Culturu.com

Cultuur & Religie => Algemene winti vragen => Topic gestart door: kwakuboi op 25 September 2008, 23:22Titel: homoseksualiteit
Bericht door: kwakuboi op 25 September 2008, 23:22
hoi,

Zou graag willen hoe de winti-cultuur tegenover homoseksualiteit staat...is het verboden?Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Odomankoma op 13 Juli 2011, 19:51

Odi odi kwakuboi 

Quote jong obia ; Wel is mij opgevallen dat tot de surinaamse kulturele-wereld veel Homoseksuelen (homo + Lesbische vergis je niet   )zich aangetrokken voelen . Ik weet niet hoe dat kan of als er een verband in zit tussen seksuele geaardheid en wintie.


Quote Nol ; Ik ben op het gebied van Kulturu niet de deskundige.

IK heb een oom gehad en zoals vele in mijn familie was hij een Lukumang, uit alle windstreken kwamen mensen naar hem om advies te vragen, zowel  witte mensen als zwarte  mensen.
Ik was gek op hem en heb ooit zijn naam als nick name hier gebruikt, hij was Homofiel ik hield van hem,  mensen hielden van hem en hij was blijkbaar goed

Soso Lobi

 :kiss:  

Quote scorpionism ; HAHHAH,MIJN OOM IS OOK HOMO,EN LUKU MANG
NOU,LACHU HOOR
HIJ HEEFT EEN SOORT HUMOR
de mensen liggen soms dubbel van het lachen,voordat het serieuze werk begint
het maakt hun echt niets uit hoor
hij geniet gewoon respect,en doet zijn ding goed

Quote Ronald ;Zolang de veiligheid, de vrijheid  wordt beperkt, zolang er in vele delen van de wereld homo en lesbians activisten worden vervolgd, opgesloten en  gemarteld. Bevindt de discussie zich nog in de beginfase

Wat je doet, daar is men het grote delen over eens, maar wie je bent, daar zijn de meningen over verdeeld.Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Odomankoma op 13 Juli 2011, 19:57
Quote : Odi odi,,

Ik ben misschien verkeerd maar ik hou mijn cultuur heel hoog. Een ieder zijn eigen geaardheid. Die MASRA GADO poti libi sma no grongtapoe a poti wang mang nanga wang vrouw. A no poti toe mang noso toe vrouw. Mijn cultuur is mijn manier om met MASRA GADO  in contact te komen. De persoon in kwestie die bonoemang is is in mijn ogen een heel belangrijk persoon iemand die is uitverkoren om een belangrijke job te doen. Dan praat ik niet over die bonoes die te vergelijken zijn met wegwerp artikelen. Van de ene op de andere dag bonoe. En sorry maar alleen de gedachte dat een bonoemang die voor me werkt  de avond tevoren in de armen van een andere man lag is moeilijk te accepteren. Over acceptatie van zijn werk spreek ik helemaal niet over. En echt waar ik vraag me dan af als mi BIGI GADO dit zal accepteren. Je moet rein zijn om Goddelijke dingens te doen. REIN en Ik denk niet dat homofilie een REINE activiteit is. Verder is homofilie geen ziekte maar een doelbewuste keuze. Het komt zelfs niet bij dieren voor.
Ik keur niemand zijn geaardheid af , ze mogen de grootste bonoes uithangen maar ik zal me altijd afvragen accepteer die grote man daarboven dit wel.
Zolang dit voor mij duister blijf ik uit hun buurt.
Grang tangi

Qoute:


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Odomankoma op 13 Juli 2011, 20:13
Odi odi na bu

Maar wat betekent het dan als een man/vrouw A-sexueel is, worden ze dan ook buiten gesloten in de religie?

Als dat zo is waarom doen mensen dan nog aan sreka - skin?


Ook ik wacht op een kenner die me dit allemaal fijntjes uit kan leggen, en tot dan toe blijf ik van ankasa houden in de breedste zin van het woord.


Onyame odo ankasa

Me odo biara adwene, dabi sakra mo kara, me dabiarada bo kum me kara


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Parvatie op 13 Juli 2011, 22:32
Hoi Allen,


Ik deel in deze dezelfde mening als winti-kenner Jan Klaassen.
Homo zijn in het culturele en geloof hebben in GOD KAN EN MAG NIET !!!
nogmaal ik ben geen homo-hater, maar maken jullie je ogen open.


Par  :love:

Odi,

Homosexualiteit wordt vaak toegeschreven aan komfo's. Dit is iets wat ik niet deel. In vele gevallen kun je als jij kind goed kent en observeerd al zien wat de geaardheid van het kind zal zijn. Vroeger wasten we het kind bij een (sterk) vermoeden. Wetenschap heeft echter uitgewezen dat het een chromosoomproblematiek is. Heeft dus niets met winti te maken.

Homosexualiteit is gewoon verboden binnen winti. Er zijn velen die homo zijn en bonu zijn. Vaak krijgt die bonu het moeilijk op latere leeftijd. De scene binnen winti is erg groot. Maar het is deze scene die voor veel verwarring zorgd als het nou wel mag of niet. Antwoordt is NIET!!

JanKuneti,

Homosexualiteit mag niet! Nogmaals homosexualiteit mag niet. Ik zeg niet dat het niet gebeurt, ik zeg niet dat er geen bonu's zijn die omgang hebben met hetzelfde geslacht als de hunne.
Een misverstand is dat men altijd de "aisa" de schuld geeft van vrouwelijke trekjes bij een man. Terwijl iemand met een vrouwlijke Apuku ook goed kan koken, kleren naaien etc, etc, etc.

De natuur maakt geen fouten. De mens maakt fouten. Wij als mensen verstoren de perfecte balans van de natuur. Nergens in de natuur is er homosexualiteit wel pseudo-homosexualteit. Dit is bij en gebrek aan vrouwtjes dat mannetjes hun behoefte kwijt willen bij een ander mannetje.
Velen worden homo en zijn niet zo geboren. Het leek opgegeven moment echt een trend. Dat is gewoon een kwalijke zaak!

Als we met Winti bezig zijn en hierin geloven dan is er geen ruimte voor homosexualiteit. Het manifesteren van een komfo bij een homo staat los van het hele homo zijn. De mens staat hier centraal. Degene kan homosexuele gevoelens hebben maar hij dient deze te negeren. Hard maar waar. Zouden zij dit doen dan zouden de komfo's vele malen beter op hun "zitten".

Er zijn inderdaad genoeg homobonu's. Maar neem eens de moeite om een diepgaand gesprek met hun te voeren dan zul je merken dat het zéér moeilijk is. En ls dat nog niet zo is dan wordt dat het wel.

Voor mensen die De Bijbel als basis zien voor Winti, die moeten dan beter weten. Maar los van De Bijbel is het not done!

Mijn mening hier geventileerd staat los voor mijn respect voor de mens die als homo door het leven gaat.

Jan

Ps. hebi komfo's hoeven niet altijd van jezelf te zijn hoor om ermee te werken! Koni dè, sabi dè!! Unu mu sabi!
Luangu Masra,

Ik heb jou repliek gelezen en ben tot de conclusie gekomen dat jij mij niet goed begrijpt. Mij betichten van discriminatie is stuitend. Omdat ik ie zeg wat jij niet wilt horen? Nee toch zeker? Homosexualtiteit is een not done binnen Winti. Daarmee zeg ik niet dat wij het niet erkennen. Ik heb ook niet gezegd dat je geen homosexuele gevoelens kan en mag hebben, maar je mag ze niet tot daden omzetten. Een bonu echter mag zich er niet mee bezig houden.

Ik beredeneer het niet als een kerkganger. Elk geloof heeft zijn regels en homosexualiteit is gewoon verboden. Ik weet dat er bonu's zijn die homo zijn en anderen die homosexuele neigingen hebben en/of bi-sexueel zijn. Het mag echter niet!

Ja ik heb met homobonu's dit gesprek gevoerd en het waren er meer dan 1 of 2 en nee het waren er ook geen 3. Als je iets wilt snapen dan moet je in gesprek geen met meerdere mensen om zo voor jezelf een goed oordeel te kunnen vormen. Homobonu's hebben het moeilijk soms zéér moeilijk. Komfo e dangra deng!! Niet mijn woorden maar van hun zelf!

Kijk maar eens goed op een pré hoe zij zich uitleven wanneer zij de bakruliederen horen. Gelijk springen nagenoeg alle homo's in de houding klaar voor actie! Waarom zeg ik alle? Omdat er procentueel meer meer bevangen worden dan een hetro op dat moment.

Voorts begrijp ik de toon in jou repliek niet helemaal dus graag het verzoek van mijn kant om hetgeen ik heb geschreven goed te lezen en probeer te begrijpen wat ik schreef.

Jan
 Re: Homo en toch duman
« Plaats een bericht! #33 Gepost op: Vandaag om 15:21:57 » Citaat  

--------------------------------------------------------------------------------

maar fajalobie,hoe kan je nou iets likken(beffen) waar bloed uit komt, pis uit komt ,er langs gepoept wordt ,en toch nog rein zijn?(is het niet je zelfe en andere in de maling nemen)ze kunnen het werk doen maar niet met anana engelen.
het zijn andere dingen die het werk doen voor die dumangs        
 
 Meld dit bericht aan de moderator    Gelogd  
 

Luangu Masra,

Mijn zoon zou mijn zoon zijn. Dat is geen keus het is dan een feit. Ik hoef echter niet achter zijn keuzes te staan. Ik heb principes en die staan fier overeind ook als hij homo zou zijn, dan zou ik het niet accepteren. Ik herhaal niet accepteren. Ouderwets? Het kan maar het zijn nou éénmaal mijn principes.
Vraag kun jij dat begrijpen maar ook accepteren, mijn principes?

Overigens heb ik homo's in mijn bere. Ik ga gewoon met ze om maar ik vind hun daden verwerpelijk. Mag dat?
Kijk homo's  en lesbo's zijn raar. Twee mannen hebben een relatie met elkaar omdat ze gewoon niet op vrouwen vallen. Maar binnen hun relatie is één van hun het vrouwtje. Twisted? Twee vrouwen hebben een relatie met elkaar omdat ze niet op mannen vallen. Maar binnen de relatie is één van hun het mannetje! Verknipt? Daarmee geven ze zelf aan dat hun daad een tegen natuurlijke is. Niet meer en niet minder.

