Culturu.com | Suriname Nieuws Magazine

Auteur Topic: Behekste jongen  (gelezen 1639 keer)

Pompi

  • Gast
Behekste jongen
« Gepost op: 05 februari 2017, 09:33 »
Sari torie.zo zie je maar weer...

Verhaal klopt.
uitgemergeld-behekst-jongetje-is-nu-gezonde-kleuter. Telegraaf checken

zaterdag 4 februari 2017, 22:16
Uitgemergeld ’behekst’ jongetje is nu gezonde kleuter
De foto van het jongetje schokte vorig jaar de wereld.   Hope is nu een gezonde kleuter.
Hope, het Nigeriaanse jongetje dat door zijn familie was verstoten omdat hij behekst zou zijn, is er dankzij hulp van de Deense activiste die hem uitgemergeld langs de weg vond weer helemaal bovenop.

Een foto van het zwaar ondervoede jongetje dat water krijgt van de Deense Anja Ringgren Loven schokte vorig jaar de wereld. Loven vond het toen 2-jarige jongetje op straat en bracht hem naar het ziekenhuis. Hij bleek doodziek en gevaarlijk onder gewicht te zijn.

Doordat de foto viraal ging wist Loven binnen twee dagen meer dan een miljoen dollar in te zamelen. Met het geld begon ze een liefdadigheidsinstelling die verstoten kinderen in Nigeria helpt en ze naar school laat gaan.

Tienduizenden kinderen in heel Afrika zijn in de steek gelaten nadat ze worden beschuldigd van hekserij of bezetenheid, blijkt uit cijfers van Unicef. Dat verhaal wordt bevestigd door de hulpverleenster: "We hebben hier gefolterde, doodsbange en dode kinderen gezien.”

Met Hope gaat het inmiddels goed en hij gaat naar school. „Hij groeit snel,” schrijft Loven op Facebook. „Hij is zo’n knappe gezonde en gelukkige jongen dankzij de liefde en zorg die hij en alle kinderen hier krijgen.”

Mirelva

  • Gast
Re: Behekste jongen
« Reactie #1 Gepost op: 05 februari 2017, 10:57 »
was het maar altijd zo. jammer genoeg zijn er ergens op aarde mog kinderen die vervloekt zijn.  maar gelukkig zijn er ook mensen die hun helpen. bung sma de ete.


OfflineJAG

  • *****
  • Berichten: 519
  • Macedonie sept 2011
    • Bekijk profiel
Re: Behekste jongen
« Reactie #2 Gepost op: 23 februari 2017, 16:00 »
Odi,

Goed om te lezen dat het beter met hem gaat. In Afrika kan je als albino ook aan de kant geschoven worden omdat je behekst zou zijn. In Afrika en India komen dit soort zaken veelvuldig voor zeker in de laagste klassen.
Ook dit valt onder cultuur en kan sterk land, streek of dorp gerelateerd zijn. Een vriend van mij heeft een stichting in Transkei in Zuid Afrika en ook deze verhalen vertelt hij veelvuldig. Hoe komt men erbij dat deze kinderen behekst zijn? Van mijn maat hoor ik dat medicijnmannen deze conclussie vaak trekken en dat ouders sterk in meegaan en hun eigen kind afstoten. Ik denk persoonlijk dat veel van dit soort kinderen nieuwetijds kinderen (Indigo kinderen) zijn die een hoge gevoeligheid met zich meedragen en dat dit juist niet begrepen wordt omdat de kennis over ontbreekt. Helaas is ook dit de wereld waarin wij leven en is ook dit mogelijk in het universum hoe wrang het ook leest.
In alle culturen zie je terugkomen dat nieuwetijds kinderen niet begrepen worden en als lastig worden ervaren.

Krakti
JAG
Mi no bin de, mi go na waka, di mi doro nomo Sriba dede!

Iedereen zei dat het onmogelijk was. Totdat er iemand langs kwam die dat
niet wist...


The world as we have created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking.
~ A. Einstein
© 2018 - Culturu.com | Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming