Het verhaal van een duman | Culturu.com
Suriname Nieuws Magazine

Het verhaal van een duman

  • 0 reactie(s)
  • 1415 x bekeken
  • 0 reactie(s)
  • 1415 x bekeken
*

een vriend

Het verhaal van een duman
« Gepost op: 17 april 2018, 13:31 »
welk mens kent geen probleem?
en problemen zijn er om opgelost te worden.
zo nu het verhaal van een mevrouw die steeds maar weer een ander probleem had. je zal je afvragen, een mens kan toch niet zoveel problemen hebben. wel..... haha,, soms zijn er mensen die steeds weer in een ander ding zitten , probleem..
zo had je een vrouw... ze ging ziekenhuis in ziekenhuis uit. dokters bleven zoeken, medicijn dit dat, operatie, misi fu dede.. zo ging het maar door....

totdat de familie van de vrouw maar eens na jaren dit niet meer konden aanzien een lukumang hebben bezocht in Rotterdam. die man zei de familie dat na na wang buitevrouw van die man e wies na vrouw,,, maar doordat die vrouw sterk is, kunnen ze haar niet doden.. ze maken der ziek, maar a jeje weri kaba... de dokter zei ze geven haar op.. dat als ze een hart aanval mocht krijgen ze haar niet zullen reanimeren. zo heeft dat jaren geduurt... de duman zei dat hij haar gaat wassen hier,,,, hebi watra enz.. maar toch de mevrouw met hem meemoet naar Suriname om het daar aftemaken, eenmaal hij naar Suriname gaat dan kan ze mee dan gaat hij het voor haar doen in Su.

wel, de duman heeft haar gewassen op zijn plek.. winti bari ala soort sani pasa ... bari bari,, taki taki.. maar goed,  toen de bakru kwam praten vertelde hij dat zijn opdracht was om samen met zijn vriendjes deze vrouw te vermoorden... wel a duman sin a bakru en zijn vriendjes terug. dat draai gwe baka. de vrouw moest binnen 1 maand winti baden en dansen in Suriname.. wel het was een genot en mooi om te zien dat een persoon die opgegeven was door de artsen weer spring levend was..

geef nooit de moed op. strijd, no afrontu yu culturu. hou van jezelf en zorg dat je optijd weet wie je bent en hoe je veel kan voorkomen. want niets doen is geen optie, baad en wees de slechte rikken voor zodat ze jou nooit iets kunnen aandoen. tang bung fu sking  naf teki watra. laat je altijd goed informeren bij de duman.

fijne dag


Advertentie
Advertentie