Maar ik heb toch een andere vraag voor jou. Ben jij homo? Zo ja, dan kun jij daar ruiterlijk voor uitkomen hoor. Want ik ben geen persoon met vooroordelen en discrimineer niet. Ik vind die uitingen naar mij toe storend want jij hebt mijn verhaal helemaal verkeerd opgevat.
Anyway als jij homo of bi bent dan verwacht ik gewoon eerlijkheid zodat ik mij beter kan inleven in hoe jij dingen zult ervaren. Want ik ben er niet op uit om onnodig mensen hier te willen kwetsen. Ik ga mijn schrijf wijze over homo's niet aanpassen maar ik zal mijn woorden beter wegen alvorens te leunen op de intelligentie van mensen.

Maar nogmaals het verzoek om hetgeen door mij geschreven nogmaals te lezen. Stap over jou emotie en reageer met je volle verstand want emotie is een zéér slechte raadgever zo ook in dit geval. Wat jij allemaal van mij denkt is volledig van de pot gerukt!

Fijne voortzetting van de dag!

Jan

ps Als jij vind dat God Alwetend is, waarom trek jij dan zijn leer in twijfel? Of denk je dat God een fout heeft gemaakt? Ik praat niet over God omdat God, God is. De Alhpa en de Omega. Niet te doorgronden voor een mens en te groot voor het menselijk verstand om te bevatten.
het kan wel maar ik denk  dat het tot een bepaalde level gaat op een gegeven moment...

homo gedrag etc. is het begin van het einde...
voorbeeld is:

1.als er alleen maar homo's en lesbi's op een gegeven moment zijn dan hoe gaat de mens zich voortplanten?
2. als homo's rare mondelijke bananen handelingen doen ga je niet over de trefu regels?

ik heb wel gewoon respect voor ze maar ik ben er wel tegen
maar dat is gewoon mijn mening en dat hoeft een andermans mening niet te zijn.

groetjes,
dya-dya


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Odomankoma op 13 Juli 2011, 22:35
Ja de mensen moeten vooral hun geaarheid opzij schuiven om de hogere te dienen Amen.


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Pikien Moesje op 13 Juli 2011, 23:18
odi,

ik vraag me af hoe je kunt bepalen of iemand homo/lesbi is terwijl je bij die persoon gaat voor een jepi.
 de zogenaamde homohaters, zijn ook vaak mensen die zich schamen voor winti. maar te nowtu de.....kijken ze daar niet naar.

een van de grote bekende winti mensen en die kennis ook doorgeeft is zelf lesbo. de mensen respecteren haar om haar kennis en ervaring. wat zij verder in bed doet met haar vriendin is haar zaak.

winti hoort bij mensen ongeacht hun sexuele voorkeur. en als een homo komt voor een jepi, ga je die dan wegsturen?

willen jullie me vertellen da twinti ook verbiedt om sm sex te hebben, zelfbevrediging, met meerdere mensen, met  sexspeeltje, etc. dus mensen die bonu zijn mogen dit soort dingen niet/nooit doen?

Waar is het bewijs terug te vinden hiervoor?
Pikien Moesje


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Sunder op 13 Juli 2011, 23:24
Odi iedereen op dit late/vroege tijdstip,

De religieuze of ethische bedenkingen die er zijn t.a.v. (homo)seksualiteit, zijn voor mij niets anders als de overtuigingen van de mens zelf maar die echter aan God worden toegeschreven. Ik geloof niet in een God die al het leven heeft geschapen, maar de geaardheid van het leven dat Hij heeft geschapen afwijst. De logica ontgaat mij hier, maar goed er zal wel meer zijn dat mij ontgaat!

Homo-, bi,- of a-seksualiteit zijn geen fabricagefouten. Een persoon zijn/haar geaardheid staat voor mij daarom volstrekt los van de beleving of praktisering van een geloofsovertuiging, en ik zie als mens niet waarom dat anders zou moeten zijn in de Winti-religie.

God maakt m.i. geen fouten. Een ieder is goed zoals hij/zij is, maar het is de mens die oordeelt en veroordeelt.

Leven en laten leven!

Slaap lekker iedereen en morgen weer gezond op,

Sunder


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Jan Klaassen op 15 Juli 2011, 16:33
hoi,

Zou graag willen hoe de winti-cultuur tegenover homoseksualiteit staat...is het verboden?Homosexualiteit is veboden!!!!!!!!! Kan niet, mag niet!!!! No meki suma kori unu! Dat er heel veel homo's actief zijn en lesbienne's is een meer dan kwalijke zaak.
Ik heb al genoeg redenen gegeven hieromtrent. A no kan en a nog mag!


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: waswasgodo op 15 Juli 2011, 16:43
bij het laatste oordeel van a gran gado zullen we zien wie wel en niet door de hemel poort komen,want waarom zou een duman die geboren is als homo en wroko wintie's heeft en goed werk verricht niet door de hemel poort komen????
mensen jullie moeten niet te snel oordelen dat a no mag en no kan,want die grote jeje's wisten al voor ze iemand als asi namen dat die persoon op zijn eigen geslacht valt en het bed mee zal gaan delen vroeg of laat en waarom gaan de jeje's dan niet weg van deze persoon,maar blijven tot de laatste adem?


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Mi bin de bifo kaba op 15 Juli 2011, 19:48
Odi alla sma,

Homoseksualiteit word vaak inderdaad gelinkt aan een bepaalde winti die dit veroorzaakt. Het is mogelijk dat een winti een man vrouwelijk kan maken en een vrouw mannelijk kan maken, het bestaat! Meestal na een juiste wassi, taki etc. is dit verholpen. Ik heb zelf meegemaakt dat een verwijfde jongen die ook homo is heel mannelijk is geworden nadat zijn aisa naar achter is gezet en de loko naar voren is gehaald. Maar zijn geaardheid is daardoor niet veranderd. Het kan ook dat een bepaalde winti een persoon kan laten slapen met zijn eigen geslacht. Maar daar ga ik niet meer over vertellen.

Deze voorbeelden heb ik meegemaakt met mijn eigen ogen dus er is wel het e.e.a. dat kan worden gelinkt met winti als het gaat om homoseksualiteit. 

En dan heb je weer de andere vorm van homoseksualiteit vanaf de geboorte waarbij je mensen zolang kan baden en op ze bidden en ze verbieden als je wilt maar die mensen zijn net zoals ik hetero ben gewoon homo en ze kunnen er zelf niks aan doen na so ding dé! Ik hoor vaak mensen zeggen het is een mode een trend etc. BESTAAT NIET! Stel iedereen zou opeens biseksueel zijn of homoseksueel zijn en het zou in alle religiën geaccepteerd worden dan nog zou ik het NIET kunnen omdat het gewoon niet in mij zit!

Ik ken een jongen die homoseksueel is en hij was dood en dood ongelukkig.. hij wou zooo graag hetero zijn maar hij is gewoon niet als hetero geboren. Het had niks met culturu te maken er was op winti gebied niks mis met hem hij is gewoon zo geboren. Hij was nooit gelukkig, niks liep goed in zijn leven, alles mislukte omdat hij er steeds mee vocht. Het moment hij zichzelf ging accepteren ging zijn leven als een speer omhoog! Hij heeft alles wat hij kan wensen, hij boert echt goed en is elke dag gelukkig alleen door die zelfacceptatie..

Dus ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat Gado homo's haat want ik weet niet hoe het in suriname zit qua bedrijven (al weet ik wel dat in suriname 80% van de mannen stiekem boelt!) maar in Nederland zijn binnen bijna alle grote bedrijven de mensen met de hoogste functies Homo en dat is trouwens wereldwijd zo.. Het zijn mensen die ook gewoon heel succesvol zijn en ik kan me niet voorstellen dat als Gado daadwerkelijk zo tegen homosekualiteit zou zijn dat;

1. God mensen op die manier ter wereld zou laten komen want alle zielen komen van God
2. Deze mensen dan ook nog eens succesvol zijn
3. Hij deze mensen zegent met komfo's die andere mensen kunnen genezen dus Luku/Wroko mang
4. Bere winti's homoseksuelen zouden kiezen als hun asi terwijl een ieder weet dat een bere winti gaat waar die wilt gaan binnen de bere.
5. Er vandaag de dag bijna meer biseksuelen en homoseksuelen op aarde zijn dan hetero's want dan zou God allang een remedy hebben gevonden om dit stop te zetten.
6. Je boskopu's zou krijgen van overleden homoseksuele vrienden of familieleden die na overlijden komen vertellen in je droom hoe mooi het is waar ze zijn en dat alles goed met ze gaat en dat ze thuis zijn bij God terwijl volgens de mens en de boeken dit soort mensen lees homoseksuelen in de ''hel'' zouden belanden.
7. Een komfo niet klaagt over de geaardheid van zijn asi en zich er duidelijk niet mee bemoeit want een winti hoort zich niet te bemoeien met het seksleven van zijn asi tenzij deze mensen verkracht etc.

Dus ik zeg; laat een ieder in zijn waarde zolang die persoon goed omgaat met de aarde en zijn medemens want als je oordeelt kan je van een koude kermis thuis komen. Nooit heeft Gado iemand persoonlijk verteld wat wel en niet mag het staat alleen in de boeken. En ondanks dat ook ik gelovig ben (moslim) is religie puur een individueel vertrouwen, baken van hoop en connectie met het allerhoogste. 100% garantie en zekerheid heeft NIEMAND hier op aarde dus oordeel niet zoals ook in elke religie word aanbevolen.

Tangi


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Jan Klaassen op 16 Juli 2011, 08:52
Odi alla sma,

Homoseksualiteit word vaak inderdaad gelinkt aan een bepaalde winti die dit veroorzaakt. Het is mogelijk dat een winti een man vrouwelijk kan maken en een vrouw mannelijk kan maken, het bestaat! Meestal na een juiste wassi, taki etc. is dit verholpen. Ik heb zelf meegemaakt dat een verwijfde jongen die ook homo is heel mannelijk is geworden nadat zijn aisa naar achter is gezet en de loko naar voren is gehaald. Maar zijn geaardheid is daardoor niet veranderd. Het kan ook dat een bepaalde winti een persoon kan laten slapen met zijn eigen geslacht. Maar daar ga ik niet meer over vertellen.

Deze voorbeelden heb ik meegemaakt met mijn eigen ogen dus er is wel het e.e.a. dat kan worden gelinkt met winti als het gaat om homoseksualiteit. 

En dan heb je weer de andere vorm van homoseksualiteit vanaf de geboorte waarbij je mensen zolang kan baden en op ze bidden en ze verbieden als je wilt maar die mensen zijn net zoals ik hetero ben gewoon homo en ze kunnen er zelf niks aan doen na so ding dé! Ik hoor vaak mensen zeggen het is een mode een trend etc. BESTAAT NIET! Stel iedereen zou opeens biseksueel zijn of homoseksueel zijn en het zou in alle religiën geaccepteerd worden dan nog zou ik het NIET kunnen omdat het gewoon niet in mij zit!

