Dromen over slangen | Culturu.com
Suriname Nieuws Magazine

Dromen over slangen

 • 21 reactie(s)
 • 15781 x bekeken
 • 21 reactie(s)
 • 15781 x bekeken
*

Offline Mistiek

 • Kindness
 • ****
 • 149
 • Leven en laten leven
  • Bekijk profiel
Dromen over slangen
« Gepost op: 22 mei 2008, 00:41 »
Beste Obiaman, :D
Ik ben blij en dankbaar dat u ons helpt met het begrijpen van onze soms ietwat verwarrende dromen. Ik zeg verwarrend omdat ik vaak mijn dromen niet begrijp. Ik droom vaak en veel, maar ik wil het voorlopig hebben over de (voor mij) belangrijkste droom tot nu toe.
Ik droom nogal vaak over slangen. De laatste tijd gelukkig niet meer zo vaak, maar tot een jaar geleden droomde ik regelmatig over een slang. In de droom was het dan eerst een slang van normaal formaat (een boa of soms een swipi (=waterslang) maar naarmate de droom vorderde was de slang ineens veranderd in een reuzachtig grote slang dat boven huizen en daken uitstak. Het zit me soms achterna, dan ren ik weg, straat in, straat uit, en als ik achterom kijk komt het me nog steeds achterna. Soms zit het me niet achterna maar zie ik het in de droom gewoon opgerold zitten en schrik ik ervan (ei mek mi skreki). Het rare is dat ik in de dromen niet echt bang ben voor die slang, maar ervoor vlucht omdat andere mensen er ook voor wegrennen. Dus als de mensen gaan gillen en rennen wordt ik ook bang en dan sla ik ook op de vlucht.

Ik droomde jaren geleden dat alweer een grote slang, een aboma (boa) bij ons achter op het erf lag. Ik riep mijn zus om te komen kijken en we besloten het te doden. We renden weg om een houwer te pakken, maar toen we terugkwamen lagen er opeens drie strandballen om de slang heen. De slang leek zich niet aans te storen, want het had een vierde strandbal in zijn bek en was bezig deze door te slikken. Ik werd toen wakker.  Ik ben lerende en zeer geïnteresseerd in mijn "roots" en in de winti religie. Ik zou graag willen weten waarom ik deze dromen kreeg/krijg en hoe ze te begrijpen.  ???


vr. gr. en alvast een dikke brassa« Laatst bewerkt op: 24 juli 2010, 11:07 door drskortram »
Kindness in words creates confidence,
kindness in thinking creates profoundess,
kindness in giving creates love....
Advertentie
Advertentie

*

Offline Obiaman

 • ******
 • 1135
  • Bekijk profiel
Re: Dromen over slangen
« Reactie #1 Gepost op: 22 mei 2008, 14:51 »
Sweet Odi miss Mistiek,

Het is een boodschap.

Zoals je ook aangeeft ben je niet bang voor de slang, maar doordat anderen rennen, ren je maar ook. Dat hij zo groot en dik is geeft aan hoe machtig hij is.
We praten over de fodu die om erkenning vraagt. Een fodu die wil vertellen dat hij er is. En dat je weet dat hij er is ,want dan weet je precies hoe  en wat, misschien had je een treef op.  Dus deze fodu wilt zich openbaren dat hij er is voor jou, maar je vlucht. Weet dat hij er is!.

Je zal ook merken,doordat je weet dat jij de asi bent van deze fodu, de dromen dan ook anders zullen zijn. let op je trefo,s als hij ze al heeft gebracht,en de bekende wasie,zodat deze fodu zich goed voelt bij jou.

In het ander droom zei je dat je lang geleden droomde dat je samen met je zusje een houwer haalde om een boa op het erf te kappen,en toen je kwam zag je de  strand ballen bij de slang.
En die strand ballen hebben een boodschap. Vriendelijk naar jullie toe. Een fodu is machtig,
Deze laat dus zijn kust zien een grote strand bal te slikken. No trobing, maar weet dat daar zijn plek is, dan komt alles wel goed.  soms kan er een boom daar zijn, dan hakken ze zomaar de boom om. Hij wilt aangeven dat hij daar zit, maar geen slechte bedoelingen heeft.

