Privacybeleid en onze algemene voorwaarden | Culturu.com
Suriname Nieuws Magazine

Privacybeleid en onze algemene voorwaarden

  • 0 reactie(s)
  • 341 x bekeken
  • 0 reactie(s)
  • 341 x bekeken
*

Offline Culturu.com

  • Suriname Nieuws Magazine
  • *****
  • 1083
  • suriname ALTIJD dichtbij
    • Bekijk profiel
Privacybeleid en onze algemene voorwaarden
« Gepost op: 18 mei 2018, 20:07 »
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

We hebben onze privacyverklaring en algemene voorwaarden hiervoor bijgewerkt.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Het forum verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

•   Geboortedatum
•   E-mailadres
•   IP-adres
•   Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie naar ons of andere leden van het forum.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

•   Het forum verwerkt uw persoonsgegevens om geplaatste berichten te kunnen plaatsen, verwijderen, te herleiden of aanpassen.
•   Te kunnen e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren;
•   U te informeren over wijzigingen van onze diensten
•   Het verzenden van een nieuwsbrief.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Dit forum bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Persoonsgegevens van anonieme bezoekers zonder een leden account worden maximaal 1 jaar bewaard. Persoonsgegevens van leden met een account worden maximaal 3 jaar bewaard wanneer een lid voor het laatst actief is geweest op het forum.

Mag ik mijn (account/persoons) gegevens laten verwijderen?

Op grond van de AVG heb je het recht om te verzoeken dat je naam en andere persoonsgegevens uit bestanden worden verwijderd, als deze niet meer “ter zake dienen”.

Mag ik de door mij geplaatste forum berichten laten verwijderen?

Ja en Nee… Forum berichten zijn niet zomaar persoonsgegevens, het zijn óók bijdragen aan een discussie, ze maken deel uit van de gemeenschap die rond een forum is ontstaan. Hiervoor geld voor de privacywet de volgende uitzondering: wanneer iemand een “eigen aantoonbare noodzaak” heeft om je persoonsgegevens te publiceren, dan kun je geen verwijdering daarvan eisen.

Die noodzaak is bij dit forum de vrijheid van meningsuiting, meer specifiek het belang om een compleet en begrijpelijk archief te kunnen publiceren. De integriteit van archieven zijn namelijk een essentieel deel van die vrijheid van meningsuiting. En die vrijheid is, net als privacy, een grondrecht.

U mag altijd een verzoek indienen om je berichten te laten verwijderen, echter zijn wij niet verplicht hier gehoor aan te geven. Bij een verzoek om verwijdering moet u rekening houden met het volgende:

•   Als u een bericht plaatst in het forum, geeft u daarmee toestemming voor publicatie van de persoonsgegevens die in het berichten worden opgenomen. Op grond hiervan mag het forum de berichten publiceren, verspreiden en archiveren.
•   De toestemming kan op elk moment worden ingetrokken. Wij zullen dan bepalen of er nog een “eigen noodzaak” is om berichten te laten staan. Zo niet, dan verwijderen wij de berichten.
•   In principe bestaat die eigen noodzaak bij berichten die deel zijn van een discussie, want die discussie wordt anders onbegrijpelijk. Een los berichtje, bv. een tekst op de profielpagina, is geen deel van een discussie en zullen wij dan in principe verwijderen.
•   Een profielnaam en contactgegevens van het profiel zullen wij op een verzoek verwijderen en/of worden geanonimiseerd. In het laatste geval kan uw oude account een andere naam krijgen bijvoorbeeld “gast” of “verwijderd account” of eventueel “Ex-gebruiker 651” met als doel om de berichten alsnog een ‘eigenaar’ te laten hebben. Is de profiel naam op zichzelf nieuwswaardig (bv. omdat veel mensen over die gebruiker discussiëren) dan kunnen wij hiervan afzien.
•   In bijzondere gevallen zullen wij op verzoek berichten tóch verwijderen als ze deel uitmaken van een discussie. Een voorbeeld hiervan is als er gevoelige medische gegevens in het bericht staan. Als het echter genoeg is om in zo’n geval te knippen in het bericht, dan zal het bericht niet worden verwijderd. Als lid kan dus het feit dat uw 06-nummer in een bericht staat, niet aangrijpen om het hele bericht te laten verwijderen. In dit geval zal het 06-nummer worden geanonimiseerd (voorbeeld: 06-********).

Delen van persoonsgegevens met derden

Het forum deelt uw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het kunnen uitvoeren en technisch kunnen laten functioneren van dit forum. Met bedrijven die u gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkers overeenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Het forum gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.


« Laatst bewerkt op: 19 mei 2018, 18:34 door Culturu.com »
Advertentie
Advertentie


Gerelateerde onderwerpen

a02
Huisregels en voorwaarden voor het gebruik van het forum

Gestart door Culturu.com

0 reactie(s)
289 x bekeken
Laatste bericht
19 mei 2018, 18:32
door Culturu.com
xx
Algemene vragen over dromen

Gestart door Kondre piking

6 reactie(s)
2457 x bekeken
Laatste bericht
18 augustus 2009, 15:46
door Kondre piking
xx
Creolen, een volk of een algemene naam voor Redi bonkoro's?

Gestart door Adyuba-amy

6 reactie(s)
6423 x bekeken
Laatste bericht
05 april 2013, 04:12
door orlando
xx
onze vader

Gestart door mi asi

0 reactie(s)
621 x bekeken
Laatste bericht
09 januari 2015, 11:17
door mi asi
xx
Onze schoonzoon

Gestart door saka fasie

1 reactie(s)
981 x bekeken
Laatste bericht
28 december 2010, 18:24
door lumarith