Ik ken een jongen die homoseksueel is en hij was dood en dood ongelukkig.. hij wou zooo graag hetero zijn maar hij is gewoon niet als hetero geboren. Het had niks met culturu te maken er was op winti gebied niks mis met hem hij is gewoon zo geboren. Hij was nooit gelukkig, niks liep goed in zijn leven, alles mislukte omdat hij er steeds mee vocht. Het moment hij zichzelf ging accepteren ging zijn leven als een speer omhoog! Hij heeft alles wat hij kan wensen, hij boert echt goed en is elke dag gelukkig alleen door die zelfacceptatie..

Dus ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat Gado homo's haat want ik weet niet hoe het in suriname zit qua bedrijven (al weet ik wel dat in suriname 80% van de mannen stiekem boelt!) maar in Nederland zijn binnen bijna alle grote bedrijven de mensen met de hoogste functies Homo en dat is trouwens wereldwijd zo.. Het zijn mensen die ook gewoon heel succesvol zijn en ik kan me niet voorstellen dat als Gado daadwerkelijk zo tegen homosekualiteit zou zijn dat;

1. God mensen op die manier ter wereld zou laten komen want alle zielen komen van God
2. Deze mensen dan ook nog eens succesvol zijn
3. Hij deze mensen zegent met komfo's die andere mensen kunnen genezen dus Luku/Wroko mang
4. Bere winti's homoseksuelen zouden kiezen als hun asi terwijl een ieder weet dat een bere winti gaat waar die wilt gaan binnen de bere.
5. Er vandaag de dag bijna meer biseksuelen en homoseksuelen op aarde zijn dan hetero's want dan zou God allang een remedy hebben gevonden om dit stop te zetten.
6. Je boskopu's zou krijgen van overleden homoseksuele vrienden of familieleden die na overlijden komen vertellen in je droom hoe mooi het is waar ze zijn en dat alles goed met ze gaat en dat ze thuis zijn bij God terwijl volgens de mens en de boeken dit soort mensen lees homoseksuelen in de ''hel'' zouden belanden.
7. Een komfo niet klaagt over de geaardheid van zijn asi en zich er duidelijk niet mee bemoeit want een winti hoort zich niet te bemoeien met het seksleven van zijn asi tenzij deze mensen verkracht etc.

Dus ik zeg; laat een ieder in zijn waarde zolang die persoon goed omgaat met de aarde en zijn medemens want als je oordeelt kan je van een koude kermis thuis komen. Nooit heeft Gado iemand persoonlijk verteld wat wel en niet mag het staat alleen in de boeken. En ondanks dat ook ik gelovig ben (moslim) is religie puur een individueel vertrouwen, baken van hoop en connectie met het allerhoogste. 100% garantie en zekerheid heeft NIEMAND hier op aarde dus oordeel niet zoals ook in elke religie word aanbevolen.

Tangi

A salaam Aleikum!

Hm, ik heb je stuk gelezen maar wil een reactie geven op de je schrijven.
Ik herhaal, homosexualiteit en mag niet. In geen enkele religie naar mijn weten.
Ik beoordeel niemand maar geef gewoon aan dat het niet mag.

Homosexuele bonu's brengen van ook weer homosexuele bonu's voort. Feit en geen aanname. Je mag hier geen namen noemen maar ik zou ze kunnen noemen hoor.

Je kunt niet geloven dat Anana daadwerkelijk tegen homosexualiteit zou zijn? We hoeven niet zover te gaan voor het antwoord.
Zouden mensen zich hier in het verleden niet aan hebben gehouden dan zouden jij en ik dit nu niet kunnen bespreken. Ja, dan waren wij er niet. Homosexuelen zijn nog steeds niet in staat om Anana's creatie (De Mens) voort te brengen. Hoezo niet daadwerklijk tegen?

Dan mensen sexuele gevoelens hebben voor hun eigen geslacht is een feit. Deze gevoelens tot uitting brengen is een tweede.

De mens heeft een vrije wil gekregen maar met die wil ook regels. Als wij nu de regels in twijfel gaan trekken omdat ze ons niet aanstaan dan kunnen wij wel op houden met zijn allen.

Gek is het eigenlijk wanneer zaken ons niet aanstaan dan willen wij bewijzen zien liefst handgeschreven door Anana. Kom op zeg waar zijn wij nou mee bezig?
Ik heb hier vaker gezegd dat wij als mensen meer geloven in dingen die wij niet zien dan zaken die wij kunnen waarnemen met één onzer zintuigen.

Homo ja, sexueel nee!
Ik weet niet als het een defect is of lust. Wel is vreemd dat bij 2 homosexueel er altijd 1 het mannetje is en de ander het vrouwtje (sorry voor mijn bewoording).
Waarom daar wel zoeken naar een "andere sexe"? Dus het verlangen naar de andere sexe is latent aanwezig zou je dan toch gaan denken? Psychisch in de war? Het duidt in ieder geval op een geestelijk probleem. Al het ander schuif ik onder de noemer lust.

Homo's die "bigi" komfo hebben? Ach het kan. Wel is opmerkelijk dat zij los gaan wanneer men Bakru zingt. Ze worden razend gaan te keer...........

Ik las in één van de replies het woord Homohater. Tja dat wordt al snel gebruikt als men "tegen" is. Tegen zijn maakt nog geen hater.

Komfo's bemoeien zich wel degelijk met het sexleven van hun asi. Orale sex is daar een goed voorbeeld van. Een verkrachter is iemand die altijd rusteloos zal zijn net een moordenaar. Die kennen geen rust. Deze mensen lijken spontaan geblokkeerd te zijn waar het gaat om dingen die zij verheen goed kenden. Heel apart is dat. Hun aanblik is vaak ook zielloos en eindeloos. Maar goed het is een ander onderwerp....Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: lovely op 16 Juli 2011, 10:52
Odi,

Veel du mannen en vrouwen vallen op hun eigen geslacht. Als het taboe is of als het niet mag lijkt me moeilijk?
Mijn vraag is dan waarom als GOD dit verboden heeft deze mensen wel de zegen van GOD krijgen om anderen te helpen?

Deze mensen moeten toch ook de sweri paseren?

Ik neem aan dat ze ook de zegen van God gehad moeten hebben om dit werk te mogen doen of kijkt GOD door de vingers Als iemand homo is en toch bonuman wordt en toch de zegen in onvangst neemt ondanks zijn geaardheid.

 


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Beata op 16 Juli 2011, 11:43
Odi allemaal,

Ik leer met de dag en raak er steeds meer van overtuigd dat vele regels binnen de wintireligie door de mens zijn gemaakt.
Dat men altijd ANANA/GOD erbij betrekt,om hun zin te krijgen,begrijp ik niet.Wie is ooit bij God geweest om er zo zeker van te zijn van wat wel en niet mag binnen de winticultuur.

Ik geloof dat een ieder GOD in zich draagt.Ik laat me leiden door de GOD die ik in mij draag.Vandaar dat ik ervan uit ga dat iemand, ongeacht zn sexuele geaardheid,toch een duman kan zijn en goed werk kan leveren.Naar mijn gevoel hebben artsen en dumannen dezelfde taak,alleen gaan ze elk anders te werk en gebruiken andere attributen.
Waarom mag de homo arts wel levens redden en de homo duman niet? Weer zo'n regel/wet van Anana/GOD?

Winti bemoeit zich ook met ons sexleven;oef....dat wil ik best wel geloven,maar mijn ervaring leert mij anders.Als er tegen mij gezegd zou worden dat mijn eigen IK niet tegen orale sex kan,zou ik dat ongetwijfeld geloven.
Ik krijg hier het gevoel dat ik als drager van winti's,dan geen vrije wil meer heb.Ik mag niet meer genieten van de lekkere dingen in het leven.Is winti dan een straf?

Als ik met mn vriend lig te vrijen,krijg ik wel respect van mijn winti's.Die zijn op dat moment niet aanwezig in mijn slaapkamer.
Aan sommige regels van mijn medemens,kan ik me daarom moeilijk houden.Ze verschillen heel veel van wat ik zelf ervaar.


Beata :love:


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: engelbewaarder op 16 Juli 2011, 14:38
Odi allen

Ik kan me vinden in bepaalde uitspraken en bovenal in dat van Mi bin de bifo kaba.
Waar ik mij aan kan ergeren zijn de verwijfde Gays die profoseren.Bij de Lesbo,s die man
nelijk zijn steeds weer naar hun kruis grijpen.Niet alle Gays en Lesbos gedragen
zich zo.Ik scheer niet iedereen over een kam.

Er zijn bepaalde onderwerpen waar ik niet over in discusie ga.
Dat zijn:Het Geloof,Winti,Politiek,Homoseksualiteit.

Ik geloof dat het heel moeilijk is hierop een algemeen antwoord te geven.Ik geloof
dat dit bij elk Individu apart bekeken moet worden.(ik kan niet beoordelen)
Moet bespreekbaar zijn.(mening geven)

Waarom er zijn DRIE redenen waarom iemand is zoals Hij/Zij is of dit doet.
De Redenen zijn:1 Diegene is zo geboren.De natuur heeft beslist.
                           2 Door levens lessen,omstandigheden zoals mishandeling,verkrachting etc.
                           3 Men wil het uitproberen.(tesi)zoals men zegt

De natuur maakt geen fouten zoals Jan.KL schrijft.Inderdaad het maakt geen fouten.
Want zelf onder dieren vindt het plaats (mannetjes).Heeft MOEDER AARDE een FOUT begaan NEE.

Vraag waarom zou MOEDER AARDE een FOUT begaan bij mensen waarvan hun GEAARDHEID(seksuele betrekking)
afwijkt van dat van de normale mens (HETERO).Laat dat over aan de natuur.

Ik vindt dat we als Menselijke Wezens de Natuur hebben te GEHOORZAMEN maar dan op zo,n BESCHAAFDE manier
dat we de geslachtsdaad niet bedrijven om er wat vluchtige voldoening aan te beleven(alles draait om verantwoordelijkheid) ongeacht je geaardheid.

Op de werkvloer zie ik ze binnen komen kinderen jongens en meisjes in de leeftijd van 4jr.Men verwacht dat een
jongen met jongens speelgoed speelt om het maar zo te noemen maar niet met poppen,meisjes verkleedkleren.
Ik ga het niet verbieden omdat sommige ouders dat van me eisen sorry ik doe daar niet aan mee.Ze sluiten hun ogen vaak genoeg voor.