Deze fodu laat ook zien dat hij er is, en dat het een vriendelijke fodu is. De plek waar je het gezien hebt kan je dan ook bepalen als een pusu. Een plek waar deze fodu zich lekker voelt.
Denk er dan om dat het erf dan ook schoon is, want deze vriendelijke fodu  wijst doormiddel van die strand ballen dat hij er voor jullie is. Prisier fodu. (plezier)

Waneer je gaat baden (fodubad) dan vraag je deze fodu om schone dromen en alles wat goed is, zoals wijsheid, gezondheid en nog veel meer.

Soso lobi nanga brasa, Obiaman.
*

saneke

Re: Dromen over slangen
« Reactie #2 Gepost op: 22 mei 2008, 16:18 »
Dit had ik ook maar ik wist gauw wat de reden was dat het zo ging. Ik zal het jullie vertellen.


Woonde nog in ons lekker warm land Suriname. Ik was met een collega gaan schaften en had precies aan geld meegenomen. Maar goed, van het een komt het ander. We gingen naar een winkel. Staat tegen over de ijssalon Allegria.
Mijn collega had wat nodig en ik ging dus mee, zij ging haar gang in de zaak en ik stond maar wat te doen. Op gegeven moment viel iets op met gouden draadjes en ik liep er dus heen om te kijken. Een mooi japanesie krosie. Prachtig om te zien. Ik hield het zo in mijn hand en bleef dat ding bewonderen. Vond het heel mooi en wilde het hebben. Erhoorde ook een witte kabai bij, geborduurd was die. Mooooooooooooi. Ik had geen geld en wilde het heel graag. Van mijn collega mocht ik geld lenen en zo heb ik mijn javaanse stel gekocht. Toen ik thuis kwam, ben ik gaan douchen en heb daarna mijn pakje aan gedaan. OOOO, het was mooi en zat als gegoten. Echt waar, ik bleef mij zelf bewonderen en heb het toen maar aangehouden tot dat ik naar bed moest. Nu komt het, ik lag dus te slapen en weet nu niet als ik het gedroomd hebt of dat ik het echt gezien hebt. Ik sprong een letterlijk op mijn man en zei dat  er een slang die zich zeker 7 keer had opgerold aan het eind van dat bed. Ik beefde over mijn heel lich en was bang. Hij deed het licht aan en er was niets. Hijhebben overal  heeft overal gekeken en niets lag er. Ik weet niet hoelang ik wakker gelegen heb, maar uiteindelijk viel ik in slaap. Ik droomde toen nu echt zeker. De slang was er weer, op het zelfde plekje van daar straks, hij zei tegen mij, je hoeft niet bang te zijn, ik wil je alleen maar bedanken. Ik kroop dus helemaal in mijn man zijn buik en zo werd ik wakker. Ik zei dat hij eerst eruit moest en moest gaan kijken als er niets was. Er was echt niets. Ik ging werken, maar was afwezig. Een vrouw die dat merkte vroeg of alles goed was  met me, ik zei ja, maar heb zo gek gedroomd en was nog een beetje bang dus. Ik vertelde haar die droom en ze wilde weten wat ik gisteren had gedaan. Schaften zei ik en die kleren en daarna naar huis en het dagelijkse dus. Ze begon te lachen en zei tegen me dat het voor de hand lag, Die slang was mijn vodu en kwam me dus bedanken voor zijn kadootje. Het pakje dat ik had gekocht en aan had gehouden de hele dag. Hij was er blij mee. Ik kreeg kippevel en wilde het weg doen. Niet doen schat, wees er zuinig op en blijf naar je zelf luisteren. Jaaaah, dus ik probeer altijd te luisteren, maar vind het wel belangeijk om te begrijpen.

dat was het odi odi en misschien tot straks.
*

Offline Obiaman

 • ******
 • 1135
  • Bekijk profiel
Re: Dromen over slangen
« Reactie #3 Gepost op: 22 mei 2008, 17:03 »
Prachtig, heel mooi te zien hoe de fodu het in ontvangst heeft genomen,

