aan. Als ruzies te lang aanhouden en er Fjo Fjo op treed dan is er eigenlijk een geestelijke grens gepasseerd. Op geestelijk gebied zijn ze nu ook boos. Mensen boos, geestelijk boos.. op dat moment gaat het langzaam maar zeker achteruit.
*

Sassy

Re: bere fjo fjo
« Reactie #2 Gepost op: 27 juni 2018, 19:59 »
Moet degene door een dumang/vrouw gebaad worden en moeten degene uit de berekening waarmee je ruzie hebt ook aanwezig zijn? Lastig hoor want