1.Jongens die niet van grof,ruw spel houden.Verwar het niet met een jongen met een rustig karakter.(stil)
2.Zijn ogen steeds ten hemel slaat.
3.Knipperen met de wimpers als hij praat.
4.Pinkie in een statige vorm bij het praten, uitleggen.etc

Zo ook de meisjes.Ze doet geen enkel meisjes thing
1.Ze vertikt het om jurken en rokken te dragen(van moeder)
2.Speelt alleen met jongens
3.Voetbalt en zit ook op voetbal
4.Worstelt met jongens.Moet ik het verbieden No Way.

Maakt dit gedrag de jongen of het meisje GAY.TIME WILL TELL.DE TIJD ZAL HET UITWIJZEN.

GRT
E
Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Sunder op 16 Juli 2011, 14:48
Odi meneer Jan Klaassen,

De topic waarin deze discussie al eerder is gevoerd en waarin u uw redenen zou hebben gegeven, heb ik aandachtig teruggelezen. Ik wilde namelijk weten welke redenen dit waren. Ik heb voornamelijk uw argumenten over waarom homoseksualiteit niet zou kunnen, teruggelezen. Ik ben wel een drie-tal gevolgen tegengekomen, althans dat is mijn interpretatie, die u heeft genoemd. Te weten, het niet goed "zitten" van een komfo, dangra door komfo's en excentriek dansgedrag door bevanging van bakroe's tijdens een pre?!?! Maar ik tast nog in het duister over de redenen die u zegt te hebben gegeven.

Omdat het niet mijn intentie is en ik het ook niet zinvol vind om in een polemiek te geraken, om zaken te herhalen die al in de vorige topic zijn besproken of om te redetwisten over meningen (=doodlopend spoor), wil ik mij daarom enkel richten op een paar van uw argumenten.

Mijn excuses voor de lap tekst!

1.
De natuur maakt geen fouten. De mens maakt fouten. Wij als mensen verstoren de perfecte balans van de natuur. Nergens in de natuur is er homosexualiteit wel pseudo-homosexualteit. Dit is bij en gebrek aan vrouwtjes dat mannetjes hun behoefte kwijt willen bij een ander mannetje.
Velen worden homo en zijn niet zo geboren. Het leek opgegeven moment echt een trend. Dat is gewoon een kwalijke zaak!
Een veelgebruikt argument in discussies over homoseksualiteit is dat het tegennatuurlijk gedrag is, aangezien het een gedrag is dat in de natuur niet voorkomt.
Uit biologische onderzoeken is echter gebleken dat in het dierenrijk, ‘same-sex behaviour' veelvoorkomend en allerminst tegennatuurlijk is. Dus het argument hier gegeven is niet valide en dus weerlegbaar.

Over pseudo-homoseksualiteit. Dit komt inderdaad voor in het dierenrijk, bijv. bij de mensapen in de vrije natuur. Doordat de vrouwtjes vaak de groep verlaten zodra ze volwassen zijn, hebben de mannetjes die in een groep rondtrekken seks met elkaar. Maar bij de koningspinguïn is homoseksuele paarvorming bijv. weer eerder de regel als uitzondering. Dus het klopt als u zegt dat pseudo-homoseksualiteit in de natuur voorkomt, maar het klopt niet als u zegt dat dat de enige vorm is van seksueel gedrag in de natuur dat voorkomt. De gevolgtrekkingen uit wetenschappelijke studies en onderzoeken, tonen namelijk anders aan.

Terug naar de mensen. Het percentage ken ik niet, maar waarmee ik het wel met u eens ben is over dat er een groep is dat pseudo-homoseksualiteit (ook wel noodhomoseksualiteit genoemd), in de praktijk brengt enkel omdat de gelegenheid zich daarvoor voordoet of wanneer er geen personen van de andere sekse "beschikbaar" zijn om hun seksuele driften "op los te laten." Klopt!

2.
Als we met Winti bezig zijn en hierin geloven dan is er geen ruimte voor homosexualiteit. Het manifesteren van een komfo bij een homo staat los van het hele homo zijn. De mens staat hier centraal. Degene kan homosexuele gevoelens hebben maar hij dient deze te negeren. Hard maar waar. Zouden zij dit doen dan zouden de komfo's vele malen beter op hun "zitten".
Als ik het goed begrijp, zegt u hier dat ofschoon de onthulling van een komfo zogezegd mens-gebonden is (dus separaat van de mens zijn seksuele identiteit oftewel geaardheid), de werking die van de komfo's uitgaat op de drager gebonden is aan de gerichtheid van de mens (dus het uiten van de mens zijn seksuele gevoelens).

Wat het laatste aangaat, een persoon kan inderdaad ervoor kiezen om zijn/haar gecultiveerde voorkeur in te tomen. Echter, geldt dat niet voor dat wat aangeboren is en wat aangeboren is, en daaronder valt de seksuele identiteit. Wetenschap heeft per slot van rekening ook aangetoond dat er elementaire verschillen te zien zijn in de hersenhelften van homoseksuelen en heteroseksuelen. Over de oorzaak is men nog niet uit, er zijn wel een paar theorieën maar geen is nog algemeen geldend.  

De opmerking en de vraag die ik hier dan ook wil plaatsen is het volgende. Ik begrijp niet goed hoe de manifestatie van een komfo mens-gebonden is máár tegelijkertijd een aangeboren en dus wezenlijk aspect van diezelfde mens, afhoudt. Want als ik het zo lees en begrijp, dan zegt u dus dat het zijn van homoseksueel binnen ons Winti-religie is toegestaan, maar homoseksueel gedrag niet. Dus mensen mogen voor hun geaardheid uitkomen binnen ons Winti-religie, maar niet voor de levenstijl die daarmee samengaat! Is dit geen contradictie?  

3.
Ik beredeneer het niet als een kerkganger. Elk geloof heeft zijn regels en homosexualiteit is gewoon verboden. Ik weet dat er bonu's zijn die homo zijn en anderen die homosexuele neigingen hebben en/of bi-sexueel zijn. Het mag echter niet!
Het valt mij op dat u heel consequent en gedecideerd bent over dat het niet kan! Oké! Maar ik mis alleen in uw reply's, uw redenen waarom het volgens u dan niet kan. Waarom is het bijv. volgens u 'gewoon' verboden? Dat elk geloof haar regels kent is een constatering, maar geen antwoord.

4.
Overigens heb ik homo's in mijn bere. Ik ga gewoon met ze om maar ik vind hun daden verwerpelijk. Mag dat?
Kijk homo's  en lesbo's zijn raar. Twee mannen hebben een relatie met elkaar omdat ze gewoon niet op vrouwen vallen. Maar binnen hun relatie is één van hun het vrouwtje. Twisted? Twee vrouwen hebben een relatie met elkaar omdat ze niet op mannen vallen. Maar binnen de relatie is één van hun het mannetje! Verknipt? Daarmee geven ze zelf aan dat hun daad een tegen natuurlijke is. Niet meer en niet minder.
Dit is hoe u erover denkt en dat respecteer ik. Ik zal me daarom ook alleen kort proberen te beperken tot wat mijn opvatting hierover is.

Er worden eigenschappen verbonden aan homoseksualiteit o.b.v. de stereotype beeldvorming die er is. Het lijkt dan om een kenmerk te gaan terwijl het meestal echter een stereotype is. Daarnaast is niet elk vrouw in een man-vrouw relatie "het hulpeloos vrouwtje dat geen lamp weet te vervangen" en niet elk man in een vrouw-man relatie heeft "de broek aan en krijgt op zondags het grootste stukje vlees". Heel kortgezegd gaat het m.i. enerzijds om stereotypes, en anderzijds rolpatronen die sekse-overstijgend zijn.

Over de stereoptype beeldvorming wil ik nog wel aanmerken, dat er inderdaad ook homoseksuelen zijn die dat wat zij biologisch niet zijn vergroten door compensatiegedrag te vertonen, met als gevolg het instandhouding van de stereotype beeldvorming; eigenlijk een soort van self-fulfilling prophecy.

5.
Wie De Bijbel heeft geschreven weet ik niet. Dat het door een mens is opgetekend, ligt voor de hand. Was het echter een mens in gewonen doen of was het een mens bevangen door een geest met de inspiratie van een hogere geest? Ook dat weten wij niet. Wat ik zeker weet is dat alles op de aarde uit twee bestaat. Mannelijke en vrouwelijk. Dieren,mensen en zelfs sommige planten. Twee dieren van verschillend geslacht planten zich voort, twee mensen van verschillend geslacht planten zich voort.
Als Anana homosexualiteit zou toestaan dan zou hij zijn eigen creatie, de mens, uitroeien. Want hij heeft deze mens niet hermafrodiet (intersexsueel) gemaakt. Hierop baseer ik dat mensen wel van elkaar mogen houden maar dat mensen van het zelfde geslacht geen geslachtgemeenschap met elkaar mogen hebben.
In het plantenrijk komt tweeslachtigheid vaker voor dan alleen mannelijke en vrouwelijke enkelingen. Maar dat terzijde.

Het is nog steeds geldend (zonder evolutie inderdaad geen overleving, klopt) maar onderhand door wetenschappelijke studies achtergehaald, dat de natuurlijke en seksuele selectie in de natuur alléén op de voortplanting zou zijn gericht. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de seksuele drang bij dieren zich niet beperkt tot de reproductie, de paarperiodes of het "juiste" geslacht. Feitelijk dus niet zo anders als bij de mens. Darwins theorie is weliswaar niet van tafel geveegd, maar je kunt wel stellen dat zijn theorie onvaster is geworden.

Tweeslachtigheid komt in het dierenrijk, het plantenrijk en ook in de leefwereld van de mensen voor. We zijn het volgens mij met elkaar eens dat het Anana is Die alleen leven kan scheppen en ook al het leven dat er is heeft geschappen. En daarom ben ik benieuwd naar uw argument over de reden waarom Hij volgens u de mens die interseksueel wordt geboren, niet heeft geschapen net als al het ander leven? (Kloonpraktijken door de mens uitgezonderd!)  

Als ik naar al de levensvormen kijk die er zijn en die dus m.i. door Anana zijn geschapen, kan ik niet anders dan concluderen dat interseksualiteit en/of homoseksualiteit de menselijke evolutie in haar reproductie nimmer heeft gehinderd, daar er nog rijkelijk voor nageslacht wordt gezorgd.  