Sweet odi nanga brasa, Obiaman.
*

Offline Mistiek

 • Kindness
 • ****
 • 149
 • Leven en laten leven
  • Bekijk profiel
Re: Dromen over slangen
« Reactie #4 Gepost op: 23 mei 2008, 23:53 »
Beste Obiaman,
Dank u voor uw snelle reactie! De puzzelstukjes beginnen beetje bij beetje inelkaar te passen. Ik was ook net als saneke bang als ik wakker werd. Ik dacht altijd dat dromen over slangen te maken had met iets slechts dat te gebeuren stond of vijandschap. Ik begreep het gewoon niet. Ik droom eigenlijk bijna geheel mijn leven over die slang, maar doordat niemand (aan wie in mijn dromen vertelde) mij kon zeggen (of misschien wilden zij dat niet, ik weet het niet) wat het betekende, zocht ik ze op in de westerse boeken (dromen uitleg boeken)

Als ik het goed begrijp wilde de fodu mij laten weten dat hij er is maar ik snapte er niets van. Ik ben in Sur. geboren, maar thuis werd er nooit over winti gesproken laat staan dat ik om uitleg kon vragen over mijn dromen. Ik vertelde mijn moeder wel altijd wat ik weer eens gedroomd had, en dan schudde ze haar hoofd en glimlachtte ze (ik ben katholiek opgevoed, dus zondagschool de hele reutemeut)

Ik weet nu dus waarom ik geen "schone" dromen meer krijg, want die had ik vroeger heel vaak. Gewoon simpele dingen hoor, bijvoorbeeld droomde ik dan van iemand die ik heel lang niet gezien had en dan ontmoette ik die persoon de volgdende dag, en nog andere zaken die geen toeval konden zijn.

U heeft me eerlijk gezeg best nieuwsgierig gemaakt naar de fodu. Ik zal bij de andere topics lezen als er iets over de fodu staat want nu wil ik natuurlijk alles over deze winti weten hahaha. Er gaat bij wijze van spreken een heel nieuwe wereld voor mij open en ik kan niet wachten om te leren, te weten en te ontdekken. Nogmaals bedankt en een warme brasa!
Advertentie
Advertentie

*

Offline Mistiek

 • Kindness
 • ****
 • 149
 • Leven en laten leven
  • Bekijk profiel
Re: Dromen over slangen
« Reactie #5 Gepost op: 24 mei 2008, 20:10 »
Oeps daar was ik weer beste Obia,
 Ik herrinner mij opeens  nog een droom van de slang en ik vraag mij af wat hij mij hier duidelijk wilde maken.

Ik droomde dat ons erf onder water stond (in suriname) tijdens een lange regenperiode. Het water stond tot aan onze enkels. Ik stond samen met mijn zoon achter op het erf vlakbij een houten schuur. Mijn zoon wilde naar de schuur toelopen en ik trok hem terug, omdat ik een grote dikke aboma in het water zag zwemmen. De slang zwom op en neer , het kwam niet op ons af, maar bleef heen en weer zwemmen (het leek alsof het ongerust was of zenuwachtig) Ik was er natuurlijk bang voor en we liepen zo stil als we konden (door het water) naar de schuur. Ik trok de deur open, we stapten vlug binnen en ik deed de deur vlug weer dicht. De schuur had in het midden een houten schutting waar we over heen konden kijken. Ook in de schuur stond water. Ik keek over de schutting om te zien wat er aan de andere kant was, en zag tot mijn schrik dat de slang nu daar in het water heen en weer zwom! Aan de overkant van de schutting zat een deur die wagenwijd open stond . Af en toe stak het zijn kop omhoog tijdens het zwemmen, en dan werd ik nog banger want ik kon zien dat het een hele lange en dikke slang was. Mijn zoon wilde ook over de schutting kijken en ik weerhield hem daarvan omdat ik bang was dat de slang zou opspringen en hem zou wurgen.

Ik zag dat mijn zoon een gekleurde voetbal bij zich had en ik kreeg een plan. Ik zou de bal naar de slang gooien, dan zou de slang naar de bal happen en dat zou hem afleiden, zodat wij snel konden vluchten. Mijn zoon wilde dat eerst niet (hij wilde zijn bal niet kwijtraken) maar ik haalde hem over en gooide de bal naar de slang. De slang hapte naar de bal, maar doordat de bal glad was gleed het uit zijn bek en viel in het water. Het regende nog steeds en de bal dreef weg door de deur die daar openstond. Mijn zoon wilde zijn bal terug dus opende hij de deur aan onze kant, en rende naar buiten. Ik riep hem terug maar hij wilde zijn bal en rende door, dus ik en rende hem toen achterna.

