De taxi chaffeur | Culturu.com
Suriname Nieuws Magazine

De taxi chaffeur

  • 0 reactie(s)
  • 967 x bekeken
  • 0 reactie(s)
  • 967 x bekeken
*

Flamingo

De taxi chaffeur
« Gepost op: 02 oktober 2018, 12:07 »
Er was een Taxi chauffeur die met liefde zijn werk deed.
maar soms kan je collega die ook kinderen te verzorgen heeft de strijd met je aangaan.
soms zie je die bus chauffeurs als gekken rijden, elkaar inhalen want de bus moet vol. wie eerder bij de volgende halte is en mensen in zijn bus instappen is kassa. en zo ontstaat er een wedstrijd op de openbare weg tussen de chauffeurs.

zo ook de taxi meneer en zijn eigen taxi bedrijf.
Deze meneer heet Robby.
Robby heeft altijd van autos gehouden en zo was het voor hem gemakkelijk om zijn beroep te kiezen, mensen te vervoeren.

Robby was sinds hij klein was opgegroeid met winti. zijn ouders hadden hem het een en ander geleerd, met zijn ouders ging hij ook bij een meneer om te baden. dus Robby sking bing seti.

maar dat hangt hij natuurlijk niet aan de grote klok.

Robby was getrouwd had 7 kinderen en had zijn eigen taxi bedrijf. de zaken gingen zo goed dat robby besloot mensen aantenemen. de telefoon was soms ROOD ROOD gloeiend...
Robby had nu 5 mensen in dienst. en die mensen zaggen zakken vol geld dat iedere dag binnen kwam bij Robby. en Robby betaalde ze goed.

Toch begon 1 man tegen te stribbelen van ja, zoveel geld verdienen we op een dag dus ons geld moet omhoog anders gaat hij weg. toen zei Robby hem, wees gerust nu gaat het goed maar we moeten een buffer hebben voor mindere tijden zodat we dan ook nog kunnen tanken en eten. De medewerker begon de anderen optehitsen tegen Robby. En Robby kreeg alles weer te horen .

Die ene man schold iedere dag uit op Robby zn geld. en Deed niet echt zijn best voor het bedrijf. Totdat Robby hem zei waarom breng je opeens minder geld binnen. Robby had het idee dat hij de mensen die hij reed overvroeg en de helft in eigen zak stopte. Robby sprak hem dus aan en hij zei dat hij liever voor zichzelf gaat werken dan voor Robby.

Hij ging weg  de andere 4 deden hun werk naar behoren en ze klaagden niet want ze vonden Robby een prima Baas.

Robby begon raar te dromen. iedere dag was het een gevecht in zijn dromen met die ene werknemer die ontslag had genomen. Er braken moeilijke tijden aan. Die werknemer die weg was, begon heel slecht over Robby op straat te praten. dat hij diende, daarom zoveel geld. dan had hij zoveel ritjes wat andere taxi bedrijven niet hadden..

Robby begon te dromen dat er honden hem wilde bijten,,maar hij vloog weg als ze achter hem aanzaten
Robby dacht weet je wat. la me gaan kijken bij een winti man. en zo hoorde hij dat een persoon die bij hem gewerkt had hem bewerkt. gelukkig had Robby zijn wassi op tijd gedaan vroeger anders was hij nu ziek zei de man. hij was goed beschermd maar nu moet hij die winti sterker maken.  Robby begon te baden... en hoe meer Robby begon te baden werd die ex medewerker nog gekker dat hij ontslag had genomen en kwam Robby excuus vragen om hem weer in dienst te nemen. en Robby zei, ik vergeef je maar bij mij hoef je niet meer te werken. jou vertrouw ik nooit meer. maar hopelijk vind je een anderf baan. en die mensen die Robby trouw waren gebleven hadden elk hun eigen auto. en eigen staan plaats gekregen van Robby. ze leveren goed werk en kregen goed betaald en zo kon Robby steeds meer uitbreiden. Robby deed zijn wassi op tijd dat die jaloerse mensen hem niet meer te pakken konden krijgen.

Het is een waar gebeurt verhaal


Advertentie
Advertentie