Tot slot, ter overdenking: wie zegt dat het misschien niet zo kan zijn dat de balans in al het leven niet komt door de aanwezigheid van verscheidendheid van al dat leven.
Want zoals u al schreef, God De Alhpa en de Omega is. Niet te doorgronden voor een mens en te groot voor het menselijk verstand om te bevatten.

Met respectvolle gr.,
Sunder


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Jan Klaassen op 16 Juli 2011, 15:44
Odi,

Ik heb je stuk gelezen en het is zeldzaam goed geschreven. Ik zie dat je er duidelijk over na heb gedacht en dat is plezierig.
Ik zal heel kort zijn.
Homosexualiteit is een absolute bedreiging voor het voortbestaan van de mens. Zo ook bij dieren. Ja, kunstmatige inseminatie is bij bekend. Maar het is en blijft kunstmatig.
Door kunstmatige inseminatie gaan bloedlijnen verloren. Nader uitleg hierover lijkt mij onnodig.
Kunstmatige inseminatie verreist een zaadcel en eicel. Twee van hetzelfde word niks. Het botst. Twee mannen hebben en vrouw nodig. Twee vrouwen een man. Twist?

Zou God, Anana homosexualiteit goedkeuren terwijl hij feitelijk weet dat hij daarmee zijn eigen creatie te gronde helpt? We moeten hier niet denken aan het jaar 2011. Maar aan het moment dat Hij zijn creatie heeft geschapen. Dus er waren geen Dr. Phil's en Ophra's of KI's. Was dit "normaal" dan was de wereld niet hoe de wereld nu is.

De techniek is ver maar nog niet zo ver.

Als een vrouw zwanger is dan gebeurt er zowel lichamelijk als geestelijk erg veel. De mens kan heel veel. Op geestelijk nivo is veel mogelijk.
Wanneer een kind zo geboren wordt dan had het zo moeten zijn zal men zeggen. Ik zeg er zijn signalen gemist tijdens de zwangerschap. Die signalen hoeven niet perse ontvangen te zijn door de drager (moeder) maar ook door anderen die verzaken het door te geven.
In de buik is een kind "open".

De djodjo krijgt de taak de kra te beschermen en te begeleiden. En daar begint het! Maar wij doen daar helemaal niets aan en wachten het allemaal rustig af. Wanneer het kind geboren is dan zijn het moeders die vaak gelijk zien wat voor kind het is. Het is net een wonder hoe ze het weten maar ze weten het. Wij mannen zien het niet.


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Sneki op 16 Juli 2011, 16:43
Odi,
Zou God, Anana homosexualiteit goedkeuren terwijl hij feitelijk weet dat hij daarmee zijn eigen creatie te gronde helpt?

Hoi Jan Klaassen,

Als je het zo bekijkt, misschien kan je dan uitleggen waarom god ons uberhaubt hersenen heeft gegeven. Als je nu kijk hoe slim de mens is geworden qua techniek, denk aan het maken van atoombommen, denk aan het maken van oorlogswapens.

Ik denk dat men meer druk moet maken qua het uitsterven van het menselijke ras aan dit soort zaken dan aan homosexualiteit.
Er gaan meer mensen dood door moord en wapens en bommem dan aan homosexualiteit.

Dus ja... vanuit dit oogpunt klopt het dus ook niet.


Even over een andere boeg.. (gewoon een gedachte gang)

Kan het misschien niet zo zijn god zit boven en kijk naar beneden. Is een bolletje gestart (aardbol) en denk... hmm.. leuk.. Even wat mensen erop..

Na paar duizenden (mischien miljoen jaar)... he. gek.. wordt toch wel heel erg druk op dat bolletje (mensen paren  toch iets harder dan verwacht)..  hmmm.. wat zal ik doen.. oooh.. ja.. gooi er even paar homo´s tussen anders is dat bolletje straks te druk en is er geen plek meer...

Wie weet god kan ook zo gedacht hebben!  :lol:

***
Wat ik jammer vindt van mensen in het algemeen

Het is wel jammer dat veel mensen denken dat god dom is.
Als je zeg homosexualiteit mag niet.. zeg je eigenlijk god is niet volmaakt, want hij heeft mensen gecreerd, maar een aantal mensen zijn niet geluk zoals god had bedoelt (hij heeft een fout gemaakt, en dan ben je eigenlijk niet volmaakt).

Maar als je zegt god is niet volmaakt dan kan dat ook weer niet want het staat in de bijbel dat god volmaakt is.

Wat is het nou?


Tot deze tijd ken ik mij plek.. het is niet aan mij om te oordelen of iets wel of niet mag. Leef in harmonie (staat ook in de bijbel, maar dat vergeten heel veel mensen). Wanneer de tijd rijp is zal god zelf wel bepalen wie goed en fout deed. Hebben we mensen niet voor nodig. Ik denk dat alles gewoon bij gods plan hoort, dus ook homo´s, bi´s en lesbo´s, maar ja.. het kan ook zijn dat god geen plan heeft en wij gewoon een experiment zijn voor iets groters wat god van plan is, we weten het niet.

Eigenlijk als je zegt dat homosexualiteit niet goed is:
-1 zit je op de stoel van god en beoordeel andere mensen over zijn/haar doen en laten.
-2 Herhaal je de geschiedenis van vroeger weer. De kerk zei ook dat winti duivels en slecht was. Blanken zeiden dat zwart het zwake geslacht was en misbruikten dit. De mensen die vroeger in de slaventijd leefde en aan winti deden en zwart waren voelden zich rot en onbegrepen. Ze konden niet helpen dat ze zo waren en winti is goed maar werd niet begrepen. En vandaag de dag is dit verdriet er nog bij mensen.

Wanneer je zeg homosexualiteit mag niet.. doe je hetzelfde als mensen vroeger deden (slaventijd) tegen andere mensen (wat nu nog pijn doet). Besef dus goed wat je zegt over andere mensen die anders dan jou zijn. Ons volk zou juist het moeten weten wat het is om te veroordeeld te worden over iets waar je niets aan kunt doen (in dit geval huidskleur).

Homosexualiteit zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Als je ermee wordt geborden is het zo.
Wanneer je zwart wordt geboren is het zo. Draai de rollen om. Stel je word morgen wakker en overal waar je kijk is de aarde allemaal blank (blanke mensen). Jij bent de enige die zwart is. Iedereen praat over je, de ene zegt dit kan niet, de ander pakt de bijbel en roep he.. hier staat en de andere begint stenen naar je te gooien of te schoppen omdat dit in de koran staat dat dit niet kan bla bla. Denk na... hoe je je zou voelen.

Nou zo voelt een homo, lesbo, bi zich waarschijnlijk ook wanneer je zegt Homosexualiteit kan niet.

Het is niet aan jou, of ons om hierover te oordelen. Laat god in zijn eigen stoel blijven zitten en probeer hem niet te overtreffen. Hij weet vast wel wat ie doet, heeft ie jou.. en mij niet voor nodig als raadsman/vrouw.


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: waswasgodo op 16 Juli 2011, 17:19
Bij de Lesbo,s die man
nelijk zijn steeds weer naar hun kruis grijpen.ai brada nanga sisa,maikel jackson heeft ze geleerd om steeds in hun kruis te grijpen!!!! :yes:


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Parvatie op 16 Juli 2011, 18:42
Hoi Allen ,

Ik wilde rustig blijven over deze topic maar ik ga mn mond niet houden.

Volgens mij komt 90% van de leden van deze forum uit Nederland. No big deal.
Wat jullie daar in nederland doen is jullie zaak. dat Surinaamse nederlanders hen surinaamse waarden en normen de grond in-BOREN blijkt telkens als maar weer.

Hier in Suriname is het een schande voor ouders wanneer hun kinderen homofiel blijkt te zijn. Zowel bij alle volkeren in suriname wordt dit als een schande en ziekte gezien. en vaak wordt dit uit een kind geslagen, mocht dit niet lukken dan wordt dat kind verbannen. Mooi beet , als je het aan mij zou vragen.


Nu Zat ik er aan te denken dat zovelen op de forum het 'normaal' vinden dat men homo of lesbie is ?
Zijn jullie die de homo-cultuur beschermen misshcien zelfs homofiele boelers dat jullie het zodanig beschermen en enkel toegeven wanneer Gran Gaddo in eigen lijve jullie komt zeggen dat dit verboden is ?
Jan Klaasen schrijft het goed:

Gek is het eigenlijk wanneer zaken ons niet aanstaan dan willen wij bewijzen zien liefst handgeschreven door Anana. Kom op zeg waar zijn wij nou mee bezig?
Ik heb hier vaker gezegd dat wij als mensen meer geloven in dingen die wij niet zien dan zaken die wij kunnen waarnemen met één onzer zintuigen.
Homo : Ja
Sexueel : NEE

Ik ben er tegen, maar ik ben geen hater .
Ik vind het jammer hoe nederlandse surinamers afwijken van hen pad, : MODERN FAMILY ?
maar ik haat ze niet!


Par  :love:


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Sunder op 16 Juli 2011, 21:11
Odi Parvatie,

De kracht van een discussie ligt niet in het uithalen naar een ander wanneer die wijkt van jouw denksysteem, maar de kracht van een discussie ligt in het vertellen van je standpunt(en), voorzien van je argumenten (en feiten) aan die ander.

Je reactie is gelardeerd met emotie(s), waardoor je niet inhoudelijk maar ad hominem reageert, met een tal irrelevante zaken aanhalend.

Ik zou hier nu net als jij doet, kunnen schermen met quotes en de mening van een ander, door je erop te wijzen dat meneer Jan Klaassen ook heeft gezegd en ik citeer:

"......Stap over jou emotie en reageer met je volle verstand want emotie is een zéér slechte raadgever zo ook in dit geval...."

Of:

".....Maar wij moeten discussie ook niet uit de weg gaan ook al ligt zij gevoelig. Het toedekken met de mantel der liefde is niet altijd goed. Je moet soms confronterend duidelijk zijn zonder krachttermen te gebruiken of badinerend te zijn jegens de ander."

Maar is dat nu heus de manier waarop we hier met zijn allen met elkaar in een discussie willen staan? Nee, daaraan doe ik niet mee! Laten we elkander proberen te overtuigen van ons standpunten op eigen titel, denken en weten en niet steunend op de titel, denken en weten van een ander!  

Doordat je klaarblijkelijk moeite ermee hebt dat niet een ieder in deze discussie zich vereenigt met jouw zienswijze, wijs je in je "redenatie" als oorzaak daarvan aan het verschil tussen de Surinamers in NL en de Surinamers in het moederland. In mijn optiek ben je daarmee, hetzij bewust of onbewust, dualisme aan het creëren binnen 1 groep: de Surinamers bezoekend en deelnemend aan deze forum! Verwerpelijk vind ik dat!

Gr.,
Sunder


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Sneki op 16 Juli 2011, 21:43
Citaat
Hier in Suriname is het een schande voor ouders wanneer hun kinderen homofiel blijkt te zijn. Zowel bij alle volkeren in suriname wordt dit als een schande en ziekte gezien. en vaak wordt dit uit een kind geslagen, mocht dit niet lukken dan wordt dat kind verbannen. Mooi beet , als je het aan mij zou vragen.

Ja vroeger werden de voorouders van suriname ook geslagen door de blanken omdat ze zwart waren. Zoal bij alle blanken volken werden zij gezien al het zwakke geslacht en vaak werd dit ook uit de voourders geslagen. En was dit niet genoeg dan werden ze gedood.

Dit was de denkwijze van de blanken. oude traditie. hun normen en waarden.

Vond je dit goed dan? Zo dachten zij er toen over...

Citaat
MODERN FAMILY ?
Dit heeft niets met modern te maken maar met acceptatie.

Citaat
Zijn jullie die de homo-cultuur beschermen misshcien zelfs homofiele boelers dat jullie het zodanig beschermen en enkel toegeven wanneer Gran Gaddo in eigen lijve jullie komt zeggen dat dit verboden is ?

Maar waar haal jij de wijsheid vandaan dan dat het verboden is?

Graag de rollen omgedraaid.
Aan de naam Paravatie kan ik afleiden dat je waarschijnlijk hindustaans ben. Weet je wat in de bijbel staat. Gij zult geen andere goden of beelden dienen. Daar staat de doodstraf op!

Overal waar je ga in Suriname vind je wel beelden van 2, 3 meter van hindustanen.

Naar mijn weten is dit volgens god ECHT verboden. Maar dit mag dan wel, ondanks dat dit ook in de bijbel staat en uitgesproken is door god.

(niet beledigend bedoelt hoor, maar ik gebruik dit voorbeeld dat iedereen wel iets doet wat "verboden" is. Maar wanneer men een vinger wijst, moet men ook kijken wat je zelf doet.. ik weet niet of jij daarom de aangewezen persoon bent om hier hardop te zeggen dat homosexualiteit verboden is)Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Mi bin de bifo kaba op 17 Juli 2011, 01:59
wa haleikoum salaam JK en anderen,

Zowiezo als eerst voor degene die schreef over 80% van het forum woont in NL en in suriname dit en dat...

Suriname is HOMO land nr 1!!! En als je daar woont dan weet ik niet waar jij komt maar duidelijk ken je Suriname dan niet. In suriname boelt bijna 90% van de mannen in het land! Getrouwd met kinderen>> snachts gaan ze buiten de deur boelen! Van regeringsleden tot junks.. Hoe denk je dat een bepaald bekend persoon aan HIV is gekomen? haha laat me niet lachen! En dan niet te spreken over de 100en travestieten die daar op straat lopen dus waar schande? In Suriname word het nog makkelijker geaccepteerd dan in Nederland dus je informatie klopt niet. SURINAME IS 1 EN AL HOMO! Het staat nog net niet op de reclameborden langs de weg. Daarom zijn de surinaamse vrouwtjes altijd \o blij wanneer wij mannetjes uit NL er zijn want dan kunnen ze eindelijk met een echte man naar bed. (zijn hun eigen woorden) :character0029:

Verder denk ik nogmaals dat Anana,Allah,God,Jehova hoe je de schepper ook wilt noemen geen problemen met homo's heeft. Er zijn een aantal dingen die ik weet doormiddel van verstoorde reincarnatie waardoor ik dingen nog weet die ik niet meer zou moeten weten en ik weet voor mezef dat God, de hemel en alles wat erbij hoort zowiezo niet zo in elkaar zit als dat de mens denkt.. Iederen op aarde doet wat hij/zij denkt dat goed is maar niemand heeft 100% zekerheid. Homosexualiteit en het ook daadwerkelijk uitvoeren van sexuele handelingen met iets of iemand van hetzelfde geslacht komt voor van vis tot mier tot aap tot eekhoorn tot lieveheersbeestje tot mens! Een ziel komt van het hoogste, van de schepper en liefde is een onderdeel van de ziel. M.a.w. je ziel bepaalt waarmee jij het bed, je leven deelt man of vrouw het is al voor je bepaald voordat je uberhaupt een zaadje was dat in je moeder groeide het zit in je ziel!

Mensen die op late leeftijd ''ineens'' homo/lesbo worden zijn mensen die al die tijd hun gevoelens hebben genegeerd. Jongeren die tegenwoordig biseksueel en homoseksueel zijn doen niet aan expirimenten maar zijn gewoon op vroegere leeftijd zichzelf doordat het steeds meer word geaccepteerd. Het is in geen enkele vorm een vorm van ''mode'' of een trend! Het zit al in je voordat je wist wie je ditmaal op aarde zou worden.

Daarom zeg ik; weet wat je als mens zegt met je mond! Meningen zijn er voor een ieder om vrij te uiten maar zorg ervoor dat je dat op een correcte manier doet. Wat je in je hoofd denkt moet je zelf weten maar wat je in woorden/klanken/trillingen uit je mond voortbrengt kan je de grootste problemen opleveren op judgement day! trust me! Als je vind dat het niet kan en niet mag dat is prima! Maar laat dat niet jou leven verpesten door uitspraken te doen die jou op een later tijdstip de das kunnen omdoen.. Ik weet waar ik over praat. Je mons kan je maken en breken! Zorg dat het je maakt!!

En over sex en winti's gesproken; ik weet niet hoe ik het netjes moet zeggen maar ik eet vagina! Niet van iedereen mijn mond is geen buurthuis maar bij de juiste meid eet ik het wel en daarnaast ben ik alles behalve braaf in de slaapkamer ik ga echt los. En ik heb nog noooooooit 1 klacht gehad van een winti dat ik niet mag doen wat ik wil in de slaapkamer en mijn verhouding met mijn wintis is perfect en ik beschik over de winti's voor wie dit zogenaamd de grote trefu zou zijn..... no complaints! Geef jij je apuku op zn kop als hij sex heeft met een andere winti? Weet je uberhaupt wel wanneer hoe en waar dit gebeurd?? NEE! want? Het gaat je niks aan!

Een winti hoort zich NIET te bemoeien met jou sexleven klaar! Jij bent mens, een winti niet! Jou taak in het leven (de meeste mensen weten het niet) moet je afmaken/voltooien en dan ben je weer weg of je blijft nog even nagenieten maar in de tussentijd moet je gewoon leven en niet zo moeilijk doen! Een winti staat onder commando van God om jou te beschermen en te begeleiden, je taak te volbrengen meer niet! Het is niet de bedoeling dat een winti jou de les komt lezen zoals ik van sommige mensen lees hier op t forum (ik noem geen namen) ik noem ze winti slaaf!

Zie het zo; jij bent president en je word beschermt door bodyguards. Werken die bodyguards voor jou of werk jij voor hun? Je kan gewoon met je winti's communiceren als je op dat niveau bent en afspraken maken dan is het leven niet zo gecompliceerd zoals ik het vaak hier op het forum lees. Ik leef respectvol met die van mij en andersom ook. Ze komen niks tekort en ik ook niet. Als ze iets willen dan vragen ze maar en ze krijgen het van mij. Gewoon een samenwerkingsverband noem ik het. Want net zoals jij als mens een leuk en onbezorgd leven wilt hebben willen jou winti's ook een leuke tijd hier op aarde dus kan je maar beter samenwerken. Maar sommige dingen bepaal IK en niemand anders! Mijn lichaam,mijn ziel, mijn leven!


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: waswasgodo op 17 Juli 2011, 09:43
En over sex en winti's gesproken; ik weet niet hoe ik het netjes moet zeggen maar ik eet vagina! Niet van iedereen mijn mond is geen buurthuis maar bij de juiste meid eet ik het wel en daarnaast ben ik alles behalve braaf in de slaapkamer ik ga echt los. En ik heb nog noooooooit 1 klacht gehad van een winti dat ik niet mag doen wat ik wil in de slaapkamer en mijn verhouding met mijn wintis is perfect en ik beschik over de winti's voor wie dit zogenaamd de grote trefu zou zijn..... no complaints! Geef jij je apuku op zn kop als hij sex heeft met een andere winti? Weet je uberhaupt wel wanneer hoe en waar dit gebeurd?? NEE! want? Het gaat je niks aan!


mooi tori yere mi bing de bifo kaba,zo moet je het zien,iedereen denkt dat alle winti dit als trefu hebben maar dat is pertinent niet waar.zou zeggen lekker pijpen,beffen etc als jij je maar lekker  bij voelt .
vele afrikaanse broeders die vandaag de dag openlijk voor uitkomen homo gevoelens te hebben worden achtervolgt en vermoord .
waarom mag een man een vrouw in haar kont pakken  en is dat ook geen boelen?


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Pikien Moesje op 17 Juli 2011, 10:50
odi odi,

deze religieuze homo en lesbohaters vinden het wel normaal dat minderjarigen worden misbruikt door volwassenen.
die kinderen willen een BB en dan komt zo een volwassene dat kind omkopen voor sex. ze zitten zelfs op dit forum.
daar heb ik wat tegen. en niemand die het wat kan schelen in suriname, want dat is wel normaal.get a life. die homo of lesbo heeft die tenminste; ruilen met ze?

hoe komen jullie erbij om de stoel van Anana te gaan zitten? liever een homo man. die valt mij niet lastig met zijn smerige praatjes. zijn tenminste mannen waar ik mee overweg kan. zien vrouwen niet als een stuk neukvlees.


PM


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Parvatie op 17 Juli 2011, 11:14
Beste Sneki,

De bijbel is noch mij , noch mijn voorouders met de dood achter je nek opgelegd.
Dus sorry ik kan daar niet over meepraten. Dat hindoes met behulp van beelden bidden is een feit, net zoals men een begi tafra voor hen winti heeft of zet.
Noem je dit verafgoden ? Ik heb geen zin om er een discussiepunt van te maken tussen hindoes en djoeka's / creolen .

Wat ji nu doet is appels met peren vergelijken, met de bijbel als standpunt ?


Het gaat hier om ongelovigen , barbaren , bastaards en godvrezende gelovigen.

Ik beindig mijn deelname aan deze discussie ==> boel elkaar maar lekker door.
Wat jullie doen heet geen winti belijden, maar bakru's dienen !
weet je niet dat een bakru zich voorkan doen als een andere wintie ?
De bakru fluistert jullie in je oren dat het maar goed is . Vraag een echte kankan nengrekondre obia wat voor effect het sex hebben met het zelfd egeslacht  heeft op jouw en op jouw BERE .
Of nee jullie wachten op antwoord van Gran Gaddo !

P.s mi binde bifokaba, waar hala je deze info vandaan dat 90% van de sur. mannen elkaar savonds boelen ?
is het een gedachte uit eigen wilde fantasien ?


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Loverboy op 17 Juli 2011, 11:20
Hallo allemaal,

Ik hou ontzettend van vrouwen, maar heb respect voor een ieder.

ze moeten er zijn want ze zijn gezellige mensen.
Homo, bi sex  
zolang ze gelukkig zijn vind ik dat ze moeten leven naar dat wat ze gelukkig maakt.

Je zal maar een jongen zijn, maar je had liever een vrouw willen zijn en je zo ongelukkig voelen en doordat je zo ongelukkig bent kan het zijn dat iemand zelfmoord neigingen heeft.
Het zal je kind maar zijn, dan praat men anders hoor.

God heeft de mens zoveel kennis gegeven om van zo een jongen een meisje te maken.
Indien God dit niet toestaat,waarom zou de mens (artsen) iemand die niet gelukkig is zoals die geboren is ombouwen naar dat wat de persoon gelukkig maakt.

Ik denk dat God veel kan voorkomen.

Ik vind dat een ieder recht heeft om gelukkig te mogen zijn in dat wat hij of zij doen.
Ik heb niemand leven gegeven, Ik oordeel niet.
Zei die bonu doen en het naar eer en geweten doen en homo zijn dan moet het zo zijn anders had God het moeten voorkomen en niet jij of ik.

Een ieder heeft recht om gelukkig te zijn zolang het een ander niet schaad.
de rest is aan God en aan niemand anders.
Een ieder is anders, Hij heeft misschien een bigi aisa winti die het prettig vind in bijzijn van mannen
Maar jou Bigi aisa winti vind het goed zo zoals jij bent...dus we kunnen niet over een ander oordelen.

Laat een ieder in zijn eigenzaken bemoeien zou een kennis van me gezegt hebben
want door dat hij uit de kast is gekomen is hij nu gelukkig ipv het stilletjes te moeten doen en zich niet gelukkig voelen. Want velen doen het en houden hun mond,maar spreken dan slecht over homo om hun eigen moed in te spreken. Ze trouwen dan een vrouw, zijn niet gelukkig, ze maken de vrouw dan ook niet gelukkig omdat ze dan met tegenzin op de vrouw liggen.. zo een huwlijk gaat meestal kapot. Men trouwt dan om het oog met een vrouw maar kan zo een vrouw nooit en te nimmer gelukkig maken.


wees jezelf.........wees gelukkig en
Leef en laat leven.

Zelf o


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Sneki op 17 Juli 2011, 12:14
Citaat
Dus sorry ik kan daar niet over meepraten. Dat hindoes met behulp van beelden bidden is een feit, net zoals men een begi tafra voor hen winti heeft of zet.


In de bijbel wordt er ook gesproken over een offertafel voor god (met dranken etc), op deze manier kon god zich meningen onder de mensen. Het was de wil van god. Het is dus niet raar dat de winti's van god deze manier gebruiken om onder ons te kunnen zijn.

Daarnaast vondt ik dit stukje op internet over hindoeisme en homosexualiteit. Weet wat je zegt en praat want in je eigen geloof zijn ze veel verder dan jouw denkwijze:

De Kama Sutra is een van de bekendste hindoegeschriften. Daarin worden alle facetten van seksualiteit en genot tussen man en vrouw beschreven. "Samen met de Koka Shastra is dat het geschrift waarin seks voor het eerst als genot werd gezien", vertelt de Haagse hindoepriester Attry Ramdhani van de Ram Mandir. Daarvoor werd seks puur als iets functioneels gezien. "Mensen deden alleen aan seks om zich voort te planten."
Homoseksualiteit komt in de heilige geschriften van de hindoes niet voor als zodanig. "In geen enkel geschrift ben ik homoseksualiteit tegengekomen", zegt pandit Dharm Shriemissier uit Purmerend.
Afgelopen zondag hield de Stichting Arya Samaadj Utrecht (SASU) een bijeenkomst met als thema 'Hindoeïsme en Homoseksualiteit'. Daar vertelde pandit Bhasker Rewti dat seksualiteit tussen mensen van hetzelfde geslacht nergens voor komt in de eeuwenoude Veda's. "Wel wordt er geschreven over de plicht je voort te planten. Om de voortgang van de mensheid in stand te houden."
Rewti van de Haagse Vereniging Arya Samaj Nederland (ASAN) stuitte op een gegeven ogenblik tijdens zijn onderzoek op een belangrijk punt. "Hoewel we verplicht zijn om ons voort te planten, mogen we ook niemand discrimineren. Iemand handelt uit vrije wil. Als een homo een relatie wil aangaan, wie zijn wij dan om te zeggen: dat mag niet." Hij benadrukte tijdens zijn lezing dat er 'zeker' over dit onderwerp gesproken moet worden om het uit de taboesfeer te halen. Echter, er zijn wel hindoemythologische verhalen waarmee de priesters homoseksualiteit verklaren. "Er is een verhaal in de Mahabharata waarin een vrouw reïncarneert als man. Het hindoeisme zegt dat je gevoelens en emoties meeneemt naar je volgende leven, dus wellicht ook je geaardheid. Dat creëert een opening om te praten over homoseksualiteit", zegt Ramdhani.
Ook pandit Surindre Tewarie van de Haagse Sewa Dhaam Mandir refereert naar de Mahabharata wat betreft homoseksualiteit. "We kunnen niet ontkennen dat deze geaardheid bestaat. Het is zelfs terug te vinden in de Mahabharata." Een opening om over dit onderwerp te beginnen is nodig, omdat homoseksualiteit nog heel erg in de taboesfeer verkeert.

Citaat
Wat jullie doen heet geen winti belijden, maar bakru's dienen !
weet je niet dat een bakru zich voorkan doen als een andere wintie ?
De bakru fluistert jullie in je oren dat het maar goed is .

Hoe kom je hier nu bij. Dus iedereen die een homo is heeft van een bakru in zijn oor gehoord dat wat hij doet gewoon goed is wil je zeggen. Dus alle homo's hebben nu ook standaard een bakru? Zo.. jij bent echt ver zeg in het winti cultuur. Wanneer openbaar je jezelf dan kunnen wij nog een hoop van je leren...?!?

Citaat
P.s mi binde bifokaba, waar hala je deze info vandaan dat 90% van de sur. mannen elkaar savonds boelen ?
is het een gedachte uit eigen wilde fantasien ?

Alleen al het feit dat ze in de DNA discussieren over homosexualiteit wel of niet geeft al aan dat het veel voorkomt onder de surinamers. Zeg nou eerlijk als er maar 1 homo zou zijn in Suriname, zouden ze dan de moeite nemen om te discussieren hierover? Zouden er dan bars, stichtingen in suriname zijn gerelateerd aan homosexualiteit. Het komt dus veel vaker voor dan je denk.


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: waswasgodo op 17 Juli 2011, 13:26
zit nu lekker onder een coscos boom en luister naar de nederlandse radio stan vas te en ook hier beweren ze dat winti niks met je sexualiteit te maken hebben en niet in bemoeien.
zijn het die daar over praten geen kenners?


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Mi bin de bifo kaba op 17 Juli 2011, 14:50
Beste Sneki,


P.s mi binde bifokaba, waar hala je deze info vandaan dat 90% van de sur. mannen elkaar savonds boelen ?
is het een gedachte uit eigen wilde fantasien ?

Ik heb in suriname gewoond, heb famillie daar wonen dus ben er elk jaar en ik sluit mijn ogen niet voor de waarheid. Als je in de stad loopt en je ogen open maakt zie je wat ik bedoel. Als je mensen kent weet je wat ik bedoel. Als je je land kent, radio luisterd en tv kijkt weet je wat ik bedoel. Als je minimaal 1 homo kent die geeon onzin praat weet je wat ik bedoel.

Het heeft niks te maken met mijn fantasie want dan lees je niet goed wat ik hier schrijf.Zoals je door je schrijven aangeeft heb je nog een groeipunt als het komt op volwassenheid.. En geef je de indruk dat het je meer doet dan je hier aangeeft.  :bad: misschien stiekem jou fantasie?


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Sneki op 17 Juli 2011, 15:01
Ik heb in suriname gewoond, heb famillie daar wonen dus ben er elk jaar en ik sluit mijn ogen niet voor de waarheid. Als je in de stad loopt en je ogen open maakt zie je wat ik bedoel. Als je mensen kent weet je wat ik bedoel. Als je je land kent, radio luisterd en tv kijkt weet je wat ik bedoel. Als je minimaal 1 homo kent die geeon onzin praat weet je wat ik bedoel.

Het heeft niks te maken met mijn fantasie want dan lees je niet goed wat ik hier schrijf.Zoals je door je schrijven aangeeft heb je nog een groeipunt als het komt op volwassenheid.. En geef je de indruk dat het je meer doet dan je hier aangeeft.  :bad: misschien stiekem jou fantasie?

uhh.. bovenstaande heb ik niet geschreven maar parvati..
Is je bericht gericht aan parvati of mij.


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Emile55 op 17 Juli 2011, 17:12
 Dit is een moeilijk onderwerp. Zelf heb ik enige moeite mee gehad en ben door inzichten die mij gegeven zijn, wijzer geworden. Let wel, voor iemand die hetero is, kan de acceptatie veel problemen opleveren want , het is nu eenmaal niet jou ding, de natuur heeft in deze, een duidelijke keus gemaakt. Kan mij dan ook voorstellen dat er enige scepsis dan ontstaat. Zaak is om te bepalen wat je met de keuze doet, die bij anderen direct of niet direct duidelijk is, en ook helemaal niet jou keuze. Dit is een vraag waar gevoelsmensen makkelijker mee zullen omgaan dan rationele. Ik zit wat dat betreft in het midden. Met de gegeven inzichten, heb ik geleerd anderen te accepteren voor wat ze zijn en niet te oordelen. We moeten niet op de stoel van Anana gaan zitten, zeker wanneer het probleem zich niet werkelijk voordoet bij ons zelf.
Tenslotte, als wij bij een een doener/ziener zouden gaan, is het belangrijk wat hij/zij is of willen we hulp?
Het moment dat wij geholpen zijn, dan ben ik er van overtuigd, dat de betwisting van wel of niet normaal, in elk geval is opgelost .
Wens allen een heldere introspectie.

Odi  :idea: :heart:


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Odomankoma op 17 Juli 2011, 17:43
Ko kyere mo mang kasakasa mo wowo tongo, dan y mang opo i mofo gi tra sama,  te a ebere fu kasa kong y sa huu mo tekrema bin koti kaba ne trunsu nanga stong efu ne abi grong


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Odomankoma op 17 Juli 2011, 18:38
Hoi Allen ,

Ik wilde rustig blijven over deze topic maar ik ga mn mond niet houden.

Volgens mij komt 90% van de leden van deze forum uit Nederland. No big deal.
Wat jullie daar in nederland doen is jullie zaak. dat Surinaamse nederlanders hen surinaamse waarden en normen de grond in-BOREN blijkt telkens als maar weer.

Hier in Suriname is het een schande voor ouders wanneer hun kinderen homofiel blijkt te zijn. Zowel bij alle volkeren in suriname wordt dit als een schande en ziekte gezien. en vaak wordt dit uit een kind geslagen, mocht dit niet lukken dan wordt dat kind verbannen. Mooi beet , als je het aan mij zou vragen.


Nu Zat ik er aan te denken dat zovelen op de forum het 'normaal' vinden dat men homo of lesbie is ?
Zijn jullie die de homo-cultuur beschermen misshcien zelfs homofiele boelers dat jullie het zodanig beschermen en enkel toegeven wanneer Gran Gaddo in eigen lijve jullie komt zeggen dat dit verboden is ?
Jan Klaasen schrijft het goed:

Gek is het eigenlijk wanneer zaken ons niet aanstaan dan willen wij bewijzen zien liefst handgeschreven door Anana. Kom op zeg waar zijn wij nou mee bezig?
Ik heb hier vaker gezegd dat wij als mensen meer geloven in dingen die wij niet zien dan zaken die wij kunnen waarnemen met één onzer zintuigen.
Homo : Ja
Sexueel : NEE

Ik ben er tegen, maar ik ben geen hater .
Ik vind het jammer hoe nederlandse surinamers afwijken van hen pad, : MODERN FAMILY ?
maar ik haat ze niet!


Par  :love:


Baja, me onua

Wo ye den?

Sama mo ka kai bobombali gi nhina na biara biako dya? nanga soso kese banansu mofo? mo mu' kamalali nenge fu bakra kondre na fu ingi kondre nanga makandra?
Mo mu sakra bo ankasa fu hu o horo so mo nanga me mafa na ekita me mo bu na ebeba nyuma fu mo
Sakra o wim bifosi y eigi opranna bobom sa B'bari papapa moi. Pe mframa e tya me drape me mu tang gyinagyina noh?

Ik haat niet, ik geef enkel mijn mening en ik hoop dat jij er er iets van begrijpt, vooral daar in Suriname, want ik heb veel respect voor die mensen die in Suriname blijven, en ook voor die mensen die naar Nederland zijn gebracht door wie dan ook.

Spiegel je eigen frustraties niet op anderen af,


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Odomankoma op 17 Juli 2011, 23:13
Mo bo solugu na bu, mo na maati me?


Bu nhina, Lespeki ala


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Jan Klaassen op 18 Juli 2011, 08:54


In de bijbel wordt er ook gesproken over een offertafel voor god (met dranken etc), op deze manier kon god zich meningen onder de mensen. Het was de wil van god. Het is dus niet raar dat de winti's van god deze manier gebruiken om onder ons te kunnen zijn.

Daarnaast vondt ik dit stukje op internet over hindoeisme en homosexualiteit. Weet wat je zegt en praat want in je eigen geloof zijn ze veel verder dan jouw denkwijze:

De Kama Sutra is een van de bekendste hindoegeschriften. Daarin worden alle facetten van seksualiteit en genot tussen man en vrouw beschreven. "Samen met de Koka Shastra is dat het geschrift waarin seks voor het eerst als genot werd gezien", vertelt de Haagse hindoepriester Attry Ramdhani van de Ram Mandir. Daarvoor werd seks puur als iets functioneels gezien. "Mensen deden alleen aan seks om zich voort te planten."
Homoseksualiteit komt in de heilige geschriften van de hindoes niet voor als zodanig. "In geen enkel geschrift ben ik homoseksualiteit tegengekomen", zegt pandit Dharm Shriemissier uit Purmerend.
Afgelopen zondag hield de Stichting Arya Samaadj Utrecht (SASU) een bijeenkomst met als thema 'Hindoeïsme en Homoseksualiteit'. Daar vertelde pandit Bhasker Rewti dat seksualiteit tussen mensen van hetzelfde geslacht nergens voor komt in de eeuwenoude Veda's. "Wel wordt er geschreven over de plicht je voort te planten. Om de voortgang van de mensheid in stand te houden."
Rewti van de Haagse Vereniging Arya Samaj Nederland (ASAN) stuitte op een gegeven ogenblik tijdens zijn onderzoek op een belangrijk punt. "Hoewel we verplicht zijn om ons voort te planten, mogen we ook niemand discrimineren. Iemand handelt uit vrije wil. Als een homo een relatie wil aangaan, wie zijn wij dan om te zeggen: dat mag niet." Hij benadrukte tijdens zijn lezing dat er 'zeker' over dit onderwerp gesproken moet worden om het uit de taboesfeer te halen. Echter, er zijn wel hindoemythologische verhalen waarmee de priesters homoseksualiteit verklaren. "Er is een verhaal in de Mahabharata waarin een vrouw reïncarneert als man. Het hindoeisme zegt dat je gevoelens en emoties meeneemt naar je volgende leven, dus wellicht ook je geaardheid. Dat creëert een opening om te praten over homoseksualiteit", zegt Ramdhani.
Ook pandit Surindre Tewarie van de Haagse Sewa Dhaam Mandir refereert naar de Mahabharata wat betreft homoseksualiteit. "We kunnen niet ontkennen dat deze geaardheid bestaat. Het is zelfs terug te vinden in de Mahabharata." Een opening om over dit onderwerp te beginnen is nodig, omdat homoseksualiteit nog heel erg in de taboesfeer verkeert.

Hoe kom je hier nu bij. Dus iedereen die een homo is heeft van een bakru in zijn oor gehoord dat wat hij doet gewoon goed is wil je zeggen. Dus alle homo's hebben nu ook standaard een bakru? Zo.. jij bent echt ver zeg in het winti cultuur. Wanneer openbaar je jezelf dan kunnen wij nog een hoop van je leren...?!?

Alleen al het feit dat ze in de DNA discussieren over homosexualiteit wel of niet geeft al aan dat het veel voorkomt onder de surinamers. Zeg nou eerlijk als er maar 1 homo zou zijn in Suriname, zouden ze dan de moeite nemen om te discussieren hierover? Zouden er dan bars, stichtingen in suriname zijn gerelateerd aan homosexualiteit. Het komt dus veel vaker voor dan je denk.

Voilà! Ik hoop dat mensen dit stuk goed lezen. Zeker de laatste alinea. Dit heeft namelijk ook betrekking op een andere topic.

"Hoe kom je hier nu bij. Dus iedereen die een homo is heeft van een bakru in zijn oor gehoord dat wat hij doet gewoon goed is wil je zeggen. Dus alle homo's hebben nu ook standaard een bakru? Zo.. jij bent echt ver zeg in het winti cultuur. Wanneer openbaar je jezelf dan kunnen wij nog een hoop van je leren...?!?"

Is dit stukje voor mij Jan Klaassen bedoeld?


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Don Kodjo op 18 Juli 2011, 11:46
Odie Jan,
wetende dat "sommige okonfo,s" getransformeerde geesten van overledenen zijn,en in achtnemende dat homosexualiteit een fenomeen is dat zich "ook" bij mensen voordoet en van alle tijden is moet het dan niet zo zijn dat enkelen van de okonfo,s zelf ook homosexueel waren?

Odie DK.         


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Jan Klaassen op 18 Juli 2011, 12:09
Odie Jan,
wetende dat "sommige okonfo,s" getransformeerde geesten van overledenen zijn,en in achtnemende dat homosexualiteit een fenomeen is dat zich "ook" bij mensen voordoet en van alle tijden is moet het dan niet zo zijn dat enkelen van de okonfo,s zelf ook homosexueel waren?

Odie DK.         
Nee, homo. En niet homosexueel. Zo het wel zo zijn dan zou het niet meer kloppen.


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Sneki op 18 Juli 2011, 15:28
Voilà! Ik hoop dat mensen dit stuk goed lezen. Zeker de laatste alinea. Dit heeft namelijk ook betrekking op een andere topic.

"Hoe kom je hier nu bij. Dus iedereen die een homo is heeft van een bakru in zijn oor gehoord dat wat hij doet gewoon goed is wil je zeggen. Dus alle homo's hebben nu ook standaard een bakru? Zo.. jij bent echt ver zeg in het winti cultuur. Wanneer openbaar je jezelf dan kunnen wij nog een hoop van je leren...?!?"

Is dit stukje voor mij Jan Klaassen bedoeld?


Hoi Jan Klaassen dit was niet voor jou bedoeld. Dit was een antwoord op parvati, hij zei dat homosexualiteit gerelateerd is aan een bakru die dingen in je oor zegt.


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Jan Klaassen op 18 Juli 2011, 16:28
Hoi Jan Klaassen dit was niet voor jou bedoeld. Dit was een antwoord op parvati, hij zei dat homosexualiteit gerelateerd is aan een bakru die dingen in je oor zegt.
Odi,

Helder!


Titel: Re: homoseksualiteit
Bericht door: Mi bin de bifo kaba op 18 Juli 2011, 17:20
uhh.. bovenstaande heb ik niet geschreven maar parvati..
Is je bericht gericht aan parvati of mij.

Excuus! Was voor Parvati maar ik was vergeten de aanhef te verwijderen.

Wel grappig dat in deze discussie de grootste homoseksueel van dit forum niet deelneemt haha.. :biggrin: je weet wie je bent  :na:

Mijn samenvatting over dit onderwerp: ik oordeel niet! Ik ben geen God noch ben ik zijn engel. Ik doe wat goed voelt in mijn hart en werk met mijn intuïtie en hou me bezig met mijn eigen levenspad.

p.s. vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen vind ik wel irritant en daar heb ik wel iets tegen! Dit is namelijk iets wat op te lossen valt dus vind ik dat de personen die er last van hebben dit moeten oplossen.