We stonden weer buiten de schuur, op het erf. De slang leek nu echt pissig te zijn. Het dook even met zijn kop omhoog en verdween toen onder water en kwam recht op ons afzwemmen. Ik stond verstijfd van angst en hield mijn zoon dicht bij me.  Opeens kwam er uit het niets iemand, net toen de slang voor me opdook uit het water. Ik zag een houwer flitsen en opeens werd het water rood. Het gebeurde zo snel! Iemand had de kop van de slang vlak voor mijn ogen afgehakt, want ik zag zijn lichaam in het water kronkelen en het water langzaam rood worden. Ik schrok toen met een naar gevoel wakker.

Wat zou dit te betekenen hebben?*

Offline Obiaman

 • ******
 • 1135
  • Bekijk profiel
Re: Dromen over slangen
« Reactie #6 Gepost op: 25 mei 2008, 19:31 »
Beste Mistiek,

Ook hier hebben we te maken met de fodu op het erf, maar dan vanuit een andere hoek. Ook hier zie ik dan weer de (strand)bal maar dan van jou kant uit. Met andere woorden jij wilt vrienden. Maar het ligt niet aan jou dat het zo zit. Deze fodu die op het erf leeft kreeg niet de juiste plek. Zijn vaste plaats is waarschijnlijk toch weggehaald.   Kan een boom zijn die is omgehakt.

Deze fodu is geïrriteerd …bloed van de fodu in water op het erf zou kunnen beteken dat er schande zou kunnen zijn. Zo,n fodu kan ervoor zorgen dat er schande komt. Bloed betekend schande. Omdat hij niet gekregen heeft wat hij verlangde.

Jij hebt geprobeerd hem toch nog kalm te krijgen met de bekende bal,wat helaas door omstandigheden niet is gelukt, waardoor er is opgetreden, vanuit een hogerhand jou vergeving te schenken, zo ook je kinderen.

Zoals ik eerder vertelde in de vorige droom is er een fodu die aangeeft vriendelijk te willen zijn.(no trobing) de plek waar hij aan geeft te zijn, kan men dan ook orgade en prasie jang zetten.

Krijg je nog vaak benauwde dromen over deze fodu? Of zijn het nu al vriendelijke lekkere dromen waarbij de fodu  helpt?

De fodu wilt aangeven dat hij er is op het erf, maar dat er toch ergens iets fout gaat op het erf waardoor hij niet zijn rust kreeg.

Als deze fodu dan ook zijn plaats krijgt wat hij verlangt, is er geen omkijken naar en zal hij jullie beschermen als geen ander.


sweet odi nanga brasa,Obiaman.
*

Offline Mistiek

 • Kindness
 • ****
 • 149
 • Leven en laten leven
  • Bekijk profiel
Re: Dromen over slangen
« Reactie #7 Gepost op: 26 mei 2008, 00:58 »
Beste obiaman,
Ik kreeg het een beetje benauwd bij het lezen van uw uitleg. Ik zal u uitleggen waarom.
Het erf waar ik van droomde is het erf waar ik van mijn 8ste jaar tot mijn 15jaar gewoond heb. Daarvoor (dus tot mijn 8ste jaar) woonde ik in het huis waar ik geboren ben. Mijn moeder kreeg een baan dat vereiste dat zij met haar gezin een dienstwoning moest betrekken, dus verhuisden we naar het andere huis (met het erf uit mijn dromen) Het was in het jaar 1978.

Het erf was heel groot en stond vol bomen en heel veel onkruid. Mijn moeder (ze was altijd bezig en zat nooit langer dan 10 minuten op een stoel) liet iemand  eerst de grote bomen omkappen die op het erf stonden. Het erf werd helemaal schoon gemaakt en het huis opgeknapt. Mijn ouders verhuurden ons eigen huis aan een vriend van mijn vader en we verhuisden naar die dienstwoning.

Ik herrinner mij dat er nog een grote dikke half omgekapte boom op dat erf stond. Na verloop van tijd, was de overgebleven stam van die boom totaal opgedroogd, en mijn moeder liet  het verbranden. Het brandde volledig uit.

Mijn moeder hield van potplanten. Het hele erf nam ze in beslag met haar hobby. Van tijd tot tijd kwam ze naar binnen gerend om een houwer te pakken. Ze was dan, terwijl ze zo bezig was met haar potplanten, opgeschrikt door een slang. Het waren gewoon regenslangen (swipies) die zich hadden opgerold onder een grote bloempot. Dan snelden mijn zus en ik haar te hulp, en meestal was het mijn zus die de slang dan ongenadig de kop afhakte. We hebben dus in die jaren dat we op dat erf woonden, heel wat swipies gedood (vooral in de regentijd kwamen er veel swipies op het erf)

Ik heb er nooit bij stilgestaan, tot vandaag echter. Ik kan me namelijk herrinneren dat mijn moeder eens maandenlang ziek is geweest. Ze had van de één op de andere dag opeens hoge koorts gekregen. Het was in het jaar 1979.  Mijn vader wist zich geen raad. 's nachts trilde ze en hoorde ik haar zuchten en steunen in bed. Ze bleef ook overdag in bed en dat was niets voor mijn moeder. Ik hoorde familieleden zeggen (als kind moest ik stiekem gesprekken afluisteren want kinderen werden altijd weggestuurd) dat iemand een pori eksi (rotte ei) in een prullenbak gezet. De prullenbak stond op het schoolplein waar mijn moeder werkte. Toen mijn moeder vuil wilde gooien in de prullenbak en de deksel ervan af haalde, ontplofte de ei in haar gezicht. Als dit waar is weet ik niet, en kan het haar ook niet meer vragen (ze is enkele jaren terug overleden) Uiteindelijk is mijn moeder wel weer opgeknapt; hoe weet ik niet.

Ik zelf werd als tiener (ik was 14 jaar en we woonden nog steeds op dat erf) heel erg depressief. Ik wilde niet meer eten en drinken. Ik werd broodmager en lag bijna 3 weken lang in bed. Mijn moeder bracht mij eten maar ik at het niet op. Ik wilde sterven. Waarom ik dat wilde, weet ik niet. Ik dronk af en toe wel wat water. Mijn ouders waren radeloos want praten deed ik ook al niet meer; tegen niemand.
Ik lag op een morgen (mager en zwak) in bed. Mijn zus was naar school, vader naar zijn werk en moeder bezig in de keuken. Het bordje pap naast me bed had ik niet opgegeten en ik lag naar de geluiden in en rondom het huis te luisteren. Mijn maag deed pijn en ik was licht in mijn hoofd van het niet eten. Plotseling hoorde ik lacherige meisjesstemmen van buiten komen. Ik kwam moeizaam overeind in bed  en uit het raam om te zien wie op het erf was. Ik zag niemand. Ik ging weer liggen. Ik hoorde weer 2 meisjes met elkaar praten maar kon niet echt verstaan wat ze zeiden. Ze giechelden en lachten met elkaar. Ik dacht dat ik gek aan het worden was. Ik kwam weer overeind en keek door het raam naar buiten. Weer niemand. Toen ik voor de derde keer weer de stemmen hoorde kon ik ze wel verstaan. De ene meisjesstem zei: "kong loekoe a dede", waarop de andere meisjesstem zachtjes giechelde.
Ik schrok enorm en bleef stil liggen.

Ik heb zeker een halfuur gewacht voordat ik durfde op te staan. Ik strompelde naar de keuken waar me moeder bezig was spinazie voor me te maken. Ze keek verbaasd en tegelijkertijd opgelucht toen ze me zag staan. Ze was blij dat ik eindelijk was opgestaan na al die weken in bed. Ik vroeg haar om eten en ze slaakte een kreet van blijdschap. Ik heb haar niet verteld wat ik gehoord had toen ik in bed lag, omdat ik niet wist wat ik ervan moest denken. Ik voelde op dat moment alleen maar een drang om beter te worden, te leven....

Toen ik 15 jaar was zijn we weer naar het ouderlijk huis verhuisd omdat mijn moeder de baan had opgeven en wij dus ook niet meer in de dienstwoning hoefden te wonen.
Dit was dus tientallen geleden en de dienstwoning wordt (denk ik) bewoond door andere mensen.

De dromen zoals ik ze aan u beschreef vonden plaats kreeg ik hier in Nederland. De droom van die reuzachtige slang kreeg ik vóórdat mijn moeder overleed. Niet lang daarop overleed zij (suikerziekte, nieren, hartklachten). Niet lang daarna overleden kort achter elkaar 2 broers van mijn moeder.
Zouden de strandballen die de fodu in mijn droom om zich heen had hiermee te maken hebben? Liet de fodu me zien dat hij toornig is? Ik vraag dit omdat kort na het overlijden van de 2 broers van mijn moeder, mijn vader en mijn 2 broers zijn overleden........

Is de prisiri fodu een kiri fodu geworden?

Ik heb tot nu (gelukkig) geen benauwende dromen meer over deze fodu gehad.
Wel heb ik vaker gehad dat ik in mijn slaap opeens heel bang werd/wordt. Ik word dan wakker en voel ik kippenvel over mijn hele lichaam (gro sking). Soms was/is het gevoel zo sterk, dat ik alleen maar kan grommen en ik me bijna niet kan omkeren (want ik wordt dan altijd op mijn rug wakker) Het duurt misschien maar 10 minuten. Ik bid dan in gedachten en vraag God om kracht en vecht tegen dit rare gevoel totdat het langzaam weggaat. Misschien is het niet iets slechts, maar het maakt me wel angstig op dat moment. 

Ik hoop dat ik u enig inzicht in de gang van zaken heb gegeven en ik ben dan ook zeer benieuwd naar uw respons lespeki obiaman.
Soso lobi
*

Offline Obiaman

 • ******
 • 1135
  • Bekijk profiel
Re: Dromen over slangen
« Reactie #8 Gepost op: 26 mei 2008, 12:33 »
Odi Miss Mistiek,

Als ik je verhaal zo bekijk heb je ook het een en ander meegemaakt, zoals het duidelijk horen van de stemmen op het erf, met de hoop dat je moest sterven. En dat je zelf ook graag wilde sterven. De twee meisjes (geesten) waren al blij en dachten dat je dood was. Gelukkig niet, god is groot. Zelf denk ik dat er vaker boodschappen doorgeven zijn aan je ouders, dat er een fodu  ergens op het erf zat maar geen acht op hebben geslagen, en toch nog bomen zijn omgehakt.

In dat geval kunnen inderdaad mensen ziek worden. Meestal zal dan de boom weer geplant moeten worden, en het een en ander moeten gebeuren,en zie je dat het weer goed komen.

Het zet je zeker aan het denken als je jou familie leden zo achter elkaar ziet heengaan.

Om zeker te zijn, is een luku altijd het beste, zodat men zeker weet hoe het precies zit.

Als een fodu dus echt woest is kan men het een en ander doen hem rustig te krijgen.

Op dit moment zie ik geen reden tot angst, gelet op de dromen die je nu  krijgt, en hoe je zelf bent omgegaan in de droom met deze slang. Vriendelijk. En hoe je uit de strijd bent gekomen.
Vanuit hogerhand is er al een besluit genomen.

In een consult kan men veel achter halen, en als een bonu er niet over begint, kan het ook goed zijn, geen slapende honden wakker maken.

dat je soms kippevel hebt in je slaapt en grom(tongo) kan je eigen obia/komfo zijn die op je is. (bescherming)

Succes, en wan sweet odi nanga brasa,Obiaman
*

Offline Mistiek

 • Kindness
 • ****
 • 149
 • Leven en laten leven
  • Bekijk profiel
Re: Dromen over slangen
« Reactie #9 Gepost op: 26 mei 2008, 23:33 »
Grantangi beste Obiaman,
Ik zal zeker weten geen slapende honden wakker maken, na al hetgeen ik heb meegemaakt.
Nogmaals heel veel dank voor uw analyse en uitleg en God Bless You
Soso lobi en een dikke brasa

« Laatst bewerkt op: 24 juli 2010, 11:07 door Culturu.com Redactie »
Advertentie
Advertentie

*

Dame

Re: Dromen over slangen
« Reactie #10 Gepost op: 04 juni 2017, 12:13 »
Mijn droom ging over een zwarte slang in ons bed . En het probeerde mij t bijten ik schreeuwde naar mijn man en die stropte de slang met een stuk lap sooort van pangi stof...
Re: Dromen over slangen
« Reactie #11 Gepost op: 08 juni 2017, 13:14 »
gegroet mistiek,

Ik heb even de tijd genomen om jouw dromen te lezen over die vodoe. als ik naar het verhaal kijk geeft deze vodoe winti gewoon aan dat men in het verleden bepaalde fouten heeft gemaakt waar door er een mekoenoe is ontstaan.

Als er een vodoe winti gekapt of verbrand word op zijn erf zal de eerste 7 generatie daar na er voor moeten betalen zodat men weet dat dit met die vodoe is gebeurd.

Ik denk persoonlijk dat jij en je zus of zusje deze vodoe een sdong prisi moeten geven en voor hem moeten baden.Ik geef je daarom het advies om een witte kaars en een bier  neer te zetten en geoon te bidden en te vragen wat hij van jullie wil.

veel succes

baas cre

 
Re: Dromen over slangen
« Reactie #12 Gepost op: 22 juli 2017, 22:27 »
Dag alle leden van cc

Ik wil een droom met jullie delen en graag snelle antwoorden pls de laatste tijden droom ik vaak over indiaanse opperhoofden een keer over eentje met wit,goud  met een helemaal witte hoofd tooi een ander keer weer eentje met rood,wit met een rode  hoofd tooi en een keer had k zelf een indiaans tenu rood,wit met een grote hoofd tooi en was bezig te dansen op een lied over kapting ingi maar ik kende dat lied niet gewoon bezig te dansen raakte ik in trancé maar laatst is er iets gebeurt ik had een droom over een grote slang dat zelfs boven de daken van de huizen zichtbaar was en die achtervolgde mij maar ik was bezig te rennen maar niet met de bedoeling dat ik bang ervoor was maar gewoon omdat het groot was en mij maar bleef achtervolgen en ik rende en rende en rende maar non stop hij was zo groot en hij was bruin,geel maar k kon zien op de manier van zijn achtervolging dat hij me geen kwaad wou doen toen ik ergens tussen een paar huizen was aangekomenkon hij me niet meer zienen er waaren mensen die bezig waaren te rennen toen hij me niet meer kon zien om me te achervolgen werd hij kwaad en woedend hij begon alles te vernietigen toen ik me omkeerde om te zien wat hij deed zag ik dat hij boos was en bezig was alles te vernietigen kreeg ik medelijden methem keerde ik terug maar ik was niet bang omdat hij me bleef achervolgen bleef k rennen met de gedachten dat hij me wou opeten keerde ik terug begon hij weer rustig te worden tot dat ik precies voor hem stond was hij helemaal weer still werd ik ineens waker     


Graag ernstige antwoorden en snelle reacties a.u.b   
odi odi  brada damian
Re: Dromen over slangen
« Reactie #13 Gepost op: 25 juli 2017, 19:31 »
Goededag


Kan iemand me a.u.b helpen want deze droom blijf maar malen in me hoofd a.u.b beste obiaman gnet-neko iemand please kunnen jullie me helpen

Wang swiet dei go moro fara tang boeng
Re: Dromen over slangen
« Reactie #14 Gepost op: 30 juli 2017, 14:41 »
Goeiemorgen

Beste obiamang,gnet-neko en een ieder die me kan helpen met mijn kunnen julli me helpen met mijn droom en ook nog snelle reacties 

oe tang boeng odi odi brada damian


Grantangi tang boeng odi odi brada damian

Gerelateerde onderwerpen

xx
Dromen over slangen

Gestart door Rose

0 reactie(s)
110 x bekeken
Laatste bericht
03 oktober 2018, 13:47
door Rose
xx
Dromen over 3 slangen

Gestart door Cherr390

5 reactie(s)
1004 x bekeken
Laatste bericht
01 september 2018, 20:25
door selin
xx
Dromen met slangen

Gestart door Tas

1 reactie(s)
140 x bekeken
Laatste bericht
08 februari 2019, 01:06
door Klu
xx
Dromen over slangen en aboma

Gestart door kreeft

5 reactie(s)
5780 x bekeken
Laatste bericht
18 juli 2011, 17:53
door kreeft
xx
Dromen over kleine fodu slangen

Gestart door Luangu Nengre

1 reactie(s)
454 x bekeken
Laatste bericht
01 december 2017, 19:56
door Luangu Nengre