Directeur van de school knip schoolkinderen haar | Culturu.com
Suriname Nieuws Magazine

Directeur van de school knip schoolkinderen haar

  • 0 reactie(s)
  • 2340 x bekeken
  • 0 reactie(s)
  • 2340 x bekeken
*

Offline Boogschutter

  • ******
  • 1336
  • mi na wang bigi oema na mi oso sa mi wani mi ka do
    • Bekijk profiel
Directeur van de school knip schoolkinderen haar
« Gepost op: 20 juni 2013, 08:15 »
Odi odi alla sma na kondre,

Mi sa, je zal maar op een school zitten dan word je uit de klas gehaald om geknipt te worden.
jij als leerling wilt het niet en moet ervoor nog betalen.

mi sa, slavernij kaba, dan hoe heet dit.
fa juffrouwtje e bemoei nanga na wiri foe ding tjing.
je taak is, LES GEVEN. en als je in jou regelement hebt staan geen lang haar dan laat je de ouders roepen of ga je over tot schorsing of wat dan ook.

yu no habi na recht foe koti sma wiri.

dalijk tjing bigin kies winti ook op die school.
tjing no kan leri moro.
yu koti na tjing wiri ,,yu gi din wan bori eksi foe yang.
soms willen mensen als bij geloof een ei eten.

nee Juffrouw je bent fout bijdeze.yu no habi a recht foe koti ding tjing wiri en nog erbij, ZE MOESTEN BETALEN OM GEKNIPT TE WORDEN:

mi ga do, mi tata. je wordt al gedwongen, yu no wani kot yu wiri omdat yu lobing so, ma na dwingi juf e dwingi yu moesoe.
DAN MOET JE NOG BETALEN OOK.
WEL JUFFROUW, zegt u maar rustig wat scheelt jou?
sani e pasa tapu ding skoro dan skoro e spokoe, sang skopu na juffrouw disi.

we bene benieuwd fa a tori disi sa waka moro fara.

==========================================================================

Directeur Livia Pelswijk van de Sitalsingh muloschool uit Nieuw Nickerie moet zich donderdagmorgen aanmelden bij onderwijsinspecteur Rita Chotoe-Sanchit. Starnieuws verneemt van ooggetuigen dat het haar van meer dan dertig jongens is geknipt door een kapper. De directeur is in alle klassen geweest woensdag en jongens met lang haar eruit gepikt. 

 De kinderen moeten ook nog elk SRD 7.50 betalen. Pelswijk heeft het geld voor de kapper voorgeschoten. Enkele leerlingen smeekten de directeur dat ze naar hun eigen kapper wilden gaan, want ze knippen hun haar op een bepaalde manier. Maar de smeekbeden hebben niet geholpen. De kapper is iets na 8 uur begonnen en is doorgegaan tot het laatste lesuur.
 Inspecteur Chotoe zegt aan Starnieuws dat zij uitleg wil hebben op grond waarvan het haar van de jongens op school is geknipt. De inspecteur kreeg te horen van de directeur dat het om een paar leerlingen ging, tussen de negen en elf. Chotoe keurt de handeling van de schoolleider af en heeft terstond directeur Grace Malm-Lackin van Onderwijs op de hoogte gesteld.

 Protest ouders en leerlingen 
 Pelswijk moet met het schoolreglement naar de inspecteur gaan om verantwoording af te leggen. De directeur heeft de leerlingen en ouders gezegd dat in het schoolreglement staat dat het haar van de scholieren netjes moet zijn. De ouders hebben het reglement getekend. Pelswijk heeft de jongens diverse keren gezegd dat hun haar te lang is. Ook de ouders zijn verwittigd. Toen het gewenste resultaat uitbleef, is de directeur overgegaan tot actie.

 Ouders en leerlingen hebben geprotesteerd tegen deze stap van de directeur. Terwijl de kapper bezig was, sloeg een leerling via de sms alarm. Inspecteur Chotoe werd ingeschakeld. Chotoe zegt begrip te hebben voor ouders en leerlingen die hebben geprotesteerd. Ook zij heeft klachten hierover gekregen. De directeur is onbevoegd om tot deze daad over te gaan. Chotoe wil zien waar in het schoolreglement staat dat als het haar niet netjes zou zijn, de leiding over kan gaan tot deze stap. Zij hoopt dat het schooljaar, met het oog op de examens en repetities, rustig wordt afgesloten.
(Bron:Starnieuws)


mi na wan bigi oema in mi oso sa mi wani mi kan doe, hatcheeeee
Advertentie
Advertentie