Culturu.com | Suriname Nieuws Magazine

Auteur Topic: Droom over witte slang  (gelezen 91 keer)

Vicky

  • Gast
Droom over witte slang
« Gepost op: 06 mei 2018, 11:13 »
Ik droomde over dat mijn moeder me bracht in Suriname naar mijn eigen grond. Daar trok ik langzaam, al zingend in het Surinaams een witte lange dunne slang uit een maiskolf.

Een vriend

  • Gast
Re: Droom over witte slang
« Reactie #1 Gepost op: 08 mei 2018, 06:49 »
Heb je in het echt ook een stukje grond in su. Kan zijn dat er op dat erf een vodu winti zit. Er is een lied voor deze vodu om hem gunstig te stemmen zodat er geen onrust zal zijn. Want als hij goed gezind is zal jij het heel goed hebben op dat stukje grond waar hij het voor het zeggen heeft. Maïs is eten.  Haal je voeding uit. Je hebt langzaam en eerbiedig gezongen.. en nu de taak  Indien het erf ook bestaat dat je weet dat deze vodu er is op dat stukje grond.. maar anderzijds weet je dat deze vodu bestaat en als je nog weet welk lied het was.. deze vaak te zingen.. niet alleen in nood.. maar vaak want dan hoeft deze niet te slapen .. maar er altijd voor je te zijn.  Witti vodu fa mooi tere.. witti mooi mang..

© 2018 - Culturu.com | Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming