Suriname ALTIJD Dichtbij

Blog mee op Culturu.com

Ben jij ons nieuwe talent?

Culturu.com is een online Surinaams platform dat mede mogelijk wordt gemaakt door vrijwillige schrijvers (auteurs), columnisten, bloggers, vloggers, en redactionele medewerkers. Op de redactie van Culturu.com hebben wij altijd plaats voor nieuw talent.

Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan één van de rubrieken op de website van Culturu.com, laat dit ons dan weten!

Ook voor nieuwe ideeën en/of rubrieken staan wij open. Stel, je passie ligt bij reizen, sport, uitgaan of wat dan ook en je beschikt over de vaardigheden om artikelen op te maken in de Nederlandse taal, dan zou je wellicht deel kunnen gaan uitmaken van het culturu.com team! Houd er wel rekening mee dat de artikelen waar je over schrijft grotendeels over Suriname, Surinamers en/of mensen met een donkere huid (bijv. lifestyle en mode) gaan. Natuurlijk mag er ook wel eens een ‘algemeen’ of een wat breder te kaderen artikel tussen zitten, maar de doelgroep van culturu.com is Surinamers of mensen die interesse hebben in Suriname en de cultuur.

Verschil schrijver en columnist

Als schrijver van berichten/artikelen plaats je artikelen gerelateerd aan een rubriek. Omdat wij graag een zelfde soort schrijfstijl presenteren op onze website dient er rekening gehouden te worden met de schrijfstijl die wij hanteren. Bij het plaatsen van berichten in de rubrieken schrijf je niet vanuit de ‘ik-vorm’ maar gebruik je een informatieve schrijfstijl. Je wil de lezer informeren op een amuserende/boeiende manier. Hierbij gebruik je neutrale woorden en een objectieve toon. Tevens probeer je het gebruik van de woorden u, jij, ik of wij te beperken. Je probeert de lezer te informeren door gebruik te maken van feiten, zodat de lezer zijn eigen oordeel heeft over de te lezen informatie. De artikelen worden onder vermelding van jouw eigen naam geschreven (auteur). De artikelen worden gepresenteerd door culturu.com.

Als columnist(e) ben je niet verbonden aan een vaste rubriek (behalve dan rubriek columns). De artikelen zijn algemeen maar gelieerd aan Suriname, Surinamers en/of mensen met een donkere huid. Hier mag sprake zijn van persoonlijke bevindingen en/of belevenissen en mag de “ik” vorm gebruikt worden. Door juist je mening en bevindingen te geven in je artikelen ontwikkel je een eigen manier van schrijven die mensen zullen gaan herkennen. Naarmate de tijd er veel artikelen zijn van een bepaalde columnist(e) kan een aparte (persoonlijke) pagina worden aangemaakt waar alle artikelen van de desbetreffende columnist(e) te vinden zijn.

We vinden het belangrijk om naast het informeren en amuseren van onze lezers onze pagina’s levendig te houden. We willen graag interactie tussen de schrijvers en lezers van de artikelen op de website en dit kun je doen door vragen te stellen in je berichten/columns waar de lezer in een reactie op kan reageren, zo ontstaan discussies onder de artikelen. Het is van belang dat je uitdagend en boeiend kunt schrijven zodat mensen geprikkeld en nieuwsgierig worden en terug blijven komen voor meer artikelen van jouw hand!

Video content

Ben jij niet zo’n schijver maar is het meer jouw talent om de kijker amuserend toe te spreken via video’s (vlogs)? Dan kunnen wij jouw talent ook goed gebruiken! Heb jij een leuke persoonlijkheid en goede presentatie/informatie technieken en de middelen om mooie vlogs op te nemen dan kun je bij ons als vrijwilliger aan de slag! Ook voor het vloggen geldt weer dat je vlogs moeten passen binnen de kaders van culturu.com. Het is dus van belang dat jij iets kunt vertellen of laten zien over Suriname, Surinamers of mensen met een donkere huid. Zeker bij vloggen is het belangrijk dat je zorgt voor interactie met de kijker. Je hebt als het ware je eigen one-man-show en het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk kijkers weet te trekken. Het platform culturu.com is voldoende uitgerust om jouw vlog videos te presenteren. Kom jij goed over voor de camera en zie jij het als een uitdaging om voor ons te gaan vloggen? Laat ons van je horen! Uiteraard staan we altijd open voor andere ideeën en manieren om de lezer of kijker te amuseren en terug te laten komen naar ons platform.

Wil jij (op welke manier dan ook) deel uitmaken van de culturu.com community? Neem snel contact met ons op!

Waarop kunnen wij je bereiken indien wij nog vragen hebben
Op welke manier kan jij een bijdrage leveren aan de website culturu.com. Vermeld hier je voorkeuren en/of ideeen.
Indien van toepassing
Het is leuk als je wat ervaring hebt in het schrijven van artikelen en/of het opmaken van video content. Laat hier weten wat je talenten zijn.
Optioneel: Indien je ergens zelf een artikel hebt geplaatst, vemeldt hierin de link zodat we kennis kunnen maken met jou schrijf stijl
Indien je zelf nog vragen en/of opmerkingen hebt

Hoeveel is 3 plus 10?

Advertentie

Laatste reacties

X