Culturu.com | Suriname Nieuws Magazine

Auteur Topic: Een huis waarin men niet kan wonen  (gelezen 2064 keer)

OfflineJosefina

  • **
  • Berichten: 25
    • Bekijk profiel
Een huis waarin men niet kan wonen
« Gepost op: 29 maart 2016, 16:32 »
Beste Lezers,


Een verhaal dat ik met jullie wil delen


Een huis waarin je niet kan wonen


In een wijk in Suriname zijn er bestaande en nieuwe huizen gebouwd. Er is een bestaande huis, als je voorbij loopt of met de auto langs rijdt dan zie je dat het huis en het erf goed onderhouden zijn.


Het huis is jaren geleden gebouwd door een familie en wordt verhuurd aan mensen die daarvoor geïnteresseerd  zijn. Althans dat proberen zij. Want de mensen die het huis huren blijven nooit lang daar wonen. Vreemd?
Maar als je het verhaal weet dat vind je het niet meer vreemd!


De bewoners van die wijk zijn er niet meer verbaasd over als er weer andere bewoners zijn in het huis. Zij weten immers wat er daadwerkelijk aan de hand is. Het is een komen en gaan van mensen.


Een aantal van hun vertelden dat heel lang geleden, echt jaren geleden een familielid was overleden en dat de familie degene op het erf had begraven. Jaren later hebben zij het huis gebouwd. Maar tot hun schrik konden geen van alle in het huis wonen.

Dus proberen zij het huis te huren aan mensen die er géén weet van hebben. 

Overdag is er niets aan de hand, maar zodra de avond valt en vooral in de nacht worden de mensen die in het huis verblijven, letterlijk weggejaagd. Zij horen vreemde geluiden en nog veel meer.


De buurtbewoners vertelden ook dat de familie van het huis weten dat zij iets moeten doen. Zolang zij het niet gedaan hebben. Dan zal het jaar in en jaar uit zo door blijven gaan.Soso hebzucht fu moni,  meki di ne du sa ding musu du.


Josefina


Black Jaguar

  • Gast
Re: Een huis waarin men niet kan wonen
« Reactie #1 Gepost op: 20 juni 2016, 17:26 »
 Hallo, Ik ben nieuw hier, en niet Surinaams.  Hoop dat dat geen probleem is. Ben op zoek naar iemand, die goed is in het reinigen van een huis.
Het weghalen van een entitieit, een vrij zware.
Kunt u mij helpen?

Groet !

© 2018 - Culturu.